Plochodrážní sportovní odpoledne ve Slaném

Autor článku:

akslany.gifV sobotu 21. května se od 14 hodin na plochodrážním stadionu ve Slaném uskuteční mezinárodní závod dvojic – memoriál Antonína Vildeho. Plochodrážní odpoledne nabídne kromě hlavního závodu i třetí díl mistrovství ČR v kubatuře do 125 ccm a v exhibičním závodě se divákům tradičně představí sidecarové posádky a svoje umění předvedou také mladé naděje na čtyřkolkách.

Hlavní závod PRO TEC MEETING bude mít na startu sedm dvojic. Prvenství z loňského ročníku obhajuje tým DaK Moto Liebezeit – Jablonec n/N v jehož sestavě nebude chybět Václav Milík, pár HBC&Vrates&Matrix Team nahlásil sestavu Pavol Pučko – Zdeněk Simota. Manažer Smestav Speedway Teamu, Radek Smetana, přijede do Slaného se dvojicí Ondřej Smetana-Jan Holub, AK Markéta Praha vyšle do boje Ondřeje Veverku a Jaroslava Hladkého. Tradiční účastník závodu, německý Motorsportclub Meissen, nahlásil zatím Ronny Weise. Místní AK Slaný reprezentují Mateusz Borowski a Michal Dudek, vesty PRO TEC SK Miletice obléknou Tomáš Suchánek a nadějný Eduard Krčmář.

20110521_memorial_antonina_vildeho.jpg

Exhibiční závod sidecarů přivede na start šest posádek v čele s účastníky závodů mistrovství světa s bratrskou dvojicí Tomášem a Ondřejem Čermákovými, kteří obhajují vítěství z loňského ročníku. Chybět nebudou Milan Funda z Jaroslavem Dlaskem, bratři Jaroslav a Tomáš Vondráčkovi a mladá dvojice z AMK Eváň – Petr Vyšata – Jakub Vyšata.

V mistrovském mítinku juniorů třídy do 125 ccm obhajuje titul Michal Škurla z pražské Markéty, který bude svádět boj o prvenství hlavně s Michaelou Krupičkovou z libereckého GRS. Překvapit ale mohou i ostatní přihlášení jezdci.

Ve spolupráci z AMK Eváň vystartují i mladé naděje z jejich Quad Teamu na čtyřkolkách a plochodrážní umění předvede domácí junior Michal Průcha.

Hlavním sponzorem závodu dvojic je firma PRO TEC Jiří Beránek, kubaturu do 125 ccm zaštítila společnost OMA Mělník a ta se společně s firmou Dvůr Hobšovice postarala i o ceny pro exhibici sidecarů. Ceny pro diváky z vylosovaných programů věnovali pánové Liebezeit, Kubík a Špička.

Zanechte komentář: