Elite League – Luboš Tomíček

Autor článku:

V nasledujicí rubrice bych chtěl shrnout v číslech a faktech poslední závody našich jezdců v Elite League. První sondáž se týká našeho reprezentanta jezdíciho v barvách týmu Lakeside Hammers – Luboše Tomíčka.

Prvni závod v Elite league absolvoval Luboš proti Pirátům z Poole. Připsal si 3 body a 2 bonusy. Ve své první jízdě dokázal porazit Sucheckeho a Erikssona. Jak se později ukázalo, byl to jeho nejlepši výkon během večera: body v jízdách 2-0-0-1 = 3 celkem. Druhý závod proti Ipswichi nedopadl pro Lakeside dobře. Tomíček připsal 6 bodů: 3-2-1-0. Nejvíce se mu dařilo taktéž v první jízdě, ve které účinkoval. Porazil Kronera, Schramma i Klinga. Další jízda a Tomíček připisuje body dva, nestačil pouze na zkušeného Hampela. Ve své třetí jízdě opět porazil Schramma po jeho lehkém zvednutí motocyklu. Pikantní byl souboj proti Peterborough. Poprvé jsme mohli vidět v akci dva naše jezdce. Oba na sebe narazili v jízdě č. 6. Tomíček upadl, Simota si dojel pro jeden bod. Oba však nestačili na vítěze Jonssona a Wissinga. Byl to však jediný výpadek. V témže večeru Luboš pripsal i 3 body – bylo to v souboji s Kylmakorpim. Série tedy skončila následovně: 2-3-0-2. Proti Peterboroughu se skutečně zřejmě jednalo o prozatímní nejlepší výkon. Zejména jízda č.12 a dvojblok s kolegou z týmu Shieldsem byl unikátní. Podařilo se jim totiž celkem v pohodě povozit nebezpečného Bjerreho. Poslední utkání absolvoval Lakeside proti Swindonu a proměnil ho ve vítězství. Tomíček si připsal 5 bodů a 3 bonusy. Hodně se mu dařilo proti švédovi Aldenovi, kterého porazil dvakrát za večer. Naopak sklonit se musel před uměním Adamse nebo Davidssona. S posledně jmenovaným to musel být skutečne pikantní souboj. Právě tento Švéd totiž zřejmě sebral Lubošovi naději na Grand Prix. Jejich vzájemný souboj za zády tehdy postupujiciho Lukáše Drymla bral dech. Jak tedy souhrnně zmapovat poslední 4 závody v Tomíčkově podání? Zde je tabulka, V – úspešný souboj, X – neúspešný, b.-body:

1.souper: Poole – skore: 3+2, 2 b. – V Eriksson, V Suchecki, 0b., 0b., 1b. – V Suchecki

2.souper: Ipswich – skore: 6, 3b. – V Kroner, Schramm, Kling, 2 b. – X Hampel, V Schramm, V Kylmakorpi, 1 b. – X Swiderski, X Lanham, V Schramm, 0 b.

3.souper: Peterborough – skore 7+2, 2 b. – X Kling, V Moller, 3 b. – V Kylmakorpi, V Wissing, V King, 0b. – pád X Jonsson, X Wissing, X Simota, 2 b. – X Shields, V Bjerre, V Moller

4.souper: Swindon – skore: 5+3, 2 b. – X Kling, V Morris, Alden, 2 b. – X Davidsson, V McGowan, V Alden, 1b. – X Adams, Lanham, V Wright, 0 b. – X Shields, X Batchelor, X Morris – dobrá bitva s Morrisem

6 comments

  1. Ale, ale, nějak nám tady přituhlo! A to se mi nelíbí! Myslel jsem, že fandové ploché dráhy jsou jedna velká rodina a teď taková nevraživost! A proč? Protože si někdo „dovolil“ napsat článek? Nemá na to právo? Pokud se ti nezdá dost aktuální, pokud ti nepřipadá svodka výsledků nějakého jezdce za určité období, tak to prostě nečti. Anebo chlubile, který jsi už viděl 3 závody za své, napiš něco ty přímo od zdroje!

Zanechte komentář: