Nicki Pedersen hodnotil středeční extraligu

Autor článku:

marketa.jpgpedersen_nicki2.jpgPražskému Olympu nebyla v Pardubicích nic platná ani největší hvězda jeho soupisky Dán Nicki Pedersen. Trojnásobný mistr světa a loňský vítěz Zlaté přilby je pověstný svým rychlým opouštěním stadionu, ale i přesto věnoval několik minut čtenářům webu Speedway Fakta.

MK: Jak bys zhodnotil závod?
NP: Bylo to ok. Pardubice měly dnes o trochu lepší tým, než jsme měli my. Testoval jsem dnes nový motor s novým tlumičem. V prvních dvou jízdách jsem neměl dostatečný výkon, a tak jsem musel změnit nastavení. Během závodu jsem se cítil docela dobře. Celý den pršelo, dráha byla obtížná, ale pro všechny stejná, a já jsem rád, že jsme ten závod odjeli.

MK: V minulé sezoně tě Olymp Praha nasadil až v semifinále, a tak bylo trochu překvapivě vidět tě tady tak brzy na začátku sezony, souhlasíš?
NP: Dohodli jsme se pražským týmem, že bych chtěl jet nějaké závody na začátku sezony. Vůbec jsem nepočítal s tím, že bych jezdil v Anglii, a tak jsem chtěl jet co možná nejvíce závodů před první Grand Prix. Mám velmi dobrý vztah s klubem a závodění tady si užívám.

MK: Máš smlouvu s pěti kluby v pěti ligách, není to příliš mnoho?
NP: Mohlo by to být příliš, ale když to není každý rok, tak se to dá zvládnout. Zatím mi to vyhovuje, ale nedokážu si představit, že bych to měl stejně i příští rok.

MK: Jak hodnotíš kvalitu české extraligy?
NP: Líbí se mi. Občas si můžu dovolit testovat něco nového, ale jsou tady dobří jezdci jako bratři Drymlovi, sám jsi viděl, jak mě jeden z juniorů (pozn.:  má na mysli Hynka Štichauera) dvakrát porazil v prvních dvou jízdách, než jsem našel optimální nastavení. Nesmíš nikdy polevit v soustředění.

MK: Kdo si myslíš, že se stane mistrem světa?
NP: Těžko říct, povím ti to za jedenáct závodů.

Zanechte komentář: