Hans Andersen věří v rychlý návrat do Grand Prix

Autor článku:

grand-prix.gifandersen.jpgHans Andersen se na konci loňského ročníku nevešel mezi osm nejlepších v Grand Prix, následně nedostal divokou kartu, a ztratil tak stálé místo mezi smetánkou plochodrážního sportu. Dán si stanovil cíl vrátit se do elitního seriálu při nejbližší možné příležitosti.

K srpnovému závodu ve švédské Vetlandě upíná zvůj zrak Hans Andersen, právě tam se totiž bude rozhodovat o tom, kteří tři jezdci si zajistí svá místa v Grand Prix v sezoně 2012. Andersen o svoje místo pro letošek přišel, když skončil v uplynulém ročníku až dvanáctý. Neb už byl držitelem divoké karty v minulém roce, obešel se výběr šťastlivců na tento rok bez něj, obzvláště když Nicki Pedersen, Andersenův krajan a velký rival, měl svojí divokou kartu jistou.

Kapitán dánského národního týmu věří, že na nejvyšší úrovni stále ještě neřekl poslední slovo, ostatně není v bojích o postup do seriálu Grand Prix žádným nováčkem, tímto způsobem si zajistil jistotu startu ve všech závodech cyklu již v roce 2006, kdy skončil třetí za Wieslawem Jagušem a Rune Holtou v závodě, který se jel na stejném místě, ve kterém uvidí diváci Grand Prix Challenge i letos, tedy ve Vetlandě. Andersen doufá, že se historie bude opakovat: „Už jsem tím závodem prošel v roce 2006, kdy se to jelo na stejné dráze jako tento rok. Vetlanda není dráha, kterou bych měl obzvláště v oblibě, ale to je jedna z těch věci, se kterou se musíte vyrovnat. Kvalifikace je můj hlavní cíl. Ale musíte ze sebe dát to nejlepší, stačí když se pokazí jen drobnost a můžete být vyřazeni, obzvláště ve finále, kde se jede jen o tři místa.“

Ať už se Andersenovi podaří se do Grand Prix vrátit, či nikoli, stále je ve hře možnost, že by dostal pořadatelskou divokou kartu. Takto nastoupil v roce 2006 v Kodani a šokoval plochodrážní svět, když dokázal zvítězit. Naposledy skončil na tamním Parken Stadionu čtvrtý a jistě by si užil šanci znovu startovat před domácím publikem.

2 comments

Zanechte komentář: