Pohyblivé obrázky z Osečné

Autor článku:

cesko.pngOsecna.gif(3x VIDEO) O víkendu měli plochodrážní fanoušci možnost navštívit dvojici závodů mistrovství České republiky družstev na ledové ploché dráze. Jak to vypadalo během nedělního podniku v Osečné si můžete prohlédnout na trojici videosekvencí, které pro vás zachytil p. Jiří Hauzer.

Po spuštění videosekvence doporučujeme kliknout na ikonku HQ, která se objeví v pravém dolním rohu videa – přepnete tak videosekvenci na lepší kvalitu.

Jízda č. 10 – Volejník bojuje o druhé místo
Stellingwerf (Č), Diviš (B), Volejník (M), Holstein (Ž)

Jízda č. 12 – Volejník (Ž) si vyšlápl na matadora Stellingwerfa (B)

Jízda č. 14 – Souboj Jan Pecina vs. Jan Klatovský
Diviš (Č), Klatovský (B), Holstein (M), Pletschacher (Ž)

Autor: Jiří Hauzer, za upozornění děkujeme Miroslavu Látovi

Máte vlastní video a chcete se o něj podělit? Napište!
jaroslav.libal@speedwayfakta.cz

145 comments

  1. Video je pěkné ikdyž je to jen v amatérském natáčení ale i za to může být člověk rád a co se týče toho že se jel závod na zelené louce co se dá dělat ale možná by stálo se spojit s rychlobruslaři a konečně postavit halu kde by se dalo jezdit jak MR ČR tak i MS a ME aby to bylo aspoň trochu důstojné když jsme měli v minulosti mistra světa na ledě/M.ŠPINKA/co myslíte nestálo by to za to? Jirka

  2. video dobry.lukas volejnik by to pristi sezonu zkusit moch .jestli ale bude mit sponzory nebo nejakou schopnou techniku protoze zavody na louce jsou hezky ale na svetove urovni a delsich drahach je vse uplne jinak.a slavnej ceskej spikr skoda slov.kdyby alespon obcas vyrazil do zahranici na poradny zavody aby taky poznal jezdce a co to jsou vubec ledy coz jsi myslym ze v dnesni dobe je lepsimu prehledu nutnost a profesionalita.jenze to ten zoufalec cmejla nikdy nepochopi.

  3. pro koukal: hale at břečka nebo zrcadlo.. kam vleze je to trapný.. jeho rádoby odborný kecy už jsou tak ohraný, že to zná jeden na zpamět..a to nedej bože aby ty ledy jezdil.. byt jako druhý housle, jako škváru.. to bys slyšel teprv ty historky.. už ho zamkněte a nechte ho tam … jen že ono to nejde.. se nacpe všude..je to jak když se chceš zbavit pitralonu..

  4. a) co by mě zajímalo – myslím, že nebudu sám. Prostě nějaké představení se, motivace, veselé historky…

    b) možná vás to překvapí, ale Míla Čmejla byl všestranný jezdec. Vedle krátké závodil i na dlouhé a na ledě taky. Musel bych se mrknout do papírů, ale bylo to někdy začátkrm 80. let, řekl bych.

  5. pamatujeme p.čmejlu jako jezdce,býval dobrý,ještě lepší je jako hlasatel.vy co ho haníte mu nesaháte ani po kotníky. z vašich příspěvků čiší jen zloba a nenávist.má dar bavit lidi a pl. dráhu má v hlavě. v čem se s ním chcete rovnat on už něco dokázal a vy ? vždyt se bojíte podepsat.pane čmejla těšíme se až vás uslyšíme třeba na ledech v osečné nebo jinde a ty chudáky neberte vážně nestojí za to.

  6. Kluci sorry ale fakt tady plácáte h…a, tak tam za nima dojděte, řekněte jim že plácaj pí….ny seberte jim ten mikrofooooooon a uvádějte to sami:-)Ono je strašně jednoduchý někoho hanit tady v komentářích ale stoupněte si tam před ty lidi sami a věřím tomu že to budete mít o 1000 procent lepší!?:-))))))))
    Ono taky vemte si tu organizaci(těch lidí kolem) potom jste vděčný za každou pomocnou ruku a ač je Čmejla jakej je(osobně proti němu nic nemám)tak má aspoň snahu a přehled, ale každej jsme nějakej.Co třeba udělat vedle závodů motorek i soutěž moderátorů???? Čmejlik začne a vy se budete jeden po druhým přidávat a kdo sklidí největší potlesk, strčil ostatní do kapcy.??? UFFF to jsem ani nečekal takovejdle román, pěkně jsem se zapotil,ale snad jsem na nic nezapoměl. kdyžtak se ráno ještě připomenu:-))

  7. tak mylsím, že v plochý dráze je tak úzká skupina lidí co je zajímá.. je fuk jestli dovalím do prahy slenýho nebo kopřivky.. všude se už pár let setkávám se známejma obličejema.. možná sem tam někdo new.. a to je to.. kdo příjde novej na plošiny je silně zavádějícím komentářem tak znuděn, protože je to stále to samé.. a věřte že vím o čem mluvím.. jeho prohlášení, že to dělá z lásky a zadarmo klidně vyvrátím a to okamžitě, jako člověk není rovnej.. jeho udávací dopisy jak je nedoceněný atd , které posílalo na vv jsou veřejným tajemnstvím… prosím vás nehodnotte ho jako člověka.. myslím, že moc lidí s ním do osobního kontaktu nepřišlo, na to aby jste mohli soudit.. slyšel jsem komentovat ládu kováře v březolupech, nemělo to chybu ač není takvej spíkr, pak toho plešatýho v liberci.. taky oki.. alespon ví jak se kdo jmenuje a umí to jméno přečíst.. soutěžit s nikým nebudu, páč se necpu na co nemám..a myslím, že těch lidí co se pohybují kolem plochý a komentovat by mohli je spousty.. protože ví o čem ta plochá dnes je.. a nežijí z dob kdy se dlouhá jezdila v korunovkách. děkuji.. myslím , že tím jsem vyčerpal svou slovní zásobu a i tu štábní kulturu dodržel..:-)

  8. Honzo, zlatý slova. Každý z nás má své oblíbence i ty druhý. A v tom je kámen úrazu. Názor pár jedinců přece není názor lidu. Myslíte,že by bylo lepší pořádat akce bez komentátora? U pokladny dostanete program, počtete si,z reproduktorů zazní řízná dechovka,nikdo Vás nebude rušit svým komentářem. Je to ta správná cesta?

  9. Smatrim na nikoho nekydá špínu.Pouze napsal to,co drtivá většina úzkého okruhu lidí kolem PD dobře ví.
    A kritici tady nenabízejí závody bez spíkra, nebo nepíší proto, že je trápí vlastní ambice a chtěli by komentovat. Jen dobře vědí, že existuje řada lepších, kteří se k tomu nedostanou, protože se všude nacpe Čmejla.

  10. A já trubka jsem si představoval, že se tady dozvím něco o jezdcích nebo dění kolem závodění a Vy tady zatím probíráte jestli má někdo blbý kecy, nebo ho někdo naštval. Tady se otvírá prostor pro bulvár. Partyšová a jiný „celebrity“ už si brousej zuby. To bude sousto.

  11. Bulvár si plochý všimne až si někdo ukazí hlavu, nebo si dá prda. Ale je fakt, že je tu dost místa pro různý nuly, aby si zvedly ego. Třeba fotkou u závodníka, nebo „náhodným“ mihnutím před kamerou. To jsou stále se opakující ksichty, stačí se kouknout na záznam. Dohadujte se, ať je co číst.

  12. dob. večer.nechtěl jsem ale musím. v prvé řadě se omlouvám všem ,kteří musejí v komentářích číst články o mé osobě místo o pl. dráze ale nemohu to ovlivnit v roce 2006 jsem opravdu napsal dopis výk. výboru a to z důvodu ,že mě tehdejší člen výk. výboru veřejně urazil před čes.televizí a přítomným publikem. byl to pan janů ,kterého jsem měl jako jediný tolikrát u mikrofonu.mám doma video kde je vše nahráno.

  13. místo omluvy nastal hon na čmejlu který skončil tak,že jsem přestal komentovat v divišově a plzni a hon trvá jak vidíte dodnes.po mnoho let jsem pl. dráhu komentoval zdarma nebo za cesták i dnes beru třetinu než ostatní činovníci.ano někdy mám asi blbý kecy ale ty má i hlasatel na nově.historky vyprávím lidem proto abych tím připoměl bývalé jezdce ,prominte ,že se jedná třeba o kudrnu,jirouta ,kaspera ,

  14. bylo mi ctí být na startu mezi nimi,byt byli lepší.dělám to za ty kteří by to dělat měli ale bohužel nedělají.vadí vám,že lidem vyprávím o korunovkách brýlích na dl. dráze ale představte si ,že i to lidi zajímá,pravda jednodušší je pustit uřvanou hudbu.o své místo jsem musel bojovat jako jezdec a netušil jsem co mě čeká jako spíkra.můj otec byl za 20 let u mikr. oceněn já za 25 dostávám přes hubu.

  15. podílel jsem se na výstavbě tří stadionů ,samozřejmě zdarma ,píši do novin ,dělám pro děti a vy napíšete,že jsem pro pl. dráhu udělal h…. ,jen mám kecy. já nemám potřebu flajžhancovi,anonymům atd.dokazovatco jsem vykonal pro pl. dráhu.ted vy napište co jste mimo urážek lidí dokázali,rád si to přečtu.nikdy jsem si nemyslel,že jsem nějaký bourák za mikrof. a vím ,že se budu učit do smrti,je ale těžké vyhovět všem.

  16. myslíte ,že je to jen náhoda ,že hlásim 25 let?vím ,že jsem nasekal spoustu chyb ale bylo opravdu všechno tak tragické jak se tu dočítám?bláhově jsem si myslel ,že se za mě postaví lidé pro které po mnoho let pracuji ale asi si nechtějí dělat zle,nebo jim to za to nestojí.někdo napsal jaká to byla potupa ,že jsem v loň.roce nehlásil ani jedno finále u nás.přečtěte si programy kolik let zpět,kdo hlásil fin. závody

  17. byla to snad potupa pro ostatní spíkry?ne nebyla ,jen to tak vyšlo .mým kolegům nezávidím a věřím ,že oni nezávidí mě.ten klín mezi nás tlučou právě ti co píší ty ošklivosti.také souhlasím s tím ,že každý je nahraditelný,tedy i já.je mi vyčítáno ,že nepoznám lotyšského jezdce podle kombinézy,ano nepoznám protože ho vidím poprvé v životě a moje povinnost to ani není,od toho mám program

  18. Poté co se vyjádřil p. Čmejla musím se zapojit také. Hned z kraje musím říct že teď v Osečné to tak hrozné zase nebylo. Ale.

    A) Komentátor co je v Plzni nyní je na velice dobré úrovni, takže my diváci ochuzeni nejsme.
    B) Kvalita komentáře se neměří na roky.
    C) Fotka stupňů vítězů by měla být jen s jezdci bez komentátora.
    D) Více sledovat závod, méně mluvit o sobě a bude to dobré. Pamatuji se že kdysi to poslouchat šlo.

  19. nebo,že nevím,že je hlášená změna akdo jede ano je to možné prostě proto ,že nefunguje kontakt mezi námi a depem a to né moji vinou.že si ale nikdo nevšimne když není hodinu sanita a čmejla baví diváky,že lidé poslouchají a nepískají což je v této situaci běžné,že čmejla zazpívá mistru čr málkovi hymnu protože selhalo tech.zařízení a ten člověk ji slyší třeba jen jednou v životě,že dělám rozhovor se švédem v jeho mateřštině

  20. Pane Čmejlo,budiž Vám ke cti,že jste se ozval i když to někteří jedinci asi neskousnou.Ani já
    sám nemohu souhlasit se vším co
    děláte,ale lépe to nedovedu a taky nikdo není dokonalý.Že se všem nezavděčíte,to jste poznal sám.Nejsme u soudu,tak proč ta zpověď?Většina Vašich odpůrců to stejně nestráví.A nenechte se otrávit,to za to nestojí.

  21. děkuji za příspěvek p. strejcovi a souhlasím,víte když se fotografuje s jezdci rozhodčí ,jury a další tak nikdo nic neříká a já jsem také činovník ten den a chci foto do svého archivu je to tak těžké pochopit?navíc tam nestojím věčnost a fotograf dá do novin foto be ze mne v tom to vůbec není.pochopte ,že jsem bývalý jezdec a foto je pro mne veliká památka,není to exicionizmus.foto z osečné stojím tam?ne až potom.

  22. děkuji za slušné přízpěvky i kritiku ,rád se poučím asi jsem nedělal všechno úplně dobře tak mi to promiňte .ještě jednou se omlouvám všem,žejsou nuceni to všechno číst ale i já mám právo se bránit.přeji ploché dráze aby se jí dařilo a vám kteří to s pl. dráhou myslíte dobře hezké závody a hodně zdraví.rád vás uvidím na závodech nebo na společné kávě.hezký večer přeje tentokrát bez mikrofonu míla čmejla

  23. Ríša Wolff není rozhodně žádný Lotyš a není to tak dávno, kdy byl ještě ve druhé polovině závodu v Mariánkách stále hlášen v jízdách, ačkoliv stál od začátku v hledišti. A to nemluvím o tom, jaký zmatek přinese obvykle na lize ve Mšeně, či Slaném nasazení náhradníka do jízdy. Komentátor na úrovni to prostě pozná, nebo si informace sám zjistí, třeba přímo u jezdce před závodem, což jsem v cizině zažil nesčíslněkrát. Pádů a čekání po nich ať už na sanitu, či cokoliv jiného také pár pamatuji, naposled si třeba vybavím těžký pád Nynke v Pfarrkirchenu. Čekalo se dost dlouho, Klaus Witt (známe ho i ze ZP) rozhodně celou dobu nežvanil a nebyl jediný člověk, který by tam pískal, nebo se čílil. Takovou blbost jsem už dlouho neslyšel
    Zda Honza Janů Čmejlu veřejně urazil nevím (nemohu to vyloučit), ale že na Honzu chodila spousta anonymů, vím docela přesně.

  24. Ještě jednou chvála na lidičky z Osečné co dokážou uspořádat závody !!! Z jezdců určitě velikánskou pochvalu Lukášovi Volejníkovi. K tomu komentování, byl jednou nedaleko Osečné ve Všelibicích na srazíku mopedů a tam to komentovali nějaký dva místní kluci a docela se to dalo poslouchat.

  25. tak už vážně naposled. Vážený pane Čmejla.
    To co jsem zde psal, za tím si stojím. jak je vidno jste opravdu celebrita, která zabrala pod článkem komentář na dlouho. A já potvrdím, že celebrita jste.. na tolika VIP akcí jste nebyl náhodou, že? nic.. přeji vám, aby se udržel stadion, který máte jako mateřský tj v CHabařovicích a vy jste mohl se vrátit, to aby v Pardubicívh, Praze ,Plzni , Divišově, Březolupech,Kopřivnici a v Růžené otevřeli oči a vy jste mohl i tam. Jinak nevím kde už by jste se divákům mohl představit. Ve Slaném ještě není rozhodnuto zda se pojede a nevěřím, že by Mšeno naplnilo vaše ambice co by „spíkra“.

  26. a také věřím , že Petr Moravec jako předseda VV dá konečně podmět k tomu, aby jste dostal řád zlatého microfonu, který ,jak jsem z vašich slov vytušil vám právem náleží. snad už i ti kritici,kteří vám jen hází klacky pod nohy pochopí,že at si říká kdo chce co chce stejně to jinčí nebude.

  27. Grarulace k uspořádání závodů, určitě to ledy zpopularizovalo a přivedlo do povědomí mnoha fanoušků – i reportáž ve světě motorů nebyla z nejhorších. A k panu Čmejlovi: Vážený pane, klobouk dolů před každým, kdo v životě osedlal splašenou mrchu i před tím, kdo se dokáže postavit před diváky s mikrofonem. Odvaha Vám určitě nechybí. Bohužel Vám chybí talent ke komentátorskému řemeslu. Když jsem na Vámi komentovanou akci přivedl nezůčastněného bratra s jeho kamarády, prováleli většinu závodu smíchy pod lavicí. Místo ploché dráhy se věnovali sledování Vašich lapsů.Dodnes se mi vybavuje věta jednoho z nich: Tak takhle se nesměju ani zhulenej, co to ten řízek mele? Chápu, mladá generace, náročnější a odkojená profesionalismem v zábavě. Nároky těchto diváků překračují schopnosti PD u nás všeobecně. Vůbec Vám nechci brát snahu ani dobrou vůli. Nějaké osobní spory mi jako řadovému divákovi také neimponují. Ale zkrátka a dobře – fakt se to většinou poslouchat nedá. Z mého hlediska například pan Hejtík udělal velký kus cesty kupředu.

  28. nevím jestli jste jenda nebo anonym když požádám mé kamarády tak napíšou deset oslavných emailů v můj prospěch ale to se u mne nedočkáte,to nemám zapotřebí.píšete,že se dobře bavili,to jsem rád,pl.dráze se nevěnovali,pak nevím proč tam chodili,nebo byli jak vy říkáte zhuleni?jestli mám talent to nechávám na jiných,spousta lidí dělá v branži,životě i politice bez talentu a jsou u toho roky,no a deto.

  29. já nepsal jaký udělal krok.. to ses trošku poplet… to neva
    ale pane čmejla, vy by ste fakt jedneho rozplakal…neznat vás tak bych vám i věřil tu pokoru s kterou si tu sypete popel na hlavu. kde pak vaše arogance a nadutost ta je opravdová.. pomluvy a intriky ty vám taky nejsou zdaleka tak cizí jak tu povídáte… jak říkávala moje bába a to byla moudra žena “ že každý svého štěstí strůjcem“ dojdete snad zadostiučinění..

  30. pro Steev-Hele ty jazykozpytče pro samou zálibu nachytat někoho na švestkách, víš ty vůbec na kterou stranu se jezdí? To seš tak dokonalej že neuděláš chybu?To si piš,že budu sledovat tvoje slovní výrony a při nejmenší chybě ti to dám sežrat. Nakonec je to tvoje zbraň.

  31. co to dokazuje? že jsem se překlepl?pasuješ se na rádoby odborníka a vel. kritika achceš abych poznal lotyše bez čísla a sám si pleteš witta s kornem ,prosím tě zameť si před svým prahem zatím na mě působíš ne jako odborník ale hloupý kluk,který neví kam patří a konečně už dělej také nějaké činy zatím jsou to opravdu jen kecy,jak tvrdíš ty o mě.foto je pro mě opravdu památka ale to ty nepochopíš.

  32. Už jsem myslel, že to ukončím, ale pokud mi někdo přímo osloví, budu reagovat, byť to asi nemá valný význam.
    Nepamatuji, že bychom si tykali, ale s přivřením očka to beru jako návrh staršího, takže budiž. Nikdo po tobě nechce poznat Lotyše bez čísla, která ale ve Slaném měli. Stačí se v nich alespoň lehce orientovat, tj. trochu se na akci připravit. A někdy jen pamatovat, protože jeden z nich se stal vicemistrem Evropy v závodě, který si nejspíš komentoval. Pokud chci, abys poznal těch pár našich, co tady už řadu let jezdí, neměl by to být až tak velký problém. Jenže bohužel i to je kámen úrazu a mnohdy dost velký.
    Zaměnit Korna s Wittem? O.K., chyba to je, uznávám. Já ty spíkry, co to něco umějí a nestrhávají na sebe za každou cenu pozornost, zas tak moc nesleduji. To by´s měl dělat spíš ty, aby ses něco přiučil.
    Překlepu nevěřím ani omylem, cizí slova jsou zkrátka oříšek, jen si vzpomeň, co starostí ti dělal Daugavpils, nebo Tuinstra-Turista.
    A anonym ať si sleduje co chce, na toho kašlu.

  33. a už uplně poslední věc,ti známí spíkři p.g. korn a p. t. schiffner,kterého asi neznáte ,kteří jsou v německu špička mě v loni při svět. finále v m. lázních osobně pochválili což si budete moci letos v červnu osobně ověřit. ale váš názor má určitě větší váhu než jejich,vy jste větší odborník,píši to jen kvůli vám a už mě prosím nechte žít.

  34. No a protože jsem byl také osloven, dovolím si reakci. Pane Čmejla, přivedl jsem tehdy ve Slaném pět mladých kluků, kteří o plošině nic nevěděli, ale měli potenciál stát se novými fanoušky ( věnují se několika tzv. adrenalinovým sportům ). Jestli byli zhulení nebo ne, neřešte. Příznivce plošina potřebuje jako nic jiného. Kde jsou, jsou sponzoři, peníze atd. No už nepřijdou. Odnesli si pocit, že PD je sice zajímavý sport s vysokým rizikem pro jezdce, ale vše přebijí cinty neprofíka. Kdysi jsem kdesi četl, že disponujete vzděláním z nějaké konzervatoře. No budiž. Také mám problémy s pravopisem. S užíváním cizích slov již menší a počítat snad umím relativně dobře. Kdybych měl o trochu více času při svých dvou zaměstnáoních a studiu, Vaši výzvu ke zkoušce komentátorského řemesla bych milerád přijal. Bohužel takto za Vámi rád zavítám na nejbližším možném závodě (jak mi to čas dovolí) a můžeme si popovídat osobně. Ještě jednou – nic osobního, ale vážně se nedáte poslouchat.

  35. Se Schiffnerem se pár let znám, třeba předloni před ZP jsem mu překládal informace, které si v depu sháněl od Flegera, tak jak to solidní spíkři dělávají. On mi třeba v Inzellu zas ukázal Reitzela, co mi chyběl mezi autogramy. Pokud mi chce někdo zkoušet ze znalostí PD, musí být o hodně dál, než Čmejla.
    Poděkování je běžná slušnost, tím bych se tolik neoháněl. Navíc Thomas česky nemluví, čert ví, co by říkal potom. Vydavatel BA je totiž profík.

  36. Pane Flajžhanzi,máte opravdu výdrž,já jsem nenapsal,že mě v červenci tito pánové pochválí,máte to už popletené,já jsem napsal ,že letos v červnu při MS,pokud přijedou ,se jich budete moci pro Váš klid zeptat,jastli mě v loni opravdu pochválili,aby jste měl opravdu důkaz. Marně tápu co jsem Vám v životě provedl ale o ničem navím.Už mi připadáte tou posedlostí nemocný.Nechte mě vydechnout,prosím.

  37. trochu mě zmátl nadpis, myslel jsem, že je to tu o ledech, ale pravda je, že po přečtení se mi trochu zlepšila nálada:-). plochodrážní obec je rozdělena na dva tábory a parádně si to tu rozdávají. nechcete jako vsuvku v sobotu nebo neděli vystoupit z anonymity a rozdat si to v pěstním souboji mezi jízdami? když se vám nelíbí freestyle na markétě, tak tohle by mohlo zaujmout víc :-).

  38. Tak já osobně bych si vážně nerad něco vyříkával ohledně této debaty ručně hned z několika důvodů – za a. násilí do ploché dráhy nepatří, na tom na rozdíl od některých polských fans trvám, za b. menší nebiju, za c. každý i sebehorší komentátor má pořád ještě můj respekt jestliže jezdil, za d. freestyle na Markétě je super, zápas ve freestyle (volném stylu) mě neba ani na olympiadě, za e. tak lahodnou bitku, jako Hugh Grant v deníku Bridget Jonesový bychom secvičit nedokázali)))))

  39. Tak to snad dotáhneme do „stovky“. Nenechte se pane Mílo otrávit, jsou to všechno selský drni ze z Plzně, Chrudimi a já nevím odkud. Včetně divochů z HBC. Vy vůbec nedovedete v tom projevu pana Míly slyšet ty lingvistické perly. Třeba jak divákům slušně a při tom odborně sdělil, že Pletschacher jede hovno, nebo jak rozpoznal a opět divákům odborně sdělil, že Holstein je vycházející světová hvězda. Prostě když je někde profesní erudice spojená s uměním mluveného slova, tak je to koncert. Pane Mílo, už se těším na neděli. Ale pojďme, vy odborníci, k jinému tématu. Všichni unizono jste tady kňučeli, jak nás zase ten Gardell v Inzellu zařízl. Prdlajs. Rozhodl dobře. Protože – Anton krapítko Pletschachera vytlačil ven, ten brnkl o balík slámy a do něj vletěl Jan. Nic víc. Vyloučením Antona rohodl tedy správně. Ale mě napadá jiná myšlenka a skoro se jí bojím. Před cca čtyřmi lety náš mezinárodní rozhodčí v Assenu po oba dny neskutečně kostil Svenssona, když jej 2x neprávněně vyloučil. Že by nám to ten Švéd vracel? Radši nedomýšlet.

  40. Do stovky to snad dotáhneme, na PD jde opravdu o úctyhodné číslo.
    Recese typu Bělský byla oživením, když jsme se tu (a nejen tu, ale snad na všech stadionech) všichni dohadovali, kdo že za tím vězí, teď už to tak trochu ztrácí smysl.
    Že nás Švéd řezal záměrně nepochybuji, ono nešlo asi jen o Assen, ale i o Honzovo, nebo spíš Lindströmovo, pěstní extempore před třemi lety právě v Inzellu. Nevybavím si, odkud si závod sledoval, my byli přímo nad tím místem, kde Anton údajně Němce vytlačil a pokud by tomu tak mělo být, co bys potom říkal na souboj Serenky s Antonem v tom samém výjezdu o den dřív? A to mohu dodat, že údajně i Pletschacher přiznával, že ten balík, co vytáhl, vyčuhoval ven, protože byl v místech, které se otevírá pro úpravu dráhy a zandali to blbě. Ale tohle nemohu tvrdit na sto procent, poněvadž jsem s ním o tom nemluvil. Každopádně vše dopadlo, jak dopadlo, msta, či pomoc sudího je vždy ubohost a výsledkem je, že Klatováci mají ve Švédsku asi útrum.

  41. Nemám radost s toho ,že díky mě vznikl nov. rekord v komentářích.Moc děkuji těm,kteří mi fandí ale i Ty prosím ,aby zůstali u slušnosti a za toho čur–,se za dopisovatele omlouvám.Prostě jsme každý jiný.Čekají Vás krásné dva závody na ledě,těšte se na ně,neřešte tak malý detail jestli s Čmejlou nebo bez něj,daleko větší problém je počasí a obrovský zápřah pro ty co to připravují a finance ,ostatní je prkotina.

  42. aha cenzura někdo si hraje na slušnáka že mu vadí sprostá slova. přitom se tady chováte jako hovada a pomlouváte pana čmejlu ptž mu závidíte co všechno dokázal. doufám že bzude v neděli zase hlásit jen proto aby vám dokázal že mu nesaháte ani po kotníky. příjemno zábavu v osečné!!!

  43. Je mi srdecne jedno, co pan Cmejla dokazal nebo nedokazal. To plati i u jinych komentatoru a to nejen ploche drahy. Ja budu stastny, kdyz si komentator odpusti „duchodcovsky reci“ o tom, jake to byvalo v dobach jeho nejvetsi slavy a bude se soustredit na to, aby divakum ZPRIJEMNIL sportovni zazitek, usnadnil orientaci v zavode a popripade je pozval na nejakou dalsi akci. Rozhodne vsak nestojim o sebechvalu. V cem je pan Cmejla opravdu dobry, je schopnost odradit divaky od dalsi navstevy zavodu, ktery by mel komentovat.

  44. Vážený pane Bělský, prosím příště „selský drn z Pardubic“, tam jsem se narodil a PD začal sledovat. Bohudík tehdy nebyl internet ani Vy. Dnes, kdy jsem se již jako Chrudimák začal na PD také finančně podílet, mám chuť kvůli takovým jako Vy ty peníze radši utratit na dovolené.

  45. Pomáháte p. Bělskému nebo pl. dráze? Vy nemáte rád jeho,on Vás.K vůli p. Bělskému přestanete pomáhat pl. dráze? To ji teda moc rád nemáte.Jste trapný,jeďte raději na dovolenou a neunavujte takovými bláboly a dělejte hmatatelné skutky,tím pl. dráze pomůžete.A naučte se tolerovat názory druhých,bude to dobré hlavně pro Vás.

  46. Klídek Klíďo. Nereagoval jsem na žádné názory pana Bělského. Pouze na jeho rýpnutí k nám Východočechům a klukům z HBC. A nějaký ten hmatatelný skutek už mám taky za sebou. Jinak byla to trochu nadsázka,věděl jsem, že pan Bělský je fiktivní osoba, dokonce je to můj kamarád a máme se rádi. Ale musím uznat, že nás dusil dlouho a kdyby tak nediskutoval k letošnímu Inzellu, tak jsem to polykal i s navijákem doteď. No, alespoň bube mít pro nás od nynějška novou předzdívku. A až přijede do Pardubic, bude to mít hodně, hodně drahé.

  47. No nepamatuji si, že bych veřejně napadal někoho, že si píše články sám. Taky se vždy podepíšu a nejsem si jist, že jméno Klíďa je opravdové příjmení. Nicméně chci vědět informace jako třeba kdo nastoupí v semifinále a pod., nezajímají mě před startem rozhodujících jízd hlášky typu komu jak vyrostly brambory a cibule ve Mšeně. Dokonce bych se povznesl i nad jezdce Sovětského svazu z Togliatti ve Slaném v roce 2008. Když budou na stadionech výsledkové tabule, opíšu si to z nich a pak mě to nevadí. Prostě bez vyplňování programu jsem jako houbař bez košíku. A tyto informace musí HLAVNĚ spíkr předávat do hlediště. Nic proti panu Čmejlovi nemám, ale také jsem četl některé jeho stížnosti na svaz, byl jsem osobně u jeho konfliktu při fotografování s p. Janů v Divišově a musím souhlasit se Steevem. Je to můj názor, vy máte jiný a tím to taky můžeme uzavřít.

  48. Povídání o zahrádce bylo pro odlehčení a jste jediný komu to vadilo ale OK.Dopis na svaz jsem už vysvětlil a jsem pro jeho zveřejnění,nemám co tajit.Ale byl poslán na vv výbor sv. pl. dr.p. Moravcovi a to ,že jste ho četl lecos naznačuje a nebo lžete.Mám video ,které mluví v můj prospěch.Moji stížnost,řešili mimo VV také v Plzni,dodnes nechápu proč a také to něco naznačuje.

  49. Když jsem před lety komentoval bez šou, tací jako Vy řekli ,že se na šou nezmohu a bylo to špatně.Když jsem v Divišově s diváky dělal na ledech mex. vlnu a ve Mšeně a v Mar. Lázních na můj pokyn diváci zpívali je to opět špatně.Když vzpomínám na staré jezdce je to špatně.Kdo chce psa bít,hůl si najde.

  50. Ve starších komentářích jste mnozí tvrdili ,že jsem Bělský nyní lžete ,že to není pravda.Pár lidí mě nemá rádo ale jsou i tací (diváci),kteří mi fandí a moji práci oceňí,pochvalou a poděkováním a pro Ty to celé roky dělám.A tu omluvu ,jak tam někdo navrhuje od lidí kteří mě špiní opravdu nechci.Akomentovat budu do té doby dokud to diváci a pořadatelé budou chtít.

  51. Už nemá cenu dále diskutovat, jenom se vrátím k té zahrádce. Nevím co má zahrádkář tolik společného s PD, ale budiž, bylo to na vsi. Ale proboha ne v dobu, kdy jezdci vyjíždí z depa, většina lidí čekala na nasazení jezdců (ne jen já, byl jsem tehdy na tribuně a otevřený program měla většina). Příprava na start, rámus a Vy pořád nic. To se Vám stává bohužel častěji, že sdělujete jezdce divákům, až když krouží na dráze a odečítáte to ze startovních čísel.To je podle mne pozdě a na tom by chtělo zapracovat. A když Vás pořadatelé chtějí, tak komentujte. Nabídka vs.poptávka, jako v jiných oborech. Jde o to, jestli má pořadatel zájem o baviče s mikrofonem, nebo je jeho prioritou zajistit divákovi seriózní a včasné informace o průběhu závodu. Jsem asi v menšině, ale upřednostňuji varintu dvě. A nelžu, neurážím a nešpiním Vás. A na konec vzpomínky na staré jezdce jsou OK a patří k PD!!

  52. Vážení pánové, pěkně jste se rozkecali. Padlo tam i mé jméno tak k tomu sděluji následující. V Divišově jsem při focení před závodem požádal závodníky o společné foto, stoupnul si mezi ně i pan Čmejla, já jsem ho poprosil aby odešel, on nereagoval tak jsem ho slušně požádal aby šel pryč,opět nic tak jsem mu řekl aby vypadnul, že potřebuji foto závodníkůa ne hlasatelů. Jeho reakci si jistě mnozí pamatují, začal na mě řvát, vyhrožoval mi že mě zbije…Následoval jeho dopis VV Svazu PD, adresovaný panu Moravcovi – stížnost na chování člena výboru J.Janů…Na dopis jsem panu Čmejlovi odpověděl, žádal vysvětlení pár věcí ale odpovědi jsem se nedočkal. Poté následovaly hanopisy psané stejným rukopisem adresované panu Vernerovi, Ječmínkovi…podepsané jako manželé Strakovi, také panu Hajnému (proto asi ta straka) a znovu panu Moravcovi. Kdo má zájem udělám mu kopie aby jste mohli sami posoudit že když pan Čmejla horlivě informuje o tom jak je hnusné když někdo píše anonymně (při závodech ve Slaném kvůli tomu zmeškal dvě jízdy) tak že hovoří odborník. K jeho komentování jen tolik – kdyby nebyl tak nahlas tak by mi tolik nevadil, na druhou stranu zase třeba i lidé na náměstí ve Slaném slyší jaké je to drama a že bude rozjezd zatím co my na stadionu co si píšeme program víme, že už je konec závodů. Čeština je krásný jazyk, kdo ho umí dokáže říci Daugavpils i pěti způsoby. Horší je vyslovit Piszcz, zde bych doporučil přejmenování.

  53. Pane JANŮ,na Vaše lži a urážky reagovat nebudu ,spíše Vy zdělte lidem jak jste se Vy jako člen VVsvazu PD choval a chováte u nás i ve světě ,díky Vaší povaze a neustálému boji s alkoholem,jak jste např. v CHorvatsku při st. hymně kdy všichni povstali,se v půlce stadionu válel opilý a jaký s toho byl mez. skandál ,provézt toto já ,tak bych měl doživ. zákaz. Vám vše prochází ale to není můj problém.

  54. Těch Vašich skandálů je mnoho a já na ně kašlu když je to jadno ostatním.Vaši přátelé mě jako anonymové urážejí ,třeba i Flajžhanc ale na každého jednou dojde.Já si veřejně prádlo prát nebudu. Ale dnes vím ,že jsem Vás měl za tu urážku zbít hned na místě ,běžně to dělám a nemusel bych trpět tohle dlouhodobé svinstvo a urážky.

  55. Pane Čmejla, byť mám pochopení pro vaše známé trable s cizími slovy, přece jen bych vás laskavě poprosil, aby jste mi už konečně přestal prznit jméno. Já vám nic podobného také nedělám. Flajžhanc se rozhodně nejmenuji.
    Co se týká nějakých anonymů, nepíšu v tomto duchu ani své postřehy sem na web, natož dopisy. Nevylučuji ale, že se někdo může řídit heslem „podle sebe soudím tebe“.
    Jinak jsem pln očekávání, až mi připomenete nějakou urážku, či pomluvu v mých příspěvcích. Vše, co tady píšu je totiž stoprocentní pravda vycházející z osobních (zdůrazňuji osobních) zkušeností, které jsem s vámi zažil a na vlastní oči viděl, či mnohdy spíše uši slyšel. Nikoliv jako vy, který zmiňujete a zveličujete poklesek p. Janů na závodě v Chorvatsku (finále ME juniorů), na kterém jste na rozdíl ode mne vůbec nebyl. Kdybych měl já psát, co vše jsem o vás kdy zaslechl, bylo by to dobře na román. Operovat zde zprávami typu jedna paní povídala však považuji na rozdíl od vás za naprosto nedůstojné.
    Téma Bělský bych uzavřel následujícím: opravdu jsem vás asi první dva tři příspěvky řadil mezi horké kandidáty na autora a nečiní mi žádný problém to přiznat. Na zdejší stránky jsem ale tuto svoji domněnku raději nepsal, o tom se konečně můžete lehce přesvědčit. S přibývajícími zápisy jsem ale rychle pochopil, že vás podezírám naprosto zbytečně, protože pisatel je rozhledem v PD i úrovní textového zpracování zcela jinde, než kam sahají vaše schopnosti. Jen jsme všichni dlouho netušili, o koho vlastně jde.

  56. vážený pane čmejlo. jako hlasatel se už na mnoha stadionech nechytáte, tak to zkoušíte jako spisovatel? popravdě, než číst tady ty vaše plky, to snad raději komentujte, to vám většina odpustí i sověty a hospodářský výnos brambor ze mšena. jako komentátor jste pro mě špatný, ale po přečtení vašich řádků jste u mě povýšil na špatného, ješitného a ubohého komentátora. být na vašem místě, byl bych rád, že pan janů nereagoval na vaše nesmyslné práskání tak, jak litujete vy, že jste nereagoval. podle postav by to byl asi nerovný boj, myslím, že po vyzvání na souboj by jste měl mikrofon jenom na mazlení.
    sezona ještě nezačala a rivalita je tu cítit z každého řádku, jsem zvědavý, kdo přežije do podzimu :-).

  57. Pane Čmejlo,když píšete,že na Honzu Janů kašlete,udělejte to prosím.Já vím,že konzervatoř se přehlédnout nedá,( o tom svědčí Váš písemný projev – s jako z,je Vám to jadno apod),ale Vaše sebestřednost a dojem,že když jste v minulosti jezdil plochou dráhu na ocase ostatních závodníků,tak že jste prezident ploché dráhy ve střední Evropě a blízkém okolí je zcela mylný.Vy byste totiž ani ty stadiony,co na ně jezdí Honza,nikdy nenašel.A můžete uvést nějaké jméno toho,jak vy říkáte ,,bijete skoro na potkání“?Plně se ztotožňuji s pisateli výše.V článcích výše si sypete popel na hlavu a tady naplno propukla Vaše ješitná,sebestředná a nekomunikativní povaha.Trpíte-li dojmem dokonalosti,v životě nepřekročíte svůj už tak nízký práh.A nemusíte pořád začínat.Můžete klidně psát i když dojdete na konec rámečku.Terazky už sú takové prístroje

  58. Anonymí co tady kydá špínu na pana Čmejlu bude nějaká potrefená husa. to nemá cenu řešti. ale co jsou za lidi honza janů nebo flajsžhanc. nikdy jsem o nich neslyšel. zato pana čmejlu znám jako dobrého hlasatele. proč by teda jen tak někdo měl přijít na závody a odhánět ho protože ho nepotřebuje na fotce??? Tomu teda nerozuím.

  59. pánové, tady se to opravdu zvrhává. vzkaz pro pisatele v 17:14.
    že znáte jenom čmejlu a neznáte pana janů, to je váš problém. jenom pro vaši informaci, pan janů je fotograf, který fotí do plochodrážních periodik, ale to je jedno. o potrefenosti bych si též dovolil spekulovat, protože patrně si myslíte o ostatních, že jsou trefení a vy ne, ale fotka vítězů se čmejlou je dost žalostná, proto je odháněn. ono je docela problém udělat fotku bez super spíkra a když si sám neumí srovnat, že ne všichni na něj jsou zvědaví, tak se prostě musí odehnat.
    a o kvalitách hlasatele se nebudeme přít, na to mají lidé své názory, ale z vašich řádků jsem pochopil, že z ploché dráhy jste toho dosud moc neviděl.

  60. Mám pocit,že kom. č.134 si p. Janů napsal sám.Tak teda v tom Divišově,jsem stál u mantinelu u startu a vše viděl. Fotili se jezdci a s nimi pánové Moravec, Špinka a Čmejla ,tedy lidé kteří měli ten den funkci. Fotilo je asi 10-15 fotografů a jediný p. Janů měl ošklivé narážky,působilo to dost trapně před diváky,určitě jsou z tohoto závodu fotografie a p. Moravec i p. Špinka museli dobře slyšet o co šlo.

  61. Týden po Divišově v Čes.Budějovicích,byl po závodech v hotelu slav. večírek,kde podnapilý p. Janů napadl u baru p. Čmejlu ,ktereého se zastali dva velcí šéfové a sponzoři závodu firmy Jihotrans slovy pane moderátore to si necháte líbit?Pan Čmejla nechtěl rušit pěknou atmosféru což ho jen ctí.Jen tak dál a bude Vám tu pl. dráhu dělat pět lidí,myslíte při tom špinění i na to?

  62. cmejlo ty si trapak tady hazis spinu na lidu kterym poctem zavodu a nastivenych podniku za sezonu nesahas ani po kotniky.a s tim goricanem bych radci pomlcel myslym ze mas zrovna z lonska krasnej zazitek jak te pan ktery se obetoval a vzal te sebou mimochodem skvely clovek a velky fanda te musel vysadit na zpatecni ceste v madarssku jelikoz uz to neslo te poslouchat ty tlachy a pomluvy.jen skoda ze ti dal penize na vlak.nedal bych ti nic mozna ze by ti to doslo pane alibisto a v terko.

Zanechte komentář: