Ve středu startuje ve Svítkově přebor

Autor článku:

ceska-republika.pngpardubice.gifVe středu od 18 hodin se na svítkovské dráze zvedne páska letošního ročníku Přeboru České republiky. Pardubičtí pořadatelé připravili rozpis pro dvacítku jezdců, přičemž zatím registrují osmnáct přihlášených závodníků. Kvůli obnovení 1. ligy se narozdíl od loňského ročníku nebude v přeborových závodech bojovat i mezi družstvy, naopak stejně jako loni je první přeborový závod kvalifikací do Mistrovství ČR jednotlivců, stejný status má i víkendový Memoriál Emila Sovy ve Mšeně.

Startovní listina:
1 VIDNER René (Pardubice)
2 MILÍK Václav (Pardubice)
3 OTRUBA Jaromír (Pardubice)
4 JŮZA Tomáš (Pardubice)
5 KADLEC Karel (bez klubu)
6 DUDEK Michal (Slaný)
7 KRČMÁŘ Eduard (Slaný)
8 IRMIŠ František (PK Plzeň)
9 volné číslo
10 volné číslo
11 POUZNAR Stanislav (PDK Mšeno)
12 KLEIN Michal (PDK Mšeno)
13 HOLUB Jan (PDK Mšeno)
14 HOLUB Zdeněk (AK Markéta)
15 HINNER Dominik (AK Markéta)
16 PUČKO Pavol (AK Markéta)
17 VEVERKA Ondřej (AK Markéta)
18 HLADKÝ Jaroslav (AK Markéta)
19 VRBA Zdeněk (AK Markéta)
20 SMETANA Ondřej (AK Markéta)

One comment

  1. Můj názor je, že je hodně soutěží a málo jezdců, pak jich všude jede 5 a půl, protože se jim asi termíny kříží. Já osobně jsem někdy otrávený, protože jezdec obléká několik vest v jednom roce a to někdy i v jedné a té samé soutěži, protože se klubům v družstvech většinou někdo nedostává a tak včerejší soupeř se dnes stane na jeden závod týmovým jezdcem. Tak ty družstva mnohdy jezdí každý kdo má motorku a zdravé ruce, anebo olespoň figuruje v soupisce na místě náhradníka v extralize, i když třeba rok nejel žádný závod. Snad než takovou ligu, tak žádnou.
    Já osobně bych spojil jednotlivce juniory s přeborem a udělal z toho jednu dlohodobou soutěž. Stejně mladí se seniory v přeboru jezdí a nevadí to ničemu, spíš naopak.Pořadí bych pak udělal zvlášť absolutní (třeba bych ho naval přeborem), zvlášť juniory, zvlášť seniory. Taky 1. liga se mě zdá při tom počtu závodníků, kterými kluby momentálně disponují nadbytečná. Spíš bych bodoval aktivitu klubů v nějaké soutěži, kde bych zohlednil zdali mají jezdce, zdali mají juniory, sropětadvaítkáře, zda mají družstvo, kolika jezdcům klub umožnil během roku závodit, atd. a kdyby pak dle toho šly nějaké peníze, bylo by to ideální. Myslim si, že by VV měla vždy o počtu soutěží rozhodnout dle momentální členské základny.
    Já tomu sice nerozumím, třeba ten současný stav má nějaké odůvodnění, ale na první pohled to vypadá dost tristně. oč mě je sympatičtější když Kadlec jede za Kadlece a je jasno.
    Stále uvažuji, zda by ten sport levých zatáčk nespřístupnilo nějaké technické pravidlo, aby ty motorky byly slabší a cenově dostupější. možná by bylo i méně těch ošklivých úrazů.

Zanechte komentář: