Ve Mšeně vyhrál Dudek, ale titul patří Kůsovi

Autor článku:

ceska-republika.pngkus-novy.jpgAKTUALIZOVÁNO – PODROBNOSTI Pátý finálový závod Mistrovství České republiky juniorů do 21 let hostil dnes plochodrážní stadion ve Mšeně u Mělníka. V rámci slavnostního nástupu poděkovali představitelé města v čele se starostou Ing. Martinem Machem a plochodrážního klubu členům kolektivu, který 5. října vybojoval na pražské Markétě titul mistra České republiky. Diváci, kterých se v chladném a zpočátku deštivém odpoledni sešly téměř tři stovky, tak měli možnost zatleskat Filipu Šiterovi, Vladovi Višváderovi a Pavlu Fuksovi. V průběhu závodu dorazil i Tomáš Topinka, který se zotavuje z následků svého pádu na Zlaté přilbě v Pardubicích.

Absencí Martina Vaculíka, leadera přeboru, který rehabilituje po zlomenině nohy na extralize ve Slaném, se otevřela šance dalším jezdcům – především Matěji Kůsovi a Filipu Šiterovi. Oba favorité však nezačali nejlépe. Šiteru už v 1. rozjížďce nepustil před sebe pardubický Milík a Kůs byl ze své úvodní jízdy dokonce vyloučen za kontakt se startovní páskou. A tak se otevřela šance dalším borcům. Platí to především o slánském Michalu Dudkovi, který se šance chopil se vší vehemencí a nakonec nasbíral o bod více než Kůs se Šiterou. Ti se na závěr mítinku sešli v dodatkové jízdě o druhé místo v závodě, ale protože její výsledek už nic neznamenal pro celkové pořadí, Šitera vjel záměrně do pásky. Závod byl poznamenán nebývale velkým počtem poruch, celkem osm jezdců nedokončilo své jízdy pro technickou závadu.

Výsledky – 5. finále:
1. DUDEK Michal, AK Slaný (2,3,3,2,3) 13
2. KŮS Matěj, AK Markéta (T,3,3,3,3) 12+3
3. ŠITERA Filip, PDK Mšeno (2,3,3,1,3) 12+T
4. PUČKO Pavol, AK Markéta (1,2,3,3,2) 11
5. GAVENDA Martin, AK Markéta (3,2,2,3,1) 11
6. MILÍK Václav, ZP Pardubice (3,3,R/1.,2,2) 10
7. HOLUB Jan, PK Plzeň (3,1,1,2,2) 9
8. HÁDEK Michael, PK Plzeň (3,R/1.,2,3,0) 8
9. FUKSA Pavel, PDK Mšeno (2,2,1,0,3) 8
10. ČEJKA Roman, AK Slaný (2,2,2,1,1) 8
11. BRUMMER Jiří, AK Markéta (1,1,2,R/4.,2) 6
12. FENCL Jakub, AK Markéta (R/1.,1,1,1,1) 4
13. VEEVRKA Ondřej, AK Markéta (1,0,0,2,R/4.) 3
14. SPAAN Anne, NED/Chabařovice (0,1,0,0,1) 2
15. VONÁSEK Jiří, PK Plzeň (F/4.,0,1,T,0) 1
16. VIDNER René, ZP Pardubice (0,R/3.,R/3.,R/start,N) 0

Celkové pořadí:
[table “2” not found /]

19 comments

  1. V dodatkové jízdě vjel do pásky Matěj Kůs a ne Filip,a nejsem si jistej jestli to bylo úmysně protože rozhodčí ty starty nesmyslně držel.Ale to je jedno.Na závěr sezóny pěkný a až nečekaně vyrovnaný závody.Velmi pěkný výkony od Milíka,Gavendy,Pučka.Kluci ukazujou,že by to u nás do budoucna s plochou dráhou vůbec nemuselo bejt špatný.

  2. Pro Martina.

    Tak ty seš opravdovej odborník.Najel tam Matěj,pak zase Filip,v hlavě máš pořádnej zmatek,ale vůbec ti to nebrání vynášet soudy nad něčím,čemu evidentně rozumíš jako vůl hvězdám.To je bohužel v téhle republice normál.Sohlasím s tebou,že o jezdce strach mít nemusíme,zato odborníky aby člověk pohledal.

  3. nechci vás zklamat ae po závodech jsem se bavila s Filipem a ten byl rád že chodil v dodatkové jízde to neudelal na schvál a on nemohl pořádne ani na tý motorce sedet plotože se mu pžedtím přetrhl řetez a švihl ho po zádech a Filip musel jít do sanitky na injekci aby se vubec mohl hejbat takže to nedávejte za vinu Matejovi

  4. Pro Martina.

    Vždyť říkám,že meleš o něčem, o čem nemáš ani ponětí.Kdybys odcházel po neuskutečněném rozjezdu,musel bys jasně vědět,že do pásky šel Filip.To za prvé a za druhé – Vidner zadřel motor kvůli dlouho držené pásce? Na něco ten svůj šrot svést musel..
    A ještě otázka Martine odborníku – víš vůbec,jak má podle řádů probíhat start,co musí udělat rozhodčí,co musí udělat jezdci ,aby páska mohla jít nahoru? Víš vůbec , do kolika vteřin po světle má páska jít?
    Konkrétně Vidner měl spojku seštelovanou takovým způsobem,že po rozsvícení zeleného světla přidal plyn a začal popojíždět,protože ho ten jeho šrot táhl do pásky.
    A ještě jedna otázka – proč zadřel jen Vidner a ne všichni ostatní?
    Než začneš příště pomlouvat lidi,co pro plochou dělají něco víc než ty,tak o tom musíš něco vědět a ne ,že si koupíš řeč u bufetu s pivem a pak jsi mistr světa!Tím končím,protože bavit se s odborníkem tvého kalibru je ztráta času.

  5. tak teď si mi to nandal(a).Na plochou dráhu budu muset přestat chodit,protože jsem úplnej blbec kterej vůbec nic neví o tom co to vlastně PD je a nejsem hoden to sledovat a cokoliv si o tom myslet.Taky bych si moh dokonce pomyslet něco nevhodného o lidech co pro plochou dělají mnohem víc než já a to už bych riskoval.

  6. Mladí předvedli dobré výkony. Protože se jelo ve Mšeně, které je novým mistrem, mám otázku. Pamatuje si někdo, na působení týmu Mšeno-Býkev v lize? Každé začátky jsou těžké, ale oni to dokázali a i oni zasluhují obdiv. A kdo vlastně v týmu jezdil, kromě populárního Josefa Krejči?

  7. Odpověd pro terka.Pane kolego ten kluk závodí první sezonu,nehledě na to,pokud sledujete pozorně plochou dráhu tak určitě víte že měl dvouměsíční pauzu když do něj ve svitavách najel jezdec ze zadu a zlamal mu tři kosti.Tímto nechci omlouvat výkony mladýho Rendy.Takže váženej pane pokud jste fanda plochý dráhy tak byste měl spíš tyhle mladaky podpořit než mít chytrý keci.A jestli si myslíte že to je nějaká legrace mužete se přijít předvýst na bechera k nám do Pardubic rád vám motorku pujčím.

  8. terka- ty říkáš že závody sledujed dlouho a pomlouváš tady rendu ae já bych chtela vydet tebe jk by si na ty motorce sedela..a jestli máš nejky problémi tk přid k nám do Pardubic na zminovaného Brechera a mužeš se tam předvíst..jk si slyšela prej by ti motorku pujčili..myslím žře to není spravedliví pomlovat nekoho když ho ani neznás renda je super kluk a každej to nemá uplne v krvy a hlavne nemohl jed protoe nemel sebou náhradní motorku..tak se řenská zpomatuj a nenavážej se tu do kluku..a už vubec ne do Rendy Vidnera ,Filipa Šitery a už vubec ne do Mateje kuse at te to ani nenapadne

  9. tady nejde o pravopis tady de o to že se tu navážíte do rendy vidnera ,Filipa Šitery , a taky do Mateje Kuse a je vydet že ty kluky asi ubec nezáš ..a plochý dráze asi taky moc nerozumíš já neříkám že jsem zrovna 2* nejakej znalec ae štve me když tady nekdo pomlouvá nekoho koho asi ubec nezná a myslím že když si to Ti kluci tady čtou tk jim to není jedno tak je to asi mrzí ae to si Ty asi neuvedomuješ já to nedelám jenom kwuli tomu že si chci u nich udelat dobrý obrázek to vubec píšu tady jenom kwuli tomu aby si nekdo nemyslel jky to jsou lamy a přitom to není ubec prawda …Mela by ses nad sebou zamyslet než jsem neco napišeš …a nediv se že se zastávám hlavne Mateje jsem jeho týmu ..tak se klidni a priti ostatním klukům taky nic nemám ..bejt tebou tak jsem nic nepišu když tomu aspon tlošku nerozumim ju

  10. No koukám,že se dámy rozhodli se dohadovat o chlapech a ne o vykonech jezdcu.Ja si osobne myslim že jezdci typu Vidner,Milik,atd zbyraji skušenosti a proto se my vubec nelibí zpusoby některých radoby pisalku,kteří občas něco napísí,a potom to nema hlavu ani patu.Souhlasím s renckem ze klidne ti kteří maji řeči ozavodnicich at se ukažína zminovaném becheru.

Zanechte komentář: