Ledová družstva vyvrcholí v Růžené

Autor článku:

ceska-republika.pngMelice30.jpgAKTUALIZOVÁNO Mezinárodní mistrovství České republiky na ledové ploché dráze dvojic dospěje tuto sobotu v Růžené u Milevska ke svému vrcholu. Na jihu Čech budou jmenováni noví mistři v této jedinečné soutěži, neboť národní šampionát družstev je vskutku evropským unikátem. Své vítězství z Mělic bude obhajovat Klabo Team, ve kterém Martina Leitnera nahradí Antonín Klatovský, aktuálně desátý muž individuálního mistrovství světa.

Antonín Klatovský by nemusel být jediným účastníkem světového ledařského finále, který se v sobotu postaví na start. Zatím nepadlo definitivní rozhodnutí, ale probíhají jednání o účasti momentálně nejlepšího polského ledaře Grzegorze Knappa, ten oblékne v případě dohody zatím neobsazenou vestu s desítkou. V barvách rodinného týmu Ebnerů se představí tradičně Thomas Rathgeb a poprvé také Markus Jell, jehož viděli diváci již v individuálním závodě v Hamru na Jezeře. Otec a syn se na start nepostaví z důvodu zdravotních komplikací, Ebner senior již několikrát startoval potlučen po ošklivém pádu přes řidítka při prvním kvalifikačním závodě mistrovství světa v Sankt Johannu, sedmnáctiletý Ebner junior si přivodil zranění po smolném pádu při pátečním volném závodě na témže místě.

Momentálními lídry šampionátu jsou Andrej Diviš s Petrem Klauzem, kteří vedou o jediný bodík před borci z Osečné. Lze tedy očekávat očekávat vypjatý boj až do poslední zatáčky. Bratrům Klatovským k vítězství v celém seriálu nejspíše nepomůže ani bodový komplet, na čelo ztrácejí propastných 24 bodů, jejich šance jsou tudíž spíše v rovině teorií. Bronzovou příčku momentálně okupují Rakoušané s náskokem 15 bodů na Klatovské.

16.5. Knapp na jih Čech nepřijede, jeho měl zatoupit Pawel Strugala, čerstvý švýcarský mistr, ale nedorazí ani on. Pořadatelé jednali o účasti Maria Schwaigera, ale ten se nemůže dostavit kvli technickým problémům. Volba nakonec padla na Brita Kevina Rowanda, jenž se postaví vedle Miroslawa Daniszewského.

Klabo Team
1 Antonín Klatovský
2 Jan Klatovský

Diviš – Klauz
3 Andrej Diviš
4 Petr Klauz

SK Osečná
5 Jan Pecina
6 Lukáš Volejník

Ebner Team
7 Markus Jell
8 Thomas Rathgeb

Daniszewski – Uzzell – Klauz
9 Miroslaw Daniszewski
10 Kevin Rowand

Hutla Racing Team
11 Radek Hutla
12 Lukáš Hutla

Běhal – Růžička
13 Martin Běhal
14 Robert Růžička

Průběžné pořadí mistrovství:
1. Diviš – Klauz 53 b.
2. SK Osečná 52 b.
3. Ebner Team 43 b.
4. Hutla Racing Team 33 b.
5. Klabo Team 29 b.
6. Běhal – Růžička 21 b.
7. Uzzell – Klauz 20 b.

Zanechte komentář: