V Inzellu vše jasné

Autor článku:

foto.pngInzell (Německo) – Určitě se dala dopředu velice přesně tipovat pětice postupujících ze semifinále MS jednotlivců v Inzellu. Případy, kdy nepostoupí někdo z nasazených jezdců Ruska, jsou minimální, domácí Bauer se pomalu vrací do formy, kterou měl před svým zraněním před třemi lety, a zkušený Svesson by měl také jasně postoupit. Přesně tak to také nakonec dopadlo. Ale přesto bylo o víkendu v Bavorsku k vidění hodně zajímavého.

Diváky nadchla hned úvodní sobotní jízda, v níž Bauer porazil Zacharova. Po slabším startu jej v první zatáčce podjel a těsné vedení uhájil po celá čtyři kola. V sobotu prohrál pouze se suverénním Krasnikovem. Po dobrém startu sice jedno kolo vedl, ale pak mu Krasnikov nadělil padesát metrů podobně jako ve Stockholmu Vitalij Chomicevič Posovi. Obdobně dopadl i v neděli. Byly to však jediné body, které za dva dny ztratil. To znamená, že dvakrát porazil jak Zacharova, tak Archipova. Jeho forma je výtečná a je příslibem pro finálové závody.

P1250085.JPG

Ruské jezdce je zbytečné hodnotit, jsou prostě výborní. Až senzačně působila nedělní porážka suveréna Krasnikova od Zacharova. Byl to však jeho jediný ztracený bod. Krasnikov však tentokrát působil v Inzellu i v nebývalé pohodě. Nejenže se v depu usmíval a přátelsky hovořil se soupeři, ale téměř po každé jízdě přidával „klábovu“ holubičku. Nesporně na to má vliv jeho dlouholeté členství v německé stáji BERU. Je otázkou, zda ve finálových závodech bude stačit na bratry Chomiceviče.

P1250082.JPG

Po sobotní slabším rozjezdu, kdy měl v jedné jízdě poruchu motocyklu, si jako pátý celkem jistě zajistil postup padesátiletý Svensson, když prohrával pouze s Rusy a Bauerem. K pátému postupovému místu se přiblížili a také o něj ve vzájemných jízdách bojovali ještě Flyktman, Skabraut a Lindström. Ostatní jezdci byli při vší úctě v podstatě do počtu a přijížděli i tři čtvrtě kola za vedoucími jezdci.

P1250105.JPG

Samostatnou kapitolou jsou naši jezdci Diviš a Pecina. Zejména v sobotu, kdy oba jeli svůj první letošní závod, byl rozdíl ve výkonnosti proti ostatním znát. Nevím, kde je problém, že nejsou zváni ani na volné závody „druhé kategorie“ jako třeba Flims, Steingaden apod. Ale mám takový dojem, že je nasadit rovnou do semifinále MS je tak trochu hazard s jejich zdravím, přízní fanoušků a vážností podniků FIM. A to nemluvím o finanční prostředcích, které oba určitě do svého sportu vkládají, když zisk ze závodu je minimální a nemůže pokrýt ani náklady na tento jeden podnik. Na druhé straně v neděli působil Diviš velice sympaticky, jako by se po sobotě trochu rozjel. Dokonce ve vzájemném souboji zkušenějšího Pecinu jasně porazil. Ale celkově skončil až za ním, takže je Pecina náhradníkem bratrům Klatovským pro únorové MS družstev.

P1250079.JPG

One comment

  1. Proč nejsou zváni na druhořadé pouťáky? To je jednoduché – v Evropě je k počtu závodů přetlak závodníků. Kluků, kteří to zkoušejí, je v Německu, Rakousku, Holandsku či Švýcarsku relativně dost a o místa v těchto guláších je velký zájem. Pokud jezdec nemůže nabídnout reciprocitu, tedy pozvání na jiný závod u něj, rozhoduje jeho kvalita, tedy jak velkým tahákem pro diváky může být (a kolik za start chce). Kdo nový chce prorazit, musí tedy nejdřív udělat výsledek v MS nebo ME a pak nabídky příjdou.

Zanechte komentář: