Anglický národní tým možná bez Nichollse

Autor článku:

velka-britanie.pngnicholls2.jpgBývalý stálý účastník cyklu Grand Prix a dlouholetý anglický reprezentant Scott Nicholls pro speedwaygp.com přiznal, že si není jistý svojí budoucností v anglickém národním týmu pro závody Speedway World Cupu. Na vině jsou jak nesouhlas s některými kroky BSPA, tak finanční otázky.

Scotty Nicholls reprezentoval Anglii v sedmi ročnících Speedway World Cupu a v roce 2010 hrál s vybojovanými čtrnácti body důležitou úlohu v přímém postupu Angličanů do finále z vlastní dráhy v King’s Lynn. V zimní přestávce byl ale tým těžce zasažen rezignací manažera Roba Lyona a rozhodnutím zkušeného Lee Richardsona nestartovat v mezinárodních závodech. Oba byli zklamáni tím, jakým způsobem BSPA podporuje, či spíše nepodporuje národní tým. K Richardsonovu rozhodnutí též přispělo rozhodnutí BSPA přidělit nejdůležitější sponzorská místa na letošních kombinézách týmovým partnerům namísto sponzorů jednotlivých jezdců. Nicholls sdílí Richardsonovo rozhořčení, ale odmítá, že by jeho stížnosti byly motivovány financemi, a slibuje, že počká s konenčným rozhodnutím do doby, než bude obsazena pozice manažera britského národního týmu.

„Jsem otevřený tomu, co se stane,“ říká Nicholls. „Stejně jako Lee mám už několik let pochybnosti o fungování národního týmu kvůli způsobu, jakým fungoval a jak byl řízen.“ Nová posila Swindonu dále hovoří o penězích v národním týmu: „Závodit v SWC je pro nás finančně ztrátové, ale akceptujeme to a jsme hrdí, že můžeme reprezentovat naši zemi. Když mám na hlavě přilbu a jdu závodit, jsou peníze to poslední, na co myslíte.“ Loňský týmový kolega Aleše Drymla z Ipswiche i Miskolce říká, že rozhodnutí Britské asociace plochodrážních promotérů ohledně sponzorů může ohrozit pozici jezdců vůči jejich osobním sponzorům: „Partneři nás sponzorují celý rok a mnoho z nich nás podporuje už spoustu let. Musíme si také uvědomit, že pro jezdce, kteří nejedou Grand Prix, je SWC vrcholem. Je to jejich šance ukázat svoje sponzory širokému televiznímu publiku. Nejde o snahu vytáhnout z nich další peníze, je to způsob jak sponzorům poděkovat.“

Zanechte komentář: