Slaný přijede do Pardubic bez Martina Málka

Autor článku:

pardubice.gifakslany.gifPo jedné absenci českého seniora počítají manažeři Slaného a Pardubic před středečním závodem extraligy družstev. Domácí Lubomír Vozár se bude muset obejít bez Hynka Štichauera, který se stále nedal do pořádku po zranění ramena z půlky dubna. Čerstvější jsou vrásky na čele Milana Macha, který při nedělní druhé polské lize v Krosně přišel o Martina Málka.

Na místo Štichauera oblékne pardubickou vestu protřelý Polák Stanislaw Burza, jenž vloni reprezentoval Plzeň v její extraligové misi a do Pardubic se po letech vrací. Zbytek sestavy Východočechů zůstává tradiční včetně tradičních opor bratří Drymlů. Manažer Lubomír Vozár po delší době také navlékne Václava Milíka do vesty určené prvnímu juniorovi, v několika posledních závodech Milík závodil spíše se šestkou (případně třináctkou při výjezdu).

Slánským bude chybět Martin Málek, jenž si svůj výjezd do polského Krosna za závodem proti Pile prodloužil o prohlídku v tamější nemocnici. Ve své druhé jízdě Málek dotíral na největší hvězdu hostů – polský supertalent Przemyslawa Pawlického. Málkovy ataky bodové ovoce nepřinesly, ale oba jezdci po vzájemném kontaktu už za cílovou páskou ošklivě upadli. Málek opustil dráhu se zafixovanou nohou v sanitce a byl stejně mladý Polák převezen do nemocnice, kde však nebylo diagnostikováno žádné vážnější zranění. Málkovo místo zaujal junior Roman Čejka, kterého zastoupí se třináctkou Eduard Krčmář. Slánští tradičně spoléhají na dva Poláky, v sestavě zůstává Robert Kosciecha, jehož doplní Tomasz Chrzanowski, momentálně osmý nejlépe bodující jezdec polské druhé nejvyšší soutěže.

Pardubice dokázaly na domácí dráze v prvním extraligovém závodě přetlačit pražský Olymp, který minulý týden porazil celek ze Slaného. Pokud by pardubičtí středeční souboj zvládli měli by v souboji o postup do vyřazovacích bojů nad Středočechy značně navrch, uvážíme-li i to, že se Zlaté přilbě tradičně daří i ve Slaném. Jezdci se přijdou představit na nástup v 18:00.

ZP Pardubice:
1 Lukáš Dryml
2 Stanislaw Burza
3 Tomáš Suchánek
4 Aleš Dryml
5 Václav Milík
6 René Vidner
7 Jaroslav Petrák

AK Slaný:
8 Tomasz Chrzanowski
9 Roman Čejka
10 Luboš Tomíček
11 Robert Kosciecha
12 Michal Dudek
13 Eduard Krčmář
14 neobsazeno

Zanechte komentář: