Filip Šitera: „Myslím, že bychom mohli potrápit ostatní“

Autor článku:

ceska-republika.pngsitera.jpgPřed několika dny poskytl další z českých reprezentantů, který se zasloužil o postup českého týmu v kvalifikaci Speedway World Cupu krátký rozhovor našemu magazínu Speedway Fakta. Filip Šitera se rozpovídal o závodech v Lonigu, britské Elite League, ale zavzpomínal také na ledovou plochou dráhu, kterou navštívil v zimě. Jaké má plány pro letošní sezónu se rovněž dočtete v tomto článku.

TW: Jak si prožil zimu, jaká byla příprava?
FŠ: tak příprava byla asi jako každý rok, posilka, ježdění na pitbiku v hale atd. Zima je vždycky dlouhá a nemohl jsem se dočkat prvního tréninku.

TW: Byl jsi na ledech a svezl se na šroubcích, říká ti něco ledová plochá dráha, vyzkoušel by sis to? A co šroubky, popiš rozdíl mezi klasikou a šroubky.
FŠ: Jo,  děda a strejdové jezdili ledy. Jako malýho mě děda brával na ledy do Assenu a tak. Každý rok, když mi to vyjde tak se jezdím koukat. Jsou to pěkný závody. Vyzkoušel bych si to klidně, ale musel by bejt čistý led a musel bych být jenom sám na dráze. Šroubky jsou podobnější klasice, ale víc se tam ladí s plynem, ale jak sem říkal zima je dlouhá a nejlepší trénink je ježdění na motorce a když mrzne tak je super se svézt na šroubkách

TW: Jak se ti daří v Elite League za Kings Lynn?
FŠ: Tak Elite League těžká, ale snažím se jak můžu. Doma mi to docela jde, ale problémy mám když jedem ven. Je teprve začátek sezony tak doufám, že se mi začne víc dařit a budu spokojenej. Máme dobrej tým, zatím jsme 2. v tabulce a chceme se probojovat do play-off ale ještě nás čeká dost práce.

TW: V Lonigu se jelo SWC, mohl by si napsat i něco k tomuto závodu? Jak se  jelo, jaké to bylo?
FŠ: Tak postoupili jsme, takže jsme splnili co všichni očekávali. Spokojenej jsem moc nebyl, na dráze byli koleje a na nových vejfukách to dělalo docela velký problémy udržet se na motorce. Hlavní je že jsme postoupili.

TW: Semifinále SWC pojede ČR v Kings Lynnu, kde jsi vlastně doma, určitě do tebe budou vkládány velké naděje, jelikož dráhu znáš, Jak to vidíš ty?
FŠ: Tak určitě se budu snažit udělat co nejvíc bodů. Dráha tady je dobrá, sedí mi hodně mi tu pomahá Topas, který tu jezdí 18. sezonu a dráhu zná dobře. Budem to mít těžký, když budeme mít štěstí a budem nám vše vycházet, tak si myslím, že bychom mohli potrápit ostatní. Bude to sice o hodně těžší než v Lonigu, protože Angličani tu jsou doma, Poláci mistři světa a Rusové se za poslední roky posunuli hodně dopředu.

TW: Jaké jsou tvé cíle v letošním MS, ME, MČR…
FŠ: Tak v ms bych se chtěl probojovat do finále, v evropě do 5. místa a v republice zlomit smůlu a udělat bednu. A jasný je, obhájit titul v extralize.

TW: Díky za krátký rozhovor…
FŠ: Taky díky, fanouškům bych chtěl poděkovat za podporu, a taky poděkovat za to, že si najdou čas přijít na závody.

Zanechte komentář: