V Růžené chystají bohatý program, budou i šroubky

Autor článku:

ceska-republika.pngledy.gifPo několika neúspěšných pokusech vlivem počasí konečně odstartovala o uplynulém víkendu sezóna závodů na ledové ploché dráze. Nejprve vánoční obleva, poté přívaly sněhu a nakonec arktické mrazy posledních dní zcela změnily plánovaný kalendář letošních závodů MČR. Druhý závod Mezinárodního mistrovství ČR dvojic se uskuteční o týden dříve, než bylo původně plánováno, a to v  sobotu 30. 1. 2010 od 13 h na rybníce Pařezitý v Růžené u Milevska, v areálu tamního rekreačního střediska.

Po úvodním závodě v severočeském Hamru na Jezeře jsou mírnými favority Jan Pecina a Lukáš Volejník, kteří v sobotu zvítězili na domácí dráze v Hamru. Jejich hlavním soupěřem bude rakouská dvojice Charlie Ebner a Josef Kreuzberger, která skončila na druhém místě. Enkláva českých jezdců se od loňského roku výrazně rozrostla. Na startu bude  kromě již zmiňovaných Severočechů další česká dvojice Petr Klauz s Radkem Hutlou,  Martin Běhal s Rakušanem Johannem Brucknerem, a Jan Klauz s dalším Rakušanem, který bude nominován dodatečně. Českou premiéru má v tomto seriálu britský tým ve složení Mark Uzzel a Kewin Rowand a soupisku doplní polský tým ve složení Piotr Hejnowski a Pawel Strugala.

Závodů se tentokrát neúčastní bratři Klatovští, kteří budou ve stejné době hájit naše barvy ve finále mistrovství světa dvojic v ruském Krasnogorsku. Startovní listina je tak velmi vyrovnaná a vyhrát může téměř kdokoli. Můžeme tedy očekávat velmi pěkné souboje na ostří nože, které jsou tak typické pro tento nádherný adrenalinový sport.

Před závody je plánována exhibice jezdců na klasických plochodrážních strojích se samořeznými šroubky. U nás tuto zatím málo známou, ale v Evropě již velmi populární motoristickou disciplínu budou předvádět jezdci v čele s Vlado Višváderem, jinak členem loňského vítězného extraligového týmu ze Mšena. Doporučujeme proto dřívější příjezd.

Zveme všechny příznivce motoristického sportu na pěknou podívanou. Nepodceňte počasí, mějte teplé oblečení a přejeme krásné motoristické žážitky. Doporučujeme dřívější příjezd, aby diváci mohli včas zaujmout dobrou pozici pro sledování závodu.

Závod se jede systémem dvojic, celkem 21 jízd + finálová jízda nejlepších jednotlivců.

POLSKO
1 HEJNOWSKI Piotr
2 STRUGALA Pawel

VELKÁ BRITÁNIE
3 UZZELL Mark
4 ROWAND Kewin

SK OSEČNÁ II.
5 BRUCKNER Johann
6 BĚHAL Martin

SK OSEČNÁ
7 PECINA Jan
8 VOLEJNÍK Lukáš

KLAUZ/HUTLA
9 KLAUZ Petr
10 HUTLA Radek

RAKOUSKO
11 EBNER Charly
12 KREUZBERGER Josef

TÝM G
13 KLAUZ Jan
14 dodatečně

Zanechte komentář: