Naši do finále nepostoupili

Autor článku:

9 X FOTO
Wiener Neustadt (Rakousko) –
Ve včerejším závodě semifinále Mistrovství Evropy juniorských družstev jsme měli své želizko v ohni. Naši v sestavě Matěj Kůs, Michal Dudek, Michael Hádek, Pavel Pučko a Jan Holub na finále bohužel nedosáhli. Obsadili s 24 body poslední místo. Vítězem stali junioři Švédska. Na druhém místě skončili jezdci Ruska, kteří startovali pouze ve třech. Do finále však Rusko nepostupuje, jelikož Dánové nasbírali v prvním semifinále více bodů. Třetí byl tým Lotyšska a naši poslední.

Start jedné z jízd ....

Švédský tým podal velmi vyrovnáný výkon. Nejlepším jezdcem byl v jejich barvách Linus Sundtroem, který vybojoval 11 bodů. Ruský tým, jenž startoval pouze ve třech podal velmi dobrý výkon, ale jak už jsme psali, do finále neposupují, jelikož Dánové v první semifinále byli o nějaký ten bod lepší.Nejlepším Rusem byl Artiom Laguta, který vybojoval 14 bodů a byl zároveň společně z Lotyšským Bogdanovem nejlepším jezdcem závodu.

Lotyšsko se opíralo hlavně o Maxima Bogdanova, ten nasbíral již zmiňovaných 14 bodů. Ostatní jeho kolegové nasbírali všichni shodně po 4 bodech. Naši se podle očekávání mohli nejvíce spolehnout na Matěje Kůse, jenž vybojoval 13 bodů. V jeho druhé jízdě, kdy jel na druhém motocyklu bohužel dojel poslední. Jinak byl jeho výkon výborný.

Našim druhým nejlepším jezdcem byl Michael Hádek, jenž vybojoval 9 bodů. V jedné jízdě měl Michael dokonce defekt a dokroužil jen na ráfku. To Pavel Pučko se postaral o velkou show pro diváky, když si ve druhé své jízdě „brnknul“ o zadní kolo před ním jedoucího jezdce a svůj motocykl doslova a do písmene přehodil přes mantinel. Byl sice odvezen do nemocnice, ale jen na vyšetření. Domů se vracel jen s nějakýma potlučeninami a zcela rozbitou motorkou. Michal Dudek vybojoval ze čtyř jízd jeden bod a Jan Holub rovněž jeden bod ze dvou jízd.

Výsledky:

Švédsko – 37:

5. Simon Gustafsson (2,2,2,0,1) 7
6. Linus Ekloef (2,2,2,2,1) 9
7. Ludvig Lindgren (3,2,3,2,ex) 10
8. Linus Sundstroem (2,2,2,3,2) 11
18. Kim Nilsson

Rusko – 31:
9. Oleg Běsčastnov (3,3,0,f,2) 8
11. Artiom Laguta (0,3,3,3,3,f,2) 14
12. Artiom Vodjakov (3,1,1,2,1) 8

Lotyšsko – 28:

13. Maxim Bogdanov (3,3,3,1,3,1) 14
14. Jevgienij Karavackij (0,1,1,3,1) 4
15. Vjačeslav Giruckij (0,1,0,1,2) 4
16. Jevgienij Pjetuchov (1,1,1,1) 4

Česká Republika – 24:
1. Matej Kůs (2,0,3,2,3,3) 13
2. Michal Dudek (1,0,0,0) 1
3. Michael Hádek (1,3,2,ex,0,3) 9
4. Pavel Pučko (1,f/ex) 1
17. Jan Holub (1,0) 1

Takto dopadl Pavel Pučko ve své druhé jízdě:

… a takto dokroužil Michael Hádek bez zadní gumy po defektu.

5 comments

  1. Trochu opravím body našich i když body nesedí ani u jednotlivých Rusů a Švédů, velké body jsou v pořádku.
    Žádný náš jezdec nebyl z jízdy vyloučen, všechny tři nedojeté jízdy šly na vrub technickým problémům.
    Michael Hádek celkem 8 – 0,3.2, defekt pneumatiky a deflektoru z prvního místa, defekt motoru z 2.místa,3 celkem 8. Spolu s Matějem zajeli výborně.
    Pavel Pučko 1 a defekt v opakované jízdě když poprvé ho poslal k zemí hned po startu Lotyš, motocykl skončil mezi diváky, rozhodčí nikoho nevyloučil, naš jezdec měl v opakované jízdě problémy se spojkou a odstoupil, navíc měl po pádu bolesti a byl odvezen na vyšetření do nemocnice. Ze závodu odstoupil, žádné zranění kromě naraženin se nepotvrdilo.

  2. Je to holt obraz naší současné juniorské scény. Holubovi, Pučkovi a Dudkovi chybějí hlavně zkušenosti – ne z 2. polské ligy, tam se nelepí, ale ze startů s vrstevníky z jiných zemí (Poláky, Slovinci, Chorvaty, Němci). Podle mě jsme měli MR juniorských týmů směřovat právě do podoby jakési „středoevropské juniorské ligy“, účast Chorvatů byla tehdy podle mne krokem správným směrem a mělo se na to navázat a ne se uzavřít i Slovensku.

    Jinak mnohem bolestněji to musejí prožívat Rusi – kdyby se na ně nevykašlal Sajfutdinov, tak spolehlivě vyhrají a jsou ve finále. Takhle prd… Omluvil se tím, že ve čtvrtek startoval v Červonohradu v ruské lize a v neděli v Ostraowě v polské. Tam zajel docela solidně, ale stejně to Bydgoszczi k bodům nepomohlo.

Zanechte komentář: