Jednání VV SPD AČR ze dne 30. 10. 2007

Autor článku:

autoklub2.jpegcesko.pngPraha – V úterý se v Praze konalo jednání VV SPD AČR. My vám dnes přinášíme postřehy z tohoto setkání vedení české ploché dráhy. Dozvíte se, jak by měly nebo spíše mohly vypadat jednotlivé soutěže mistrovství republiky pro rok 2008 a taky už zadané požadavky některých klubů k pořádání závodů pro příští sezonu.

Projednán rozpis soutěží:

1. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY JEDNOTLIVCŮ
Finálový seriál 3 závody – semifinále 1 závod – kvalifikace 1 – 2 závody

2. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY JUNIORŮ DO 21 LET
6 – 8 závodů – Ze seriálu bude uvolněn pouze český jezdec startující pravidelně v britské Elite League. Do závodů budou přijati přihlášení jezdci s platnou licencí vydanou národní sportovní autoritou. V závodě může startovat i držitel licence jiné národní licence FMN v souladu s řády FIM. Je možná i kvalifikace k jednotlivým závodům v den konání závodu.

3. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY JUNIORŮ DO 19 LET
V závodech startují jezdci přihlášení držitelem licence soutěžícího. Do závodů budou přijati přihlášení jezdci s platnou licencí vydanou národní sportovní autoritou. V závodě může startovat i držitel licence jiné národní licence FMN v souladu s řády FIM.

4. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY DVOJIC
Beze změn.

5. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NA LEDOVÉ PLOCHÉ DRÁZE

6. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NA DLOUHÉ PLOCHÉ DRÁZE
Bude uspořádáno jako otevřené s mezinárodní účastí. Pro jezdce z České republiky jsou závody mistrovství republiky kvalifikací pro MS, a tudíž jezdec, který má zájem startovat v závodech MS, musí národní mistrovství absolvovat.

7. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY DRUŽSTEV NA PLOCHÉ DRÁZE – extraliga
Kluby Plzeň, Pardubice a Olymp podporují přechod na systém závodu družstev dle rozpisu FIM 2008. V soutěži chtějí udržet omezení startu jezdců se zahraniční licencí (dva v týmu v jednom závodě), udržet povinnost jednoho juniora v základní sestavě týmu (bez přesného určení), možnost nahradit tohoto jezdce podle pravidla taktická rezerva nebo „Joker“ bez omezení. Na rozdíl od pravidel FIM umožnit použití náhradníka nikoli po zranění jezdce základní sestavy, ale tento jezdec bude junior s licencí AČR a může nahradit jezdce svého týmu kdykoli.

Soutěž bude rozdělena na dvě poloviny. První část s volným losem, druhá část čtyři nejlepší kluby o titul na dráze každého účastníka soutěže. AK Slaný požaduje absolutní otevření soutěže bez omezení licencí v systému 2006, zvažuje, že v případě, kdy ostatní kluby na to nepřistoupí, odstoupí ze soutěže. PDK Mšeno si nechalo prostor na vyjádření.

8. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY – 1. LIGA MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY TŘÍČLENNÝCH DRUŽSTEV
Na základě dohody účastníků půjde o postupovou soutěž do Extraligy nebo o samostatnou soutěž. Systém závodu tříčlenných družstev. Zájem mají zatím tři účastníci. Pravidla soutěže dopracována po 15. 11. 2007, kdy se k návrhu této soutěže vyjádří přihlášení účastníci a případně další zájemci. Předpoklad možnosti výrazného otevření soupisek.

9. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY JUNIORSKÝCH DRUŽSTEV
V závodě může startovat za účastníka soutěže i držitel licence jiné národní licence FMN v souladu s řády FIM.

10. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NA PLOCHÉ DRÁZE MLÁDEŽE VE TŘÍDĚ DO 125 CCM
Beze změn

 

————————————————————————————————————————VV SPD AČR projednal na úterní schůzi předběžné požadavky pořadatelů k pořádání závodů a předběžné přihlášky týmů k účasti v závodech MČR na ploché dráze 2008.

 

Mistrovství České republiky jednotlivcůPořadatelé pro finále (3 závody)PrahaPardubiceLiberec (závěrečný závod)Pořadatel pro semifinále (1 závod)3. 5. Kopřivnice (náhradní pořadatel – Svitavy) Pořadatelé pro kvalifikační kolo – dodatečně

Mistrovství České republiky dvojicBřezolupy ( Mšeno)K pořádání jsou přihlášeny dva kluby. Na základě pravidel o cirkulaci jsou na prvním místě uvedeny Březolupy kde se šampionát konal v roce 2003 (ve Mšeně 2004)Mistrovství České republiky juniorůPardubiceSlanýLiberec + MČR juniorů ve třídě do 125 ccmMšeno (bude upřesněno)Chabařovice (bude upřesněno) + MČR juniorů ve třídě do 125 ccmPrahaKopřivnicePlzeňMistrovství České republiky juniorů do 19 letPlzeň ( Praha)K pořádání jsou přihlášeny dva kluby. Na základě pravidel o cirkulaci je na prvním místě uvedena Plzeň kde se šampionát konal v roce 2005 (v Praze 2007)Mistrovství České republiky na ledové ploché drázeDodatečně pořadatel v termínu 2. – 3. 2. 2008Mistrovství České republiky na dlouhé drázeMariánské Lázně ( termín dodatečně)Mistrovství České republiky družstev – ExtraligaPK PlzeňAMK ZP PardubicePSK Olymp PrahaPDK Grepl MšenoAK Slaný – podmínil svoji přihlášku otevřením soutěžeMistrovství České republiky družstev 1. Liga nebo Tříčlenných družstevBM GRS LiberecAK Mitas BřezolupyAMK ZP Pardubice ( stadion Svitavy)Mistrovství České republiky juniorských družstev – MČR juniorů ve třídě do 125 ccm PK PlzeňPDK Grepl Mšeno – svoji účast upřesníAK SlanýAMK ZP PardubiceAK Markéta Praha 1AK Markéta Praha 2

7 comments

  1. Více než dva cizince bych v Extralize v žádném případě nepovoloval. Už takhle nám jezdci mizí, protože je málo závodů a vyjezdit se není kde. Chápu, že se to Slanénu, jež stojí a padá s cizinci nelíbí. Pokud ale kromě Babičky (který je zatím výkonnostně za extraligovou úrovní) svého jiného závodníka nemají, těžko mohou uvažovat o boji o titul, to by se tak trochu chlubili cizím peřím.
    Možná i nepřihlášení se do Extraligy (či případná účast v nižší soutěži, ať už se nazve jakkoliv) by pro ně mohla být řešením, byť v dané situaci to spíš zavání vydíráním ostatních.

  2. Máš pravdu Karle JE TŘEBA VYMĚNIT VEDENÍ VE SLANÉM.Dneska to tam s prominutím řídí jedna pí…..,která hupsne na klín každému z koho něco kouká.A pan Křikava jen se mu zavrtí na klíně ochotně odsouhlasí co mu ta pí… řekne.Proto odcházejí i mladí jezdci.Ve Slaném bude jezdit pouze Eda Krčmář,ale jen do té doby něž mu maminka sežene něco lepšího,třeba Polsko,to tam pak zůstane pan Křikava sám.Ale to už bude pozdě!

  3. Koukněte do světa, taky tam jezdí cizinci a jsou tam prachy a sponzoři, protože je to zajímavé. Rozhodně bych cizince nezavrhoval a udělal bych libovolný počet. Otázka práce s mládeží je věc jiná, ale řekněme si upřímně, koho by zajímaly závody, kde by byly třiceti a více metrové rozestupy? Bohužel, česká základna by na takové závody měla našlápnuto a pokud nebudou cizinci, nebude to nikdy lepší.

Zanechte komentář: