Matěj Kůs: „Rád bych už stabilizoval formu.“

Autor článku:

marketa.jpgkus3.jpgChvíli poté, co Matěj Kůs po čtvrtečním extraligovém závodě na Markétě splnil přání zástupu krásných fanynek, aby se s nimi vyfotil, a chvíli před tím, než odběhl do dílny připravit motorky na odjezd svého týmu do slovinského Krška k závodu kvalifikace Mistrovství světa, poskytl našemu webu krátký rozhovor.

SF: Reprezentační sezona pro tebe začala kvalifikačním závodem SWC v Lonigu, jak ty ho hodnotiš ze svojí strany?
MK: Byl to těžký závod. Co na tom mám hodnotit? Začátek sezóny tady v Evropě pro mě prostě nebyl ideální. Měl jsem osm bodů a s tím rozhodně nemůžu být spokojený. Měl jsem na víc. Dělal jsem chyby v průběhu jízdy a nechával jsem se předjíždět.

SF: Druhý mezinárodní závod tě čekal ve Stralsundu, kde se jelo Mistrovství Evropy, jak to vypadalo tam?
MK: Tam to vypadalo dobře. Já jsem měl tři dny po sobě závody. Čtvrtek, pátek jsem jel v Anglii, v sobotu jsem přijel a bez tréninku jsem závodil na stejném motoru, jako jsem jel dnes. (pozn.: čtvrteční extraliga Olymp – Slaný) Tam to fungovalo, dneska ne, taková je plochá.

SF: Když jsme spolu v zimě hodnotili sezónu 2010, říkal jsi, že závodník si musí určit priority a ME mezi ně loni nepatřilo, jak je to letos?
MK: Spíš se orientuji na Mistrovství světa. Samozřejmě, že jedu na postup, abych se dostal do finále, a budu rád, když bych tam udělal nějaký úspěch. Ale letos bych rád už stabilizoval formu a to bude největší cíl mojí sezony.

SF: Letos poprvé jsi podepsal dlouhodobou smlouvu v Anglii, jak jsi zatím spokojený?
MK: Jsem spokojený. Na domácí dráze v Redcaru jsem se trefil docela do nastavení, takže tam mi to funguje super. Kromě závodu v Edinburghu boduju nejvíce z celého týmu i na výjezdech a mám zatím nejlepší average, takže jsem spokojený.

SF: Jaká je úroveň Premier League?
MK: Čekal jsem, že to bude lehčí. Ta úroveň Premier League mě překvapila. Není to až tak lehké. Samozřejmě je to Premier League, ale konkurence ve světě stoupá a druhá liga v Polsku taky není to, co bývala před třemi lety. Přibývají závodníci a tím, že ubývají kluby, se zvyšuje konkurence.

SF: Jednal jsi i o možnosti startovat v Elite League, jak to momentálně vypadá?
MK: Pořád jednáme a čekám na místo. Ta možnost, která byla, tak to nedopadlo.

SF: Praha před sezonou podepsala smlouvu s Rinat Gafurovem a Pavlem Hlibem, dvěma tvými loňskými týmovými kolegy z Lotosu Gdaňsk. Ty ses v tom nějak angažoval nebo to je náhoda?
MK: Já jsem se angažoval v příchodu spousty závodníků.

SF: Jak to probíhá, když se ty angažuješ? Ty někoho doporučíš nebo manažer tě požádá o pomoc?
MK: Já dělám jen to, že ty závodníky domluvím. Klub si musí vybrat závodníky, které chce do týmu. Pokud by klub chtěl mít nějakého jezdce v týmu, tak já s ním promluvím, navrhnu mu podmínky a tím se snažím pomoci klubu.

Zanechte komentář: