Plochodrážní sezona ve Slaném startuje o víkendu

Autor článku:

akslany.gifPříznivci plochodrážního sportu se mohou těšit na zahájení nové sezony sportu levých zatáček ve Slaném. Pořadetelé z AK Slaný na velikonoční víkend připravili mistrovská klání v juniorských šampionátech a to v následujícím pořadí. V sobotu 23. dubna od 15 hodin se uskuteční závod mistrovství ČR juniorů – jednotlivců a v neděli 24. 4. rovněž od 15 hodin bude uspořádáno mistrovství ČR juniorských družstev doplněné MČR juniorů v kubatuře do 125 ccm.První finalové klaní v šampionátu jednotlivců slibuje vyrovnané boje závodníků, které je na víc umocněno posledním volným místem v České nominaci pro mistrovství světa v této věkové kategorii. Mistrovský titul z loňské sezony obhajuje plzeňský Jan Holub. Ten ale jako jeho oddílový kolega Michael Hádek oblékne vestu Grepl PDK Mšeno. Na stupně vítězů bude jistě pomýšlet letos ve výborné formě jezdící Václav Milík ze ZP Pardubice. Do horních pater výsledkové listiny chce promluvit i Pavol Pučko z AK Markéta Praha a pozadu na domácí dráze nechtějí zůstat ani slánští jezdci, loni bronzový Michal Dudek a čtvrtý v celkovém hodnocení šampionátu Roman Čejka. Premiéru si odbude Eduard Krčmář, ten ale musí podstopit kvalifikační rozjížky, zaručující postup mezi šestnáctu finalistů hlavního mítinku.

Závod mistrovství ČR juniorkých družstev se v letošním ročníku musí obejít bez loňského šampiona týmu PK Plzeň ale ne bez jejich jezdců Jana Holuba a Michaela Hádka, kteří startují za Grepl PDK Mšeno I. Dalšími účastníky jsou kluby AMK ZP Parbubice, ti nastoupí v sestavě Václav Milík – René Vidner, AK Markáta Praha má nejširší jezdeckou základnu a příležitosti by se měli zhostit Pavol Pučko, Ondřej Veverka, Zdeněk Vrba, nebo Jaroslav Hladký. PDK Mšeno II. má na soupisce Ondřeje Smetanu, Stanislava Pouznara a Milana Čermáka. Domácí AK Slaný má osvědčenou sestavu z předešlých sezon v podobě Michal Dudek – Roman Čejka, které podle potřeby doplní Eduard Krčmář.

Mistrovství ČR kubatury do 125 ccm, které je nedílnou součástí MČR juniorských družstev, má rovněž ve Slaném v této sezoně na programu úvodní klání mladých adeptů plochodrážního sportu. Na startu se objeví loňský mistr ČR Michal Škurla z AK Markéty Praha a chybět nebudou jeho oddílový kolegové Michal Kovařík a Patrik Mikel. Speedway Club Chabařovice zastupuje Jakub Ondroušek a GRS Liberec Michaela Krupičková, jediná slečna u nás, která se věnuje tomuto sportu.

Zanechte komentář: