Grzegorz Zengota se zranil, může ztratit celou sezonu

Autor článku:

marketa.jpgzengota.jpgGrzegorz Zengota, jedna z nejzajímavějších zahraničních akvizic pražského Olympu, utrpěl vážné zranění při pádu v tréninku. Borci zielonogorského Falubazu s novým trenérem Markem Cieslakem odcestovali k tréninku do Gniezna, kde také došlo k nešťastné události.

Podle očitých svědků pádu upadl Zengota bez cizího zavinění, dostal se pod nafukovací mantinel a narazil do dřevěného hrazení. Nejčerstvější informace hovoří o tom, že dvaadvacetiletý závodník utrpěl zlomeninu stehenní kosti a ještě během dnešního dne by se měl podrobit operaci.

Jako následek operačního zákroku může „Zengi“ chybět svým týmům až celou sezonu. To je ovšem nepříjemná komplikace pro týmy ve všech pěti ligách, ve kterých měl Polák podepsané smlouvy. Se službami odchovance zielonogorského klubu počítali v tamním Falubazu, dánském Slangerupu, švédské Indianerně, britském Swindonu a v již zmíněném Olympu Praha. Ranou do vazu je jezdcovo zranění hlavně pro Angličany, kteří dokázali sestavit velmi kvalitní sestavu kolem britských reprezentantů Scottyho Nichollse a Simona Steada s Poláky Chrzanowským, Janowským a Zengotou. Neboť Zengota nereprezentoval barvy Robins v loňské sezoně, nemůže za něj klub podle britských regulí nasadit zástup závodníka ani hosta z jiného celku. Nyní musí funkcionáři najít může srovnatelných kvalit a podobného average.

V nadcházející sezoně se na Zengotu mohli těšit i tuzemští fans, jezdce do svých řad jako jednu ze zahraničních posil totiž zlákal úřadující vicemistr Olymp Praha. Mladý Polák na sebe upozornil už v loňském ročníku, kdy si na svoji černostříbrnou kombinézu ve dvou závodech oblékl plzeňskou vestu. V obou případech byl lídrem Západočechů a zakončil svoje extraligové působení s průměrem větším než 2,50 b. na jízdu, s Patrykem Dudkem, svým týmovým kolegou z Falubazu Zielona Gora, byl nejlépe bodujícím jezdcem klubu, který vybojoval čtvrté místo v extraligovém ročníku 2010.

Zanechte komentář: