Infarktový postup Velké Británie

Autor článku:

velka-britanie.pngNeskutečně vyrovnané bylo druhé semifinále Speedway World Cupu v britském Kings Lynnu. Stále se měnící přímý postupující do finále mezi Austrálií a domácí Velkou Británií. Až v poslední jízdě se podařilo Velké Británii postoupit přímo do finále. Druzí a do závodu poslední šance postupují Australané a Švédové, kteří obsadil třetí místo. Tým Finska byl čtvrtý, ovšem s větším bodovým ziskem než Česká republika se umístili sedmí a my jsme skončili osmí.

Obrovským zdržením začala první série rozjížděk druhého semifinále Speedway World Cupu v britském Kings Lynnu. Hned úvodní jízda se dočkala dvojitého opakování. Nejprve spadl finský jezdec Lahti a opakovalo se. V opakování pak upadl švédský Fredrik Lindgren. Jelo se tedy nakonec ve dvou. Tuto sérii ovládli jezdci Austrálie. Jen Rory Schlein sice ve čtvrté jízdě zaváhal, jel poslední, ovšem nakonec se radoval ze dvou bodů. Nejprve předjel britského plošináře a nakonec na úkor defektu Magnuse Zetterströma dojel pro kýžené dva body. Po pěti jízdách tedy vedli Australané, druzí byli Britové, třetí Švédsko, na jehož kontě se svítily pouhé čtyři body. Finsko bylo s jedním bodem poslední.

Ve druhé rundě se začalo dařit Velké Británii, ovšem ani porážka Chrise Hartuse, který nadělil Chrisi Holderovi nepomohla přeskočit Austrálii. Po sedmé jízdě ztráceli dva body. Poněkud vzadu zůstávali zatím Švédové. Roli outsidera plnili Finové. Další krok podnikl v osmé jízdě Sčoty Nicholls, když porazil Daveyho Watta a rozdíl už byl jen jednobodový. Fin Hautamaki dokázal porazit Nermarka ze Švédska a Finové už na Švédy ztráceli jen dva body. Že by se dnes konalo překvapení??? Švédsk manažér však nenechal nic náhodě a v deváté jízdě startoval Fredrik Lindgren jako Joker a suveréně zvítězil, což jeho body násobilo. Velká Británie pokračovala v tažení na Austrálie, která rozjela mítink nejlépe a Lee Richardson porazil Troe Batchelora. V desáté jízdě se poroučel k zemi Tai Woffinden a jízda se opakovala bez něj, což přivítali hlavně australští plochodrážníci.V opakování však upadl i Rory Schlein a tak se bodové zisky obou týmů nezměnily. Švédsko bylo díky Lindgrenovým šesti bodům třetí a to se solidním náskokem na Finsko.

Padalo se ovšem i ve třetí sérii jízd. Ve dvanácté jízdě šel nebezpečně k zemi Daniel Nermark ze Švédska a byl vyloučen. Po této jízdě, kde zvítězil Troy Batchelor Austrálie opět odskočila Británii na tříbodov náskok.Fantastická podívaná přišla ve třinácté jízdě, kde nádherný souboj předvedla dvojice Lindgren – Hartus. Lépe dopadl Harris. Británie opět zavelela k vedení, když Scott Nicholls vyhrál ve čtrnácté jízdě a Británie se poprvé ujala vedení v závodě. Chris Holder však v poslední jízdě této série porazil Lee Richardsona a bylo to opět nerozhodně. Švédsko bylo s dvaceti body třetí a Finsko mělo na svém kontě sedm bodů.

Čtvrtou sérii začali skvěle Švédští jezdi, přesněji Jonáš Davidsson, který vyškolil Troy Batchelora a překvapivě i Chrise Harrise.Skvělou jízdu předvedl Scott Nicholls v sedmnácté jízdě, když dvě kola jel za Rory Schleinem, až ho nakonec krásně předjel. Opět skvělá jízda byla ta devatenáctá. Tai Woffinden tady porazil Chrise Holdera a Británie už vedla o dva body. Po předposlední sérii byli na čele jezdci Velké Británie s náskokem jednoho bodu na Austrálii. Švédsko bylo s jednatřiceti body třetí a Finsko se sedmi body čtvrté.

Lépe k postupu vykročila do poslední série Velká Británie, když Richardson vyhrál, zatímco Schlein byl až třetí. Další infarktová jízda byla ta dvaadvacátá.Téměř úplně na stejno dojeli do cíle Ward a Woffinden. Ward byl však o několik centimetrů dříve. Byl však až třetí a Woffinden byl poslední. Bodov rozdíl byl pouhé dva body. Finové už definitivně přeskočili náš osmi bodový zisk z Gorzówa a na dálku nás odunuli na osmé místo v letošním Speedway World Cupu. Emoce se stupňovaly a v další jízdě přišel pád Brita Steada, což znamenalo jeho vyloučení. To byla další pobídka pro Australany, aby srovnali skóre. Jízdu vyhrál Jonáš Davidsson, Holder byl druhý a to znamenalo opětovné srovnání skóre dvě jízdy před koncem. V následující jízdě vodil tři kola jízdu Antonio Lindback, ovšem Chris Hartus ho dokázal předjet a jelikož skončil Watt až třetí, dostala se Velká Británie opět do vedení o dva body. Poslední jízda měla o všem rozhodnout. Jejim vítězem se stal Scott Nicholls a katapultoval tímto do finále SWC za Poláky Velkou Británii. Poslední šanci pojede Austrálie a Švédsko.

Výsledky:

velka-britanie.png1. Velká Británie 51
1. Scott Nicholls (2,3,3,3,3) 14
2. Lee Richardson (1,2,2,2,3) 10
3. Tai Woffinden (2,d,2,3,0) 7
4. Simon Stead (3,2,1,1,d) 7
5. Chris Harris (3,3,3,1,3) 13

australie.png2. Austrálie 48
1. Chris Holder (3,2,3,2,2) 12
2. Dave Watt (3,2,3,2,1) 11
3. Troy Batchelor (3,1,3,2,2) 11
4. Rory Schlein (2,d,1,2,1) 6
5. Darcy Ward (2,3,1,1,1) 8

svedsko.png3. Švédsko 40
1. Fredrik Lindgren (d,6!,2,3,3) 14
2. Jonas Davidsson (2,3,2,3,1,3) 14
3. Antonio Lindbäck (1,1,1,1,2) 6
4. Magnus Zetterström (R,0,1,3,0,1) 5
5. Daniel Nermark (1,0,d,-,-) 1

finsko.png4. Finsko 14

1. Timo Lahti (d,0,0,0,-) 0
2. Joonas Kylmäkorpi (0,1,2,0,4!,2) 9
3. Juha Hautamäki (0,1,0,0,1) 2
4. Kauko Nieminen (1,0,0,0,0) 1
5. Tero Aarnio (0,2,0,0,0) 2

Jízdy:

1. Holder, Nicholls, Lindgren (Fd), Lahti (Fd)
2. Watt, Davidsson, Richardson, Kylmäkorpi
3. Batchelor, Woffinden, Lindbäck, Hautamäki
4. Stead, Schlein, Nieminen, Zetterström (R)
5. Harris, Ward, Nermark, Aarnio
6. Ward, Stead, Lindbäck, Lahti
7. Harris, Holder, Kylmäkorpi, Zetterström
8. Nicholls, Watt, Hautamäki, Nermark
9. Lindgren (Joker), Richardson, Batchelor, Nieminen
10. Davidsson, Aarnio, Schlein (F), Woffinden (Fd)
11. Watt, Woffinden, Zetterström, Lahti
12. Batchelor, Kylmäkorpi, Stead, Nermark (Fd)
13. Harris, Lindgren, Schlein, Hautamäki
14. Nicholls, Davidsson, Ward, Nieminen
15. Holder, Richardson, Aarnio, Lindbäck
16. Davidsson, Batchelor, Harris, Lahti
17. Nicholls, Schlein, Lindbäck, Kylmäkorpi
18. Zetterström, Richardson, Ward, Hautamäki
19. Woffinden, Holder, Davidsson, Nieminen
20. Lindgren, Watt, Stead, Tero
21. Richardson, Kylmäkorpi (Joker), Schlein, Zetterström
22. Lindgren, Kylmäkorpi, Ward, Woffinden
23. Davidsson, Holder, Hautamäki, Stead (Fd)
24. Harris, Lindbäck, Watt, Nieminem
25. Nicholls, Batchelor, Zetterström, Aarnio

One comment

  1. Ale jo, nebyl to špatný závod. Pár jízd bylo dokonce skvělých. Stadion znám osobně, typicky britská dráha, mírně klopená, pěkná atmosféra. Vidím, že i Austrálii a Švédsku chybí nejlepší jezdci, tak o zlatu Poláků je rozhodnuto. Pokud vyhraje někdo jiný, sním tužku. I když jsem přesvědčen, že o zlatu je rozhodnuto, poslední 2 závody mohou být pěkné. Hlavně aby se na dráze dalo předjíždět.

Zanechte komentář: