V Žarnovici vítězí Šitera

Autor článku:

Žarnovica (SK) – Vítězem dalšího juniorského závodu se před chvíli v Žarnovici stal Filip Šitera. Druhé místo zajel Martin Málek a třetí Antonín Galliani. Pěkného výkonu dosáhl i domácí Martin Vaculík, když obsadil skvělé páté místo.

Obrazek

Vítězem kvalifikace se stal Richard Frištenský z Březolup. Do hlavního závodu se kvalifikovalo pět prvních juniorů a dva jako náhradníci. Takže společně s Frištenským postupovali ještě Babička, Hádek, Fabian, Pučko a jako náhradníci Bandzi a Dudek.

Obrazek

V hlavním závodě konečný vítěz podlehl jen ve 13. jízdě svému týmovému kolegovi z juniorských družstev Věroslavu Kollertovi. Kollert nakonec obsadil až sedmé místo s deseti body.

Obrazek

Druhý Málek ve svých třech úvodních jízdach vedl skvěle, když pokaždé viděl šachovnicový praporek jako první. Hořkost porážky pak poznal až v 15. jízdě kde ho porazil třetí junior z dnešního podniku Galliani. Tím však pro Málka smůla nekončila. V 19. jízdě se postavil na start proti Šiterovi – Gavendovi a Fuksovi. Šitera i Gavenda ukázali Málkovi záda a Fuksa nedojel.

Obrazek

V celkovém součtu to po dvaceti jízdach bylo jasné vítěztví Šitery se 14 body, ovšem o druhé a třetí místo musel být vypsaán rozjezd mezi Málkem a Gallianim. Ten získal pro svůj prospěch Málek a veze si tak ze Žarnovice stříbrnou medaili.

Obrazek

Kvalifikace:

4

Richard Frištenský

Březolupy

3

1

Obrazek

Hlavní závod:

12

Šitera Filip

Plzeň

3

3

3

2

3

14

1

Obrazek

V celkové klasifikaci vede Šitera před Málkem a Gallianim.

Obrazek

Text:Tomáš Wanke
Foto:Pavol Pučko

Zanechte komentář: