Luboš Tomíček jezdcem Redcaru Bears

Autor článku:

redcar.giftomicek.jpgPoté, co se uzdravil Jason King, skončil také záskok Luboše Tomíčka v barvách Newcastle Diamonds. Po zhruba pěti týdnech se Tomíček na Britské ostrovy vrací. Z Newcastlu se přesouvá jen o pár kilometrů níže do Middlesbrough, kde bude hájit barvy Redcaru Bears, tedy týmu ve kterém působí i Matěj Kůs.

Tomíček nastoupil za Diamanty do pěti střetnutí v britské druhé nejvyšší soutěži a bodoval s průměrem těsně nad hranicí jednoho bodu na jízdu. Současně s angažmá v Newcastlu se také představil v roli hosta v Elite League v barvách Lakeside Hammers a Eastbourne Eagles. Pokud se tedy nestane nic mimořádného, nastoupí Tomíček už za čtvrtý britský klubu v této sezoně. Stejná číslovka svítí i počtu klubů Premier league, za které Tomíček nastoupil od začátku loňské sezony.

I přes velmi kvalitní výkony Matěje Kůse, se Medvědům zatím v letošním ročníku Premier League příliš nedaří, v čtrnáctičlenné soutěži jsou průběžně na jedenáctém místě. Brian Havelock, promotér klubu, k anagžování Tomíčka řekl: „Po zranění Adama Roynona jsme využívali pravidlo o zástupu závodníka. Chtít po našich rezervních jezdcích, aby jeli šest nebo sedm jízd za závod, se ale neukázalo jako příliš efektivní, a tak jsme se rozhodli přivést jednoho zkušeného jezdce do základní pětky na dobu, dokud nebude Adam znovu fit a plně k dispozici.“ Svůj debut si Tomíček odbude už tento čtvrtek proti svému bývalému klubu Newcastlu.

Zanechte komentář: