Hynek Štichauer závodil s vykloubeným ramenem

Autor článku:

berwick.gifstichauer.jpgHeroický předvedl ve včerejším závodě britské Premier League Hynek Štichauer. V barvách Berwicku se postavil Škorpionům ze Scunthorpe, po dvou třetích místech si ještě před startem osmé jízdy zatím neznámým způsobem vykloubil levé rameno. I v tomto stavu však dokázal do jízdy odstartovat, a co víc vybojovat v ní dva body. Především zásluhou kompletu Josefa France zvítězili Bandité 54:36.

Bandits měli závod pevně pod kontrolou, avšak diváci, aniž by to věděli, byli svědky řádného dramatu. Štichauer, který právě kvůli tomuto závodu odmítl reprezentovat Českou republiku na Speedway World Cupu v Lonigu, si blíže neurčeným způsobem vykloubil rameno ještě před tím, než se postavil na start své třetí jízdy. Po dvou jedničkách ze svých prvních dvou jízd potřeboval český jezdec zabojovat a získat více bodů, odstartoval ale na třetím místě, nic však ve značných bolestech nevzdal a ve druhé zatáčce se znamenitě protáhl před oba soupeře do vedení, o které ho připravil David Howe ve třetím kole, nikoho dalšího už ale Čech ve zbytku rozjížďky před sebe nepustil.

Manažer Berwicku Ian Rae po závodě prohlásil: „Byla to noc heroických výkonů. Stále nemůžu uvěřit, že Hynek zvládl v takových bolestech získat dva důležité body v osmé jízdě, když se jeho rameno třepotalo, jako kdyby bylo úplně volné – úžasné.“

Zanechte komentář: