Olymp v Pardubicích i s Nicki Pedersenem

Autor článku:

pardubice.gifmarketa.jpgAKTUALIZOVÁNO Extraliga začíná zostra! Ke středečnímu závodu proti Zlaté přilbě přijedou do Svítkova závodníci Olympu Praha v čele s trojnásobným mistrem světa a vítězem loňské Zlaté přilby Nicki Pedersenem. Domácí tvrz bude hájit ryze česká sestava s šesti reprezentanty. Páska poprvé poletí nahoru v 18 hodin.

Pražané, kteří jsou na titul nejdéle čekajícím týmem současné extraligy (naposledy triumfovali v roce 2003), překvapili tak brzkým nasazením největší hvězdy své soupisky Nicki Pedersena, jednoho z nejlepších plochodrážníků současnosti. Spíše se očekávalo, že pražský prapor poveze Polák Rafal Dobrucki, jenž klubu z hlavního města tolik pomohl k druhému místu z loňské sezony. Dalšími muži, na které ukázal manažer Vladimír Vopat, jsou Josef Franc, který už má za sebou několik startů v britské Premier League, Zdeněk Simota, ten naopak na svoji soutěžní premiéru v novém ročníku teprve čeká. Poprvé bez statusu juniora se v extralize představí aktuální mistr České republiky Matěj Kůs, kterému se v Pardubicích daří. Z širokého juniorského kádru Olympu padla volba na Pavola Pučka a Zdeňka Vrbu. Vestu pro náhradníka si oblékne Martin Gavenda, jenž se přece jen dočkal povolávacího telefonu, ve který doufal při víkendovém rozhovoru pro tyto stránky.

Domácí Zlatá přilba už na své dráze po zavedení systému dvojutkání přivítala hosty z Prahy dvakrát, jak v základní části, tak i v semifinále minulý rok však na svého soka recept nenašla. Do třetice všeho dobrého si bude moci říct sedmička českých závodníků – pardubických odchovanců. Jazýčkem na vahách by mohl být letos znamenitě jedoucí junior Václav Milík, jehož v druhé jízdě doplní jeho dlouholetý spolubojovník René Vidner. Na místech určených pro seniory se seřadili Hynek Štichauer, týmový kolega Josefa France z Berwicku, reprezentační kapitán Aleš Dryml, Tomáš Suchánek, pravděpodobně nejméně rozjetý člen ekipy manažera Lubomíra Vozára, a Lukáš Dryml, který zažívá velmi slušný rozjezd sezony v Anglii, v barvách Eastbourne ještě nepoznal hořkost porážky. Sestavu uzavírá protřelý matador Jaroslav Petrák.

AMK ZP PARDUBICE
1 Hynek Štichauer
2 Aleš Dryml
3 Tomáš Suchánek
4 Lukáš Dryml
5 René Vidner
6 Václav Milík
7 Jaroslav Petrák

PSK OLYMP PRAHA
8 Nicki Pedersen
9 Josef Franc
10 Zdeněk Simota
11 Matěj Kůs
12 Pavol Pučko
13 Zdeněk Vrba
14 Martin Gavenda

Zanechte komentář: