Stav Aleše Drymla i nadále kritický

Autor článku:

Žádný posun k lepšímu, ale ani k horšímu nezaznamenal podle lékařských zpráv velmi vážný stav plochodrážníka Aleše Drymla, který po hororové středeční kolizi v závodě britské ligy leží v oxfordské nemocnici. „Má za sebou klidnou noc. Jeho stav je kritický, ale stabilizovaný,“ zní zpráva ze zdrojů Radcliffovy nemocnice, kam byl šestadvacetiletý jezdec převezen. Druhý den za ním vyrazili z Čech otec Aleš Dryml st. a bratr Lukáš. Ten kvůli zranění sourozence zrušil svůj závodní program. Shodou okolností i jemu před časem, v roce 2003, šlo o život po pádu ve slovinském Kršku. Aleš Dryml setrvával v umělém spánku a podroboval se sérii vyšetření. „Podle toho, jakým tónem táta Dryml mluví, je to vážné,“ přiznává šéf plochodrážního svazu Petr Moravec.

Neporaněna podle včerejších zpráv zůstala jezdcova páteř. S hlavou to je zřejmě horší. Drymla do ní trefil Američan Correy hákem, v němž mívají plošináři zakleslou pravou nohu. „A zřejmě i motorem, musela to být hrozná rána,“ soudí Moravec. Zatím marně se pídí po záznamu děsivého okamžiku z bitvy Oxfordu s Wolwerhamtonem.

Drymlův pád přitom zprvu prý nevypadal strašidelně. „Jsou dvě verze, buď mu selhal motocykl, nebo se trefil do vyjeté koleje a ta ho z prvního místa v jízdě poslala do hrazení,“ líčí Moravec. Od mantinelu se Dryml odrazil pod motocykl Correyho a ten nestačil zabránit hrozivému střetu.

Zdroj:Sport.cz

Zanechte komentář: