O zdravotním stavu Adriana Rymela (10.10.)

Autor článku:

ceska-republika.pngrymel1.jpgAKTUALIZOVÁNO Oproti dřivějším předpokladům Adrian Rymel nepodstoupil operaci, ale bylo potvrzeno, že má zlomený obratel v oblasti krku. Rymel také utrpěl poškození míchy na pravé straně, v sobotu pohyboval levou rukou a nohou s drobnými obtížemi. Závodník dále podstoupí rentgenové vyštetření pravého ramena, které si také poranil. Pěkné gesto připravili jezdci, fanoušci a vedení klubu, když jich na 200 podepsalo přání všeho dobrého. O zdravotním stavu jezdce budeme dále informovat.

7.9. Jezdec má kolem zraněného obratle otok, který zatím brání případné operaci a který je pravděpodobně příčinou omezené hybnosti pravé části těla. Rymel už pohyboval s obtížemi i pravou rukou a v právé části těla má cit. Závodník byl převezen do specializované kliniky v Glasgow, která se zabývá poraněními míchy.

8.9. Adrian dnes podstoupí první operaci zraněného krku.

10.9. Proběhla operace zraněného obratle, kam byla implantována kůstka z oblasti kyčle, která by měla pomoci hojení zlomeniny. Lékaři se teď budou soustředit na léčbu poraněné míchy.

13.9. Lékaři jsou spokojeni s tím, jak je Rymel schopen pohybovat levou rukou a nohou a pravou rukou. Co se týče pravé nohy, tak ta je momentálně v klidovém stádiu a bude ještě potřeba delší doba léčení zraněné míchy než bude obnovena hybnost končetiny. Závodník se již pohybuje na vozíku a podstupuje fyzioterapii v nemocniční tělocvičně. Další léčbu si také vyžádala zlomenina v oblasti ramene.

15.9. Činovníci Banditů navštívili Rymela v nemocnici a výsledkem byli více než nadšeni. Jezdec jim hrdě předvedl, jak dokáže vrtět doposud nehybnou pravou nohou. Je ironií, že patrně nejbolestivější je v současnosti zranění ramene. Je též zřejmé, že obratle budou ještě potřebovat nějaký čas k hojení.

22.9. Doslova velký krok k uzdravení udělal Adrian Rymel, tento týden překvapil celý lékařský tým kliniky v Glasgow, kde stále podstupuje léčbu, tím, že dokázal ujít skoro 70 yardů. K plnému uzdravení je však stále daleko. Rymel stále laboruje s naštípnutou lopatkou a zlomeným zápěstím.

28.9. Pravá ruka se začala potit, ačkoli toto sdělení nemusí evokovat nic příjemného, tak kontext doopravdy pozitivní je, znamená to totiž, že dochází k regeneraci poškozených nervů. Adrianovi bylo taktéž umožněno opustit nemocnici a jít na barbecue oběd s přáteli.

2.10. Adrian Rymel bude muset podstoupit další operaci, v tomto případě si operaci vyžádá na dvou místech zlomené zápěstí. Očekává se, že závodník bude muset v nemocnici v Glasgow zůstat ještě další dva měsíce.

10.10. Na čtvrtek plánovaná operace zápěstí byla odložena, zatím bude probíhat jen vnější léčba.

2 comments

Zanechte komentář: