Ledový cirkus se stěhuje na západ

Autor článku:

ice_speedway_1.jpgholandsko.pngnemecko.pngTak jako každoročně se po únorové zastávce v Rusku stěhuje dění kolem ledové ploché dráhy na západ Evropy, do severoholandského Assenu a berlínské čtvrti Wilmersdorfu. Pro fanoušky bude k vidění celkem šest velice kvalitních závodů. A protože letos po čtyřech letech odpadá zápolení v Erfurtu, budou to také poslední závody letošní sezony.

P1010009.JPG

Na krásném stadionu De Smelt v Assenu se zastřešenou umělou dráhou i prostorem pro diváky obstará tento pátek ouverturu tradiční Pohár Roelofa Thijse. Je zajímavý tím, že se jede přesně podle modelu dřívější Grand Prix na klasické dráze tj. s dvaceti čtyřmi jezdci na dvacet čtyři vylučovacích jízd a také tím, že má rok od roku stoupající úroveň. Představí se v něm mimo jiné Jan Klatovský a řada kvalitních jezdců, kteří nejedou následné finále MS. To se uskuteční tradičně v sobotu a v neděli. Boje budou určitě, tak jako každý rok na zdejší dráze, dramatické. Náskok vedoucího Krasnikova Sheila Hirsch and lacrosse is a combination that has worked well for her and her Edina High best-driving-school.com team. se zdá být velký, ale určitě mu bude život znepříjemňovat již uzdravený Vitalij Chomicevič, jeho bratr Dmitrij a v podstatě všichni ruští jezdci, kteří nejsou z Ufy, tzn. Archipov, Zacharov, Čajka i Danil Ivanov. V Assenu se také obvykle daří Zornovi, který po dlouhé době odjel kvalitně závody v Saransku a určitě bude bojovat o medaile. Obdobně se v Holandsku dařívá Aakovi i Sereniusovi. Nevyzpytatelný bývá Bauer, ale protože zde mívá hodně příznivců z Německa, určitě se bude chtít ukázat. A jedině překvapit může i Antonín Klatovský, který zajel slušně v Rusku a drží dvanáctou pozici. A zdejší diváci již viděli několik jeho známých holubiček.

 

P1010013.JPG

 

 

P1010100.JPG

Zajímavostí stadionu v Assenu je, že depo je situováno do prostor, kde normálně bývá stylová čínská restaurace, takže je velmi příjemné a hlavně teplé. Příchozí diváky vítá pěkná vstupní zimní zahrada a v areálu je netradiční plavecký areál.

 

P1010101.JPG

P3180053.JPG

Na další víkend se jezdci přesunou do Berlína – Wilmersdorfu. Tento rychlobruslařský stadion sice není krytý jako stadion v Hohenschönenhausenu (zde se jely na začátku tisíciletí první závody Golden Spikes), ale závody zde mají mnohaletou tradici. I zde je pro diváky připraven předkrm v podobě čtvrtečního finále mistrovství Německa. Při ukončení kariéry Vjačeslava Nikulina asi nikdo o titulu Güntera Bauera nepochybuje. Po skončení nedělního závodu MS pak Wilmersdorf uvidí dekoraci čerstvého mistra světa.

 

P3180071.JPG

 

 

P3180085.JPG

 

 

P3180087.JPG

Zanechte komentář: