Nicki Pedersen odváží Zlatou přilbu do Dánska

Autor článku:

ceska-republika.pngpardubice.gifpedersen_nicky2_1.gifPardubice – Vítězem dvaašedesátého ročníku Zlaté přilby se stal před malou chvíli na svítkovském stadiónu Dán Nicki Pedersen. Ve finálové jízdě nechal za svými zády švédské duo Fredrik Lindgren a Andreas Jonsson. Po dobrém startu byl ve finále až pátý Greg Hancock. Čtvrté skončilo německé překvapení Kevin Wölbert. Poslední byl ve velkém finále další Němec Christian Hefenbrock. Nejlepším českým jezdcem se stal pardubický odchovanec Aleš Dryml, který vyhrál v malém finále.

Pořadí:
1. Nicki Pedersen, Dánsko
2. Fredrik Lindgren, Švédsko
3. Andreas Jonsson, Švédsko
——————————–
4. Kevin Wölbert, Německo
5. Greg Hancock, USA
6. Christian Hefenbrock, Německo
7. Aleš Dryml, Česká republika
8. Grzegorz Walasek, Polsko
9. Niels Kristian Iversen, Dánsko
10. Jurica Pavlic, Chorvatsko
11. Kenneth Bjerre, Dánsko
12. Matej Ferjan, Maďarsko

4 comments

  1. Výborně. Chce to víc závodů v šesti na pardubické dráze, ne jenom ZP. Televizní diváci byli jako obvykle ochuzeni o mnoho skvělých jízd. Závod se mi opravdu líbil. Jenom škoda, že se zde nemohl blýsknout zraněný nejlepší jezdec Extraligy Vlado Višváder. Jistě by to všem pořádně nandal. Jeho schopnosti vyhrávat jízdy (nebo spíše vyhrát jízdu) jsou přímo pohádkové.

  2. Dík za reakci.
    Můj příspěvek ale nebyl myšlen jako dotaz proč tomu tak bylo(ty oficiální důvody samozřejmě znám) ,ale jeko konstatování stavu který mě netěší.Podle toho co se dělo kolem startovky tak např.Vaculík do posledních dnů start zvažoval,přitom to že v úterý pojede finále Elitserien samozřejmě věděl minimálně týden a kdyby hodně chtěl tak by se to nejspíš stíhat dalo.

Zanechte komentář: