Krátká rozmluva s Martinem Gavendou

Autor článku:

marketa.jpggavenda.jpgV rakouském Natschbachu okamžitě po sobotním závodě Alpe Adria Trophy, ve kterém skončil těsně pod stupni vítězů, poskytl Martin Gavenda webu Speedway Fakta krátký rozhovor, v němž kmenový závodník pražské Markéty mimo jiné prozrazuje svoje pocity ze závodění proti týmu České republiky.

MK: Myslíš, že budeš v sestavě Markéty ve středu na extraligu?

MG: To nevim, to spíš asi ne. Zatím o ničem nevím, jaké jsou plány, kdo vůbec pojede. Čekám na telefon.

MK: Jaké to bude jet za Slovensko proti České republice?

MG: Je to velké derby. Je to odjakživa, všichni se hecují. Je to jako v hokeji. Každý tým chce vyhrát, uvidíme, co z toho vznikne. Doufám ve vítězství pro nás, tedy pro Slováky.

MK: Nepřijde ti to zvláštní jet proti České republice?

MG: Je to zvláštní. Češi to měli původně jako českou juniorskou reprezentaci, takže se se mnou nepočítalo, tak jsem se domluvil se Slovákama, vznikl tam nový klub, a všichni to jsou kamarádi, tak za ně jedu. Mám navíc takový osobní kamarádský vztah k té Žarnovici.

MK: Často se objevuješ i na závodech v Rakousku, čím to?

MG: Líbí se mi tady, jsou tady fajn lidi, strašně přátelští a je tady super atmosféra. Závody probíhají v klidu, je to tady bomba. Hlavně to mám blízko, bydlím na Moravě u Zlína, mám to z tadyma 200 kilometrů, takže to je kousek.

MK: Miskolc, kde jsi měl smlouvu, nepojede druhou polskou ligu. Budeš ještě shánět nějaký jiný klub?

MG: To mě hrozně mrzí, že nepojedou. Zprávy, co mi posílali, říkali, že by se to ještě vyřešilo během minulého týdne, že mi dají vědět, jak to dopadne. Bohužel mi pak přišel mail, který mě nepotěšil. Sháním něco, ale v Polsku je teď takový přetlak jezdců, že vůbec nevím, jestli z toho něco bude. Strašně rád bych v Polsku něco měl.

Zanechte komentář: