Pár slov z tiskovky Zlaté přilby

Autor článku:

ceska-republika.pngzp61.jpgDnes 29. 9., v den, který se v roce 1929 zapsal do historie jako první ročník závodů o Zlatou přilbu, se konala tisková konference  již k 61. Zlaté přilbě a 80 letům výročí k historicky nejstaršímu a nejdéle pořádaného  plochodrážního závodu na světě.

Na tiskové konferenci  byla potvrzena na 99,9% účast všech závodníků na startovní listině jak Zlaté stuhy, tak i Zlaté přilby. Vstupné zůstává stejné jako v předchozích ročnících. Dále padla zmínka i o nadcházejícím mezinárodním šampionátu dvěstěpadesátek na příští sezónu, který bude začínat úvodním závodem ve Slaném. Posléze byla představena z rukou pana Pavla Lejhance  61. Zlatá přilba, jehož firma je tradičním zhotovitelem  Zlaté přilby všech 60 doposud odjetých ročníků.

61. Zlatá přilba je již tradičně  zhotovena ze stříbra a potažena zlatem jako její první předchůdkyně. Kolem dokola jsou osazené  české granáty, symbolizující všechny zahynulé závodníky v bojích o legendární  Zlatou přilbu.

Tímto zveme všechny fandy ploché dráhy na víkendové klání  o Zlatou stuhu a o Zlatou přilbu do Pardubic. Plochodrážní svátek bude završen pondělní extraligou v Praze, kde se bude rozhodovat o titulu mistra republiky družstev.

Zanechte komentář: