Mšeno vstupuje do extraligy i s Gregem Hancockem

Autor článku:

mseno.jpgpardubice.gifNa dráhu do Mšena, kde hostující celky zpravidla nevyhrávají, přijede ve čtvrtek vedoucí celek extraligy pardubická Zlatá přilba. Hosté oba své domácí závody vyhráli a pošilhávají po dalším vítězném extraligovém korálku, v cestě jim však budou stát domácí úřadující šampióni i s Američanem Gregem Hancockem v sestavě. Závod začíná pod umělým osvětlenim ve 20 hodin.

Ve svém prvním extraligovém závodě po zimním nástupu do funkce mšenského manažera jde František Liebezeit na Pardubice se čtyřmi juniory v sestavě. K Janu Holubovi se po zlomenině lýtkové kosti vrací Michael Hádek, náhradnickou sedmičku oblékne místní odchovanec Stanislav Pouznar a se čtyřkou se představí Ondřej Smetana, který nahradí nemocného Jana Jaroše. Je však nanejvýš pravděpodobné, že v místě Smetany se bude představovat jeden z dvojice Hádek – Holub. Z plejády skvělých zahraničních posil, které mají Středočeši na souspisce, vybral Liebezeit duo Sebastian Ulamek – Greg Hancock. Stranou tak zůstali třeba Martin Vaculík, se kterým se ve Mšeně před sezonou počítalo snad úplně nejvíce, nebo Piotr Protasiewicz, nejlépe bodující muž loňského extraligového ročníku.

Manažer Zlaté přilby Lubomír Vozár stále nemůže využít služeb Hynka Štichauera, jehož trápí zraněné rameno. Zlatá přilba ale poruší léty prověřené pravidlo o tom, že vítězná sestava se nemění. Místo Stanislawa Burzy oblékne letos poprvé pardubickou vestu Dán Jesper B. Monberg, který se tak vrací na dráhu, na které před necelými čtrnácti lety vybojoval titul juniorského mistra světa. Zbytek sestavy zůstává tradičně ryze pardubický, devítku oblékne Tomáš Suchánek, jehož doplní bratrské duo Aleše a Lukáše Drymlových. S třináctkou nechybí sedmnáctiletý Václav Milík, aktuálně statisticky nejlépe bodující Čech probíhajícího ročníku extraligy, jenž bude chtít zapomenout na nepříliš vydařenou kvalifikaci Mistrovství světa juniorů na Ukrajině.

PDK Grepl Mšeno:
1 HANCOCK Greg
2 ŠITERA Filip
3 ULAMEK Sebastian
4 SMETANA Ondřej
5 HOLUB Jan
6 HÁDEK Michael
7 POUZNAR Stanislav

AMK ZP Pardubice:
8 MONBERG Jesper B.
9 SUCHÁNEK Tomáš
10 DRYML Lukáš
11 DRYML Aleš
12 VIDNER René
13 MILÍK Václav
14 PETRÁK Jaroslav

Zanechte komentář: