Zlatou přilbu si nasadil Hans Andersen

Autor článku:

cesko.pngpardubice.gifandersen_hans.gifPardubice – V jubilejním 60. ročníku Zlaté přilby města Pardubice triumfoval Dán Hans Andersen. Na druhém místě dojel Leigh Adams z Austrálie a třetí skončil s maďarským pasem jezdící Slovinec Matej Ferjan. Nejlepším z českých závodníků byl desátý Lukáš Dryml. Pořadatelům letos přálo i pěkné počasí.

Velké finále vyhrál Andersen, Adams dokázal předjet skvěle jedoucího Ferjana, za nímž proťal pásku – podle hlasatele – profesor s dívčí tváří Peter Karlsson ze Švédska, pátý dojel Wieslaw Jaguš a finále nedokončil Karol Zabik. Rozhodčí závodu však konečné umístění obou Poláků otočil, neboť Jaguše diskvalifikoval za přejetí bílé čáry oběma koly.

V malém finále suverénně triumfoval chorvatský mladík Jurica Pavlič, jehož následovali Jesper B. Monberg, Adrian Miedzinski, Lukáš Dryml, Kenneth Bjerre a Martin Vaculík.

Z původní startovní listiny se ve Svítkově neobjevili Scott Nicholls, jehož jedničku oblékl Martin Málek, Jason Crump, toho nahradil Karol Zabik, a Tomáš Topinka, místo kterého si zazávodil Jan Jaroš. Smůla provázela neúčast posledního českého vítěze Tomáše Topinku, který se nemohl zúčastnit sobotního programu kvůli termínové kolizi se závodem svého klubu King’s Lynn Stars, ale závody v Anglii byly odloženy kvůli nezpůsobilé dráze.

Martin Málek měl oblékat jen vestu určenou pro rezervisty, ale po odřeknutí Scotta Nichollse a následné neúčasti Ukrajince Karpova nastoupil Málek s číslem 1 do první vylučovácí skupiny.

Výsledky:


1. vylučovací skupina
1. Rory Schlein 9 (4,2,5)
2. Matěj Kůs 9 (5,1,4)
3. Christian Hefenbrock 8 (3,5,3)
——————————
4. Martin Málek 6 (2,4,2)
5. Andy Smith 4 (1,3,1)
6. Tomáš Suchánek 0 (-,-,0)


2. vylučovací skupina
1. Josef Franc 10 (5,5,-)
2. Denis Gizatullin 8 (0,3,5)
3. Jan Jaroš 7 (2,4,3)
————————–
4. Martin Smolinski 7 (3,1,4)
5. Tai Woffinden 6 (4,2,2)
6. Mattia Carpanese 1 (1,0,-)


3. vylučovací skupina
1. Adrian Miedzinski 10 (5,5-)
2. Martin Vaculík 8 (2,3,5)
3. Manuel Hauzinger 8 (4,4,-)
—————————
4. Luboš Tomíček 7 (3,1,4)
5. Izak Šantej 5 (0,2,3)
6. Vladimir Dubinin 3 (1,0,2)


4. vylučovací skupina
1. Wieslaw Jaguš 10 (5,5,-)
2. Steve Johnston 9 (3,4,5)
3. Filip Šitera 8 (4,2,4)
———————–
4. Mattias Schultz 6 (1,3,3)
5. Ludwig Lindgren 3 (2,1,1)
6. Alessandro Milanese 2 (0,0,2)


1. čtvrtfinálová skupina
1. Karol Zabik 10 (5,1,5)
2. Jurica Pavlic 9 (2,5,4)
3. Hans Andersen 8 (4,4,3)
————————–
4. Denis Gizatullin 7 (3,3,4)
5. Rory Schlein 3 (1,2,1)
6. Manuel Hauzinger 0 (0,0,0)


2. čtvrtfinálová skupina
1. Wieslaw Jaguš 10 (5,5,-)
2. Kenneth Bjerre 9 (-,4,5)
3. Peter Karlsson 8 (4,2,4)
————————-
4. Matěj Kůs 6 (3,3,2)
5. Aleš Dryml 5 (2,0,3)
6. Jan Jaroš 2 (1,1,1)


3. čtvrtfinálová skupina
1. Jesper B. Monberg 10 (5,5,4)
2. Lukáš Dryml 8 (4,4,2)
3. Adrian Miedzinski 6 (3,2,3)
—————————–
4. Rune Holta 5 (-,-,5)
5. Christian Heffenbrock 4 (1,3,1)
6. Steve Johnston 3 (2,1,0)


4. čtvrtfinálová skupina
1. Matej Ferjan 10 (-,5,5)
2. Leigh Adams 9 (5,3,4)
3. Martin Vaculík 7 (4,2,3)
————————–
4. Filip Šitera 6 (2,4,1)
5. Matej Žagar 5 (3,1,2)
6. Josef Franc 1 (1,0,0)


1. Semifinálová skupina
1. Matej Ferjan 10 (0,5,5)
2. Hans Andersen 9 (5,4,2)
3. Karol Zabik 7 (3,2,4)
—————————
4. Kenneth Bjerre 7 (4,3,-)
5. Lukáš Dryml 5 (2,1,3)
6. Martin Vaculík 2 (1,-,1)


2. semifinálová skupina
1. Leigh Adams 10 (5,5,-)
2. Peter Karlsson 9 (4,3,5)
3. Wieslaw Jaguš 8 (3,4,4)
—————————
4. Adrian Miedzinski 5 (2,0,3)
5. Jurica Pavlic 4 (1,2,2)
6. Jesper B. Monberg 1(-,1,-)


Malé finále
1. Jurica Pavlic
2. Jesper B. Monberg
3. Adrian Miedzinski
4. Lukáš Dryml
5. Kenneth Bjerre
6. Martin Vaculík


Finále
1. Hans Andersen
2. Leigh Adams
3. Matej Ferjan
4. Peter Karlsson
5. Karol Zabik
6. Wieslaw Jaguš – diskvalifikován

Pozn.: ve skupinách se jezdcům započítávají 2 nejlepší výsledky

61 comments

  1. Vážený pane anonymní.Velká škoda pro Vás,že jste neuvedl na sebe nějaký kontakt,protože bych se Vám rád ze srdce omluvil za to ,že jsem Vám pokazil stoprocentní zážitek ze ZP tím,že jsem byl ,, zmatenej“.Na druhou stranu bych Vás rád poznal,protože Vaše oprávněná kritika mojí osoby,včetně chvály ZP,čítající dva a půl řádku v sobě má celkem osm pravopisných chyb a to nepočítám to,že za větou se píše jen jedna čárka.Připouštím ale,že to může být úmysl.A na závěr – Váš idol ,,matěj“(patrně myslíte Ferjana)se jmenuje Matej.Přeji Vám hezký den a krásné zážitky s plochou dráhou.(bez zmatenejch)Jiří Hejtík

  2. Dobrý den pane Hejtítu,vůbec nic si nedělejte z těhlech blbejch keců od lidí co toho moc v životě nedokázali a ani se neumějí podepsat.Zase to s tím Vaším moderováním tak strašný nebylo ono se Vám moc nedivím když si nepřijedou dva jezdci a potom máme počmáraný program jak malý děti ve školce.Pak máme v Pardubicích světelnou tabuly na které je někomu za obtíž vyměnit pár žárovek nebo třeba natřít podklad černou barvou.Já chápu,že udržba stadionu stojí nemalé peníze,ale toto je již letitý problém.Takže nějaký hyby v moderování(za které jse se vždy korektně omluvil) jsou věci které hoďte za hlavu a naschledanou na nějaké další speedway šou.

  3. to Anonymní: Zmatený komentátor? Orientovat se třetí den v atypickém systému se šesti jezdci na dráze a šestatřiceti v závodě není vůbec psina. Nějaká chybka by se sice našla, ale komentátor na ploché je hlavně od toho aby dal divákům správné a srozumitelné informace o dění na dráze, nasazení jezdců a vývoji závodu. Podle mne se s tímto úkolem p. Hejtík (stejně tak jako jeho německý kolega Korn) popasoval velice slušně. Rádobyvtipné pokusy udělat z ploché dráhy estrádu typu TV Nova mi nikterak nechybějí.
    Lawson se opravdu čte tak, jak tam píše T.S.Garp. Není to ale tak dávno, kdy jsem slyšel vyslovoval Daugavpils třemi různými způsoby a někteří se dušují, že dokonce čtyřmi. Takový pan Bělský – Straka ví jistě své…

  4. Ono je to s těmi jmény dost zapeklité.Vzpomínám,jak kdysi komentátoři zápolili s Maugerem…V sobotu jsem koukal na TV,v neděli jsem byl na stadionu a mám v těch komentátorech trochu hokej,takže nevím,který z nich má toho „lafsona“ na svědomí.V neděli jsem ale ocenil,že třeba Zabika četli správně polsky(byť po nápovědě).

  5. Mě nejvíce tahal za uši ten Vakulik. Jinak si myslím, že to bylo vše v normě. Komentátor to měl hrozně těžké, tři dny uvnitř oválu, mě by se motala hlava už v sobotu. Jeden standardní rozpis, dva atypické a pět nebo šest jezdců. Myslím, že tady by měla hrát hlavní roli výsledková tabule. Letos byly dokonce dvě a ty by měly zajistit pomocí výpočetní techniky správné výsledky z věže, kde je to lépe usledovatelné než uvnitř oválu.Jinak všimli jste si, že právě na té velkoplošné obrazovce svítil po finále dlouho Matej Ferjan jako druhý v pořadí?

  6. Ať si každý hodnotí podle svého uvážení, ne každý se každému zamlouvá. Tři dny mít o čem mluvit je pořádná makačka a nějaká chyba nastane, ale pokud jsme normální lidé, tak to přejdeme a vychutnáme si závody a nebudeme se pořád do někoho navážet. Např. v sobotu jsem se doslechl na Čt 1, že MS juniorů vyhrál Fajfudinof a to bylo jedno jméno, které ve spojitosti s MS padlo.S angl. jmény je to dost komplikované a ne vždy se čtou tak, jak by bylo správné. Např. Adams, není to tak dávno, co ho všichni četli Lejg a ejhle, on se čte Lí. Proč vám třeba nevadí Peter Karlsson, když angl. je Pítr? Proč se raději nebavíte o závodech? Nevyloučení Lukáše bylo dost podivné, až nespravedlivé k ostatním, ale proč mu tu nikdo nepoděkuje za to, že se nechal celý na dráze? Motorka nejela, ale rval se a to se také počítá, ale to se u nás nepočítá, tady se berou jenom medaile, ale ty visí dost vysoko.
    Lukáši, děkujeme za 100% výkon, to potěší, když člověk vidí, že jezdec jede na maximum, tohle dělá z jezdce velkého jezdce.

  7. Vzácně sohlasím s panem anonymem. Lukáš se evidentně porval o výsledek, až jsem očekával děsivý pád z přemotivování. Zabik i Medzinski určitě budou v polsku referovat o drsných útocích, tygodnik žužlowi bude mít o čem psát. Asi i o tom, jek Grodzki hazarduje s dobrým jménem…

  8. To „anonym“+Jenda:
    S hodnocením výkonu Lukáše Drymla souhlasím,vůbec jsem poznámkou o tom (ne)vyloučení nechtěl snižovat jeho výkon.Z mého prvního příspěvku se snad dá vyčíst,že jsem chtěl nasměrovat diskusi právě k závodům.Jenže se to nějak zvrtlo.Místo na Drymla přišla reakce na „lafsona“ a už to jelo.Z Lukáše ta přemotivovanost přímo tryskala.Chvílemi jsem měl o něj strach.Ale stejně si neodpustím ještě jedno rýpnutí.Lukáš si stěžoval na polského jezdce (snad to byl Zabik),že ho blokoval.Ale on sám něco podobného provedl při poslední GP Nichollsovi a málem se kvůli tomu poprali ještě na dráze…

  9. Jezdce dělá „velkým“ i to, že vždy na rovince ponechá trochu místa u mantinelu pro případného rychlejšího jezdce vzadu. Vzpomínám na pády Makovského při SWC nebo Lukáše v Kršku, to byly ještě nafukovačky na rovinkách. Kdyby ji tam měli i minule v Lonigu, tak si Nicholls pěkně natloukl.

  10. Pády a úrazy k ploché dráze patří a jestli z toho chcete udělat bezkontaktní sport, tak už se to ani nemusí jezdit. Nejde o to, aby se pozabíjeli nebo zranili, ale v rychlosti a kontaktu je pd krásný sport. Silniční závody je hodina kroužení skorooničem a když někdo někoho předjede, tak se komentátor málem zblázní. Nebaví mě sledovat, jak si někdo někoho půl hodiny připravuje. Tady se jezdec musí rozhodnout ve zlomku setiny a pak se uvidí, jaké to rozhodnutí bylo. Fláknout to do mantinelu není žádná slast, ale i to k pd patří, s tím rizikem do toho jezdci jdou.
    Nejsem lačný po krvi, ani pádech, ale pokud by se vytratila tvrdost a do jisté míry agresivita, tak se to může přestat jezdit, protože by nebylo na co koukat.
    Od posuzování jisté tvrdosti je tu rozhodčí a záleží jenom na něm, jak se k tomu postaví, jezdec je „jenom“ ten, který si láme kosti a dělá show pro lidi.
    Chodili by lidi na hokej, kdyby se hrál jako před 40-ti lety, kdy to vypadalo spíše jako krasobruslení???
    Ještě jednou podotýkám, že jsem zastáncem, že zdraví je na prvním místě, ale nediskutujte tu o nějaké tvrdosti, přibíjení, vyvážení,…………pd je prostě kontaktní a sprinterský sport, kde se chyby neodpouští, ať vlastní nebo v podobě nějaké mezery u mantinelu.

  11. V hokeji není ta rychlost a motorka. Jasně, že tam jsou smrťáky a bruslí přeřízlý krk, ale hokejista neleze na led s myšlenkou, jestli přežije a jestli ho neodveze rychlá.

    Naproti tomu plochá nesmírně zrychlila a přitvrdila. Dnes je běžné jet první vinkl hop nebo trop. Jak tam nejsem, je lepší to tam pustit. Hromadný pád a šance na opakovačku. Taky proto teď dostali rozhodčí z FIM pokyn co nejvíc vylučovat.

    A že pády a úrazy k plošině patří? A v jaké míře se dneska padá a kolik je zraněných? Před dvaceti lety tým v britské lize vystačil s 8 – 9 jezdci, dneska se jich tam otočí třeba 15, protože se pořád někdo léčí. A diváků pořád ubývá, takže v té agresivitě to podle mě není

  12. to KOMPRŽ: naprosto souhlasím a třikrát podtrhuji.A pro ostatní: Že je férovost chybou? A viděli jste souboj N.Pedersena s Golobem v Bydgoszczi?Šli do sebe tvrdě ale férově.Podobný souboj s jinými aktéry by na 99% skončil pádem.V pd platí,že první si volí dráhu,ale když mám soupeře skoro vedle sebe a je jasné že je rychlejší,tak narvat ho na mantinel jen aby mě nepředjel je zhovadilost,to nemá se zdravou agresivitou nic společného.Nevím jak pan anonymní,ale bez toho se na plochý klidně obejdu.A mimochodem,pane anonymní,už jste sebou někdy o ten mantinel fláknul,že máte tak silný řeči???

  13. To nenechani mista u mantinelu nemusi vzdy byt jen tim, ze se jezdec nechce nechat predjet. Zamysleli jste se nekdy nad tim, jak moc se zmensi zorne pole diky prilbe a brylim(predevsim rolo) a jak moc velky prehled ma jezdec o jezdcich za sebou? A pravidlo „prvni si voli stopu“ existuje v mnoha jinych sportech. Je ale rozdil pomalu vyvazet a hodit „mysku“. A pokud ma nekdo na predjeti, tak predjede.
    A k tomu uzasnymu zrychleni ploche drahy – kouknete se na casy zajete pri ZP v sedmdesatych a osmdesatych letech. O kolik se to posunulo? O sekundu na kolo? To je neskutecne zrychleni!;-)

  14. Na ZP chodím už 30 let takže něco pamatuju. I mě letos nadzvedla velmi nízká informovanost diváků. Na světelné tabuli se před závodem neustále opakovala startovní listina místo toho, aby byly zveřejněny vylučovací skupiny včetně výsledků jízd ze soboty. Po odjetí vylučovacích skupin se celou dobu nesmyslně blábolilo místo toho, aby se diváci včas dozvěděli nasazení do čvrtfinalových skupin. Nakonec jsem se dozvěděl pouze první dvě a to pouze čísla jezdců, protože spíkr nestíhal. Také nechápu proč se dává takový prostor německému komentátorovi, když doba houfného nájezdu enderáků je už skoro 20 let pryč. Probůh využívejte efektivně světelnou tabuli, když ji máte. A spíkr by místo rádoby povzbuzování domácích jezdců, které přes řev motorek téměř neslyší,měl mnohem víc hledět na včasnou a přesnou informovanost diváků. Fakt jsem z toho byl zklamanej.

  15. Tak já přidám taky svůj poznatek. Andersen mě taky překvapil. Myslel jsem že vyhraje Adams, kdyby se jelo o kolo víc, tak ho podle mě má. Ferjan skvělej celej den, zajímavý je že vždy začínal s nulou a pak přidal dvě 5bodový jízdy. Neuvěřitelné! Lukáš se rval dobře, ale přeci jen z výkonů našich musím být zklamán. Je to pořád ta samá písnička, bohužel..Spíkr Hejtík opravdu nestíhal. Při vší úctě tedy, nemusel jsem vědět dopodrobna jména dívek na startu, stačilo mě abych se dozvěděl nasazení do skupin..Ten Němec teda naopak mluvil k věci a stihl vše, vy ne. Bohužel je to tak..

  16. To:Smatrin. Kamaráde, píšu poměrně rychle a vzhledem k mému vysokoškolskému vzdělání zřejmě i poměrně rychle chápu. Ale abych se dozvěděl obsazení vylučovacích skupin a výsledky ze soboty od německého spíkra (ejhle i německy rozumím (((-:), to mě fakt nadzvedlo. Spíkr ať třeba vyvolává mexické vlny, ovšem pokud bude vše podstatné na světelné tabuli. Systém postupu závodníků v ZP je poměrně specifický a bez přesných informací se v něm prostě ztratíš. 1/3 Němců – naposledy tak možná v roce 1990.Myslíš, že mezinárodní závody v SRN prokládají třeba anglickým komentářem? Ja, natürlich…

  17. Tak já jsem seděl pod tou mobilní obrazovkou na jižním svahu a pokud jsem nestíhal, stačilo se otočit a tam to bylo vše krásně barevně vidět v LCD kvalitě, v podstatě jako v tištěném programu a ihned po dojetí jízdy. Nasazení do jízd také včas. Ale asi z tribun to bylo daleko a i slunečné počasí udělalo své. Bylo to super, škoda pro Vás co jste to měli dál. Tak snad to napříště nějak vylepší.

  18. Pro pana Garpa, o mantinel jsem s sebou praštil několikrát, ať svou vinou nebo vinou někoho jiného a mohl jsem být naštvaný sebevíce, ale kdybych nebyl ochoten podstupovat toto riziko, nemusel bych tam lézt. Věřte tomu, že to bolí pořádně.
    První si sice volí stopu, ale rozhodně nemůže zabít druhého s tím, že byl první a mohl jet, kudy chtěl. Nikdo tu nikoho nenavádí k prasárnám, ale férovému souboji, které umí pouze vyježdění jezdci, kteří si umí spočítat, že o bod méně je někdy více, než měsíc stát.
    A pro pana Zajíce, Hejtík je ve vašich očích naprostý amatér, to je váš názor, který vám nikdo nebere, pochopitelně se nemůže líbit cca 15000 lidí, ale když máte tu vysokou, jak píšete, mohl byste se s vašim papírem na inteligenci nad toto povznést. Že máte vysokou neznamená, že jste chytrý člověk a pokud máte svůj názor, stejně jako ostatní, co se jim na komentování všech, co to dělají nelíbí, sejděte se s těmi lidmi, určitě vás nevyhodí, naopak, rádi se s vámi podělí o mikrofon a můžete čtyři dny na ovále bavit a informovat lidi a jsem zvědavý, co pak o vás napíší, asi se nebudete snažit divit.
    Najde někdo z těchto kritiků odvahu se s nějakým hlasatelem sejít???

  19. Pan Zajíc, jak jsem pochopil z vašeho příspěvku tak na ZP chodíte minimálně od roku 1990. Pokud tomu, tak je tak je Vám jasné, že každý rok probíhá nasazení do čtvrtfinálových, semifinálových skupin i finále stále stejné. Takže, kdyby jste nebyl líný, tak můžete mít nasazení, dříve než na trať vyjede cisterna kropící trať. A nebo jste se mohl podívat na LCD obrazovku.

  20. To se mi moc líbí, jak se sloh a jazyk předcházejícího příspěvku s.Anonymního z 8.10.,7:27 hod. dokonale podobá jazyku a slohu příspěvku p.Jiřího Hejtíka z 6.10., 7:15 hod. Oba příspěvky se zastávají p.komentátora. Otázka pro detektivy : s.Anonymní = Hejtík ?

  21. Nejde o to někoho zkritizovat, ale jéžiši můžeme panu Hejtíkovi pomoci ne? Nebo to je trestný. někdo se dotkne jeho ega a už je oheň na střeše. Nešlo jen o nasazení do skupin. V prvé řadě mě taky vadilo to, že jsem se nedozvěděl výsledky vylučovacích skupin ze soboty. A to je teda neodpustitelné. Jinak pan Hejtík umí udělat atmosféru a rozhodně když byl na startu náš jezdec, tak skutečně burcoval davy. To bylo pěkný…takže jsem schopen se ho i zastat..

  22. Škoda, že nevím, jestli tady kdosi pod jménem „Anonymní“ je jedna osoba. Jestli ano, tak to pane vypadá, že jste si dal asi o mantinel i pár pěkných ran do hlavy. Proč píšete hned v prvím příspěvku cosi o zmateném komentátorovi a hned den na to o tom, že stát na ploše 3 dny a mít o čem mluvit je pěkná makačka.

    Také vyzdvižení výkonu Lukáše Drymla není na místě. Netvrdím, že nemakal, to ano. Ale při pomyšlení na to, že jel na domácí dráze, na které vyrostl a že jako jediný z přímo nasazených trénoval již v sobotu před vylučovacími jízdami mi jeho 10. místo nepřipadá nikterak oslnivé. Vždyť tento 27 letý matador z GP dostal v malém finále na prdel od 19ti letého chorvata Jurici Pavliče.

  23. Objektivní názor jistě, ale v dnešní PD, kdy je to tak vyrovnané..Co třeba matadoři Holta se Žagarem při zlaté přilbě? Našim to prostě nejede. Kůs i Šitera skončili těsně před semifinále. Podali dobrý výkony, ale nikoliv konstantní. Nelze oběma upřít bojovnost, jenže jejich motocykly..to byla bída..

  24. Pro Romana.Skutečně jsem sobotní vylučovací jízdy nenahlásil.Dílem proto,že visely dlouhou dobu na obrazovce,ale tím se nechci omlouvat.Větším dílem proto,že jsem zapomněl.Pokud přijmete dodatečnou omluvu – omlouvám se.

    Pro ty,kteří se mě jakkoli zastali – děkuji za podporu,vážím si jí. Jiří Hejtík

  25. Já přišel na stadion,když se hrála hymna(ne mojí vinou)a už jsem jen slyšel škrtáme Crumpa a Nichollse,ale už nebylo řečeno proč.myslím,že by to mělo zaznít a alespoň 3x.myslím,že německý komentátor měl zbytečně moc prostoru a čeští diváci se nedozvídali včas nebo vubec o dění ve skupinách.to bych p.Hejtíkovi vytkl.samozřejmě byla dobrá jeho snaha vyburcovat nás diváky při startu českých závodníku za což výkonem se nejvíc odměnil Lukáš Dryml.uvaha na konec bude pozván náš komentátor na GP Německa myslím přímo na stadion?

  26. Nakonec jsem se rozhodl, že přidám také svůj názor. Na stadion jsem dorazil kolem 12 00 a až do večera jsem nemohl strávit, že jsem se mimo jiné nedozvěděl na stadionu informaci, proč Crump s Nichollsem nestartovali. Nakonec s odstupem času jsem usoudil, že vše mohlo být ještě horší a nemá smysl se v tom zpět pitvat. Důležité je hledět do budoucna a vidět věci s optimismem, jinak se může stát, že nám v ČR plochá dráha skoná před očima a my si toho ani nevšimneme, protože se tu budeme pořád dohadovat, jak co mělo být a kdo co měl dělat lépe.

  27. Škoda, že se ta světelná obrazovka setkala s tak malým ohlasem. Nám na jihu plně vyhovovala a vlastně jsme komentátora k vyplňování programu životně nepotřebovali. Bohužel panu Hejtíkovi spíše podle reakcí ublížila než pomohla.Určitě od ní očekával úlevu od striktního sledování výsledků. Napište někdo, kdo jste byl třeba ve svítkovské zatáčce, jak to bylo vidět. Jinak ještě poznámku. Letos jsme v programu nenašli postupový klíč. V neděli jsme si ho opsali z loňského programu a pak už nebyl vůbec problém.

  28. Byl to super plochodrážní víkend. Super Zlatá stuha a Maťo, Super finále juniorů a Emil, Super Zlatá přilba a Hans.
    Pouze velkej vopruz byl prodej vstupenek – stát ve frontě plný uřvanejch géblsáků, tak to není žádnej Tuzex. A ty stavbaře na stání sever jsem bohudík nenašel…:-)

Zanechte komentář: