Zlatá přilba si smlsla na Slaném 54:39

Autor článku:

pardubice.gifakslany.gifAKTUALIZOVÁNO I ve druhém závodě letošní extraligy družstev pardubická Zlatá přilba na vlastní dráze bez problémů triumfovala v poměru 54:39. Po Olympu Praha se tak bez bodového zisku vracejí zpět do středu Čech i jezdci Slaného, kteří se přesvědčili o tom, že mít dva bodující jezdce opravdu na vítězství stačit nebude.

Jezdci Zlaté přilby se v kompletním složení sešli už na pondělním tréninku, aby na slánské vyladili formu i techniku, a bylo to znát. Hned v první jízdě se Tomáš Suchánek vnitřkem protáhl nejprve před Luboše Tomíčka a za moment podobným způsobem i před Tomasze Chrzanowského a podtrhl dvojkou první místo Lukáše Drymla. 5:1 vyhráli i domácí junioři, když se na konci prvního kola René Vidner dostal před Michala Dudka byl už Václav Milík v prachu. O chvíli později si Michal Dudek přidal k závodění se soupeři i závodění s časem při atletické vložce, když si v touze po jediném zbylém bodu oběhl půl oválu tlačíc nepojízdný stroj. Na Dudka zbyl bod jen proto, že Eduard Krčmář se poroučel od ještě před startem jízdy. Rozhodčí závodu Pavel Kubeš ho totiž vyloučil za porušení pravidla o zahřívání zadního kola. Za stejný prohřešek proti nepříliš uplatňovanému pravidlu (pozn.: kompletní znění viz níže) se hned v následující rozjížďce pakoval zpět do depa i Roman Čejka. Na startu tedy znovu zůstala osiřelá trojice závodníků. Chrzanowski sice vedl, ale Stanislaw Burza si přes něj našel cestu v poslední zatáčce a vyhrál pro Pardubice i jízdu číslo tři, pro jediný bod se doklouzal do cíle na dysfunkčním stroji Lukáš Dryml.

Na začátku druhé série vedli domácí o deset bodů a slánský manažer Milan Mach se tak dostal k možnosti použít žolíka rychleji, než by řekl „Sajfutdinov“. Robert Kosciecha si na moment, kdy poveze žolíka, musel počkat, v jízdě číslo čtyři teprve vítězstvím započal svůj bodově šťavnatý podvečer. A Pardubičtí uháněli dál, Burza s Milíkem nadělili Čejkovi s Krčmářem pěkných pár desítek metrů. Pěkný souboj o extraligové body se strhl v jízdě šesté, Chrzanowski v ní šel dopředu následován Tomíčkem, ten ale brzy ztratil dvě pozice, aby následně zastavil úplně. Na Poláka se dotáhl Suchánek a několikrát se stihl dostat do vedení, závodník polského Grudziadze však vytrvale oplácel stejnou mincí a navíc zvládl Suchánka za sebou udržet i před šachovnicovým praporem.

Sedmá jízda byla v celém závodě tou první, kterou hosté získali ve svůj prospěch. Ze stoprocentního úspěchu svého polskéhu dua se však netěšili dlouho, hned poté totiž Milík se Suchánkem zvládli to samé v bleděmodrém, když jednobodový Luboš Tomíček z dálky jen přihlížel. O jízdu později Lukáš Dryml během třetího kola neustál mechanické potíže svého motocyklu ve výjezdu ze zatáčky a odhozený motocykl neposedně poskakoval po dráze ještě skoro celou délku protilehlé roviny. V ten moment jeli slánští Poláci na výhru 5:1, v opakované jízdě rozbil jejich dvojblok Aleš Dryml, a zmírnil tak pardubickou prohru v deváté jízdě.

Nejdříve dvě jízdy rozhodnuté startem a pak výhra Aleša Drymla, to bylo shrnutí čtvrté trojice jízd. Nejprve Robert Kosciecha naplno proměnil tolik očekávaného žolíka, Luboš Tomíček mu však pomocnou ruku nepodal a tak hostě snížili náskok Pardubic jen na tři body. Kosciecha se postavil na start i v následující jízdě, která měla podobný průběh jako její nejbližší předchůdkyně. Aleš Dryml v jízdě číslo dvanáct dokázal na samém konci prvního okruhu předjet Chrzanowského a navíc se mu okamžítě vzdálit, ten se pak ještě nadřel, aby udržel za svými zády nebojácného Milíka. Letos poprvé v extralize viděli diváci i Jaroslava Petráka, ten za více-méně rozhodnutého stavu nahradil Lukáše Drymla, jehož oba speciály už nebyly schopny závodní zátěže. Petrák předjel Michala Dudka a pomohl k vítězství 4:2, když o trojce pro Stanislawa Burzu bylo jasno už v první zatáčce.

Obě nominované jízdy skončily výsledkem 5:1, zatímco Suchánek s Alešem Drymlem nenechali o svém triumfu pochybovat vůbec nikoho, jízda číslo patnáct byla opravdovým zlatým hřebem. Celá polská trojice si navzájem oplácela vydařené ataky, všichni tři jezdci se vystřídali ve vedení, jež nakonec připadlo Kosciechovy, jehož stíhán Burzou doplnil Chrzanowski.

N 070.7.3 Umělé ohřívání pneumatik
Rozhodčí musí okamžitě vyloučit jezdce, na jehož motocyklu byla zadní pneumatika před startem jízdy uměle ohřátá. Toto zahrnuje protáčení zadního kola v kontaktu se zemí nebo jiným predmětem. Tento předpis se netýká tréninku startu.

Řekli:

krcmar.jpgEduard Krčmář: Byla to moje první extraliga v životě, jel jsem to poprvý a nemohl jsem se ze začátku na tý motorce srovnat. Poslední jízdu už jsem se srovnal, ale to je pozdě. Co se stalo při tom vyloučení? Povolila se mi dole na spojce páčka a udělala se mi vůle na spojce a začalo se protáčet zadní kolo. Co si můžeš vzít do budoucna z prvního závodu v extralize? Extraliga je vždycky lepší než třeba juniorák, ale je škoda, že jsme nevyhráli.

chrzanowski.jpgTomasz Chrzanowski: Zkoušel jsem nové tlumiče a nejsem vůbec spokojený. Závodění bylo v pořádku, je to rychlá trať, ale přestal mi pracovat motor. Přesedl jsem na druhou motorku, pořád jsem se snažil změnit nastavení, ale nebylo to nic platné. Snad bude příště líp.

 

milik2.jpgVáclav Milík: Já si myslím, že dobrý. Hlavně když jsme vyhráli. I když byly nějaký jízdy, kdy bych to změnil, aby to jelo líp. Co jsi měl udělat lépe? Nevím. Nevím, jestli jsme to měli dobře zpřevodovaný, já si myslim, že jo, protože ten motor je dobrej. Tak je to asi ve mně.

 

dryml_ales3.jpgAleš Dryml: Ke konci jsem to nějak trošičku vyladil, ale pořád to není perfektní. Vždycky, když tady závodim, tak zkoušim nějaký věci na přilbu a zatím nejsem spokojenej. Zatím jsem nenašel to, s čim bych byl schopný porážet těžký soupeře. Jel jsem hodněkrát proti Kosciechovi, samozřejmě byl nejlepší z týmu, ale ani jednou se mi nepodařilo ho porazit, a tak jsem z toho taky zklamanej. Když neporazim jeho, těžko tady můžu závodit s Nickim nebo Crumpem. Mám o čem přemejšlet, ale dvě domácí vítězství – spokojenost. Když se podívám na ty výsledky, tak ta vyrovnanost v týmu tam pořád je. Teď uvidíme, jak se nám bude dařit na výjezdech. Domácí dráha je náš hrad, naše pevnost, takže tady bychom měli vyhrávat.

kosciecha.jpgRobert Kosciecha: Dneska to bylo dobré, všechno bylo v pořádku. Mám rád tuhle dráhu a jsem rád, že jsem tady mohl být. Jsem spokojený, jen škoda, že jsme prohráli.

 

 

AMK ZP Pardubice (54 bodů)
1 DRYML Lukáš (3,1,1,Fd) 5
2 BURZA Stanislaw (3,2*,1,2,3,2) 13+1
3 SUCHÁNEK Tomáš (2*,1*,2,3,1*,3) 12+3
4 DRYML Aleš (2,0,2,2,3,2*) 11+1
5 MILÍK Václav (3,3,2*,1*,1,0) 10+2
6 VIDNER René (2*) 2+1
7 PETRÁK Jaroslav (1) 1

AK Slaný (39 bodů)
8 CHRZANOWSKI Tomasz (0,2,3,2*,1,2,1) 11+1
9 ČEJKA Roman (d,1,0,0) 1
10 TOMÍČEK Luboš (1,0,R,1,0) 2
11 KOSCIECHA Robert (3,3,3,6!,3,2,3) 23
12 DUDEK Michal (1,R,0) 1
13 KRČMÁŘ Eduard (d,0,0,1) 1

Jízda po jízdě:
1. L.Dryml, Suchánek, Tomíček, Chrzanowski
2. Milík, Vidner, Dudek, Krčmář (d-um. ohřátí pneu)
3. Burza, Chrzanowski, L.Dryml, Čejka (d-um. ohřátí pneu)
4. Kosciecha, A.Dryml, Suchánek, Tomíček
5. Milík, Burza, Čejka, Krčmář
6. Chrzanowski, Suchánek, L.Dryml, Tomíček (R4)
7. Kosciecha, Chrzanowski, Burza, A.Dryml
8. Suchánek, Milík, Tomíček, Dudek (R4)
9. Kosciecha, A.Dryml, Chrzanowski, L.Dryml (Fd)
10. KOSCIECHA!(6), Burza, Suchánek, Tomíček
11. Kosciecha, A.Dryml, Milík, Krčmář
12. A.Dryml, Chrzanowski, Milík, Čejka
13. Burza, Kosciecha, Petrák, Dudek
14. Suchánek, A.Dryml, Krčmář, Čejka
15. Kosciecha, Burza, Chrzanowski, Milík

Zanechte komentář: