Zklamání na zklamání u Českého údolí

Autor článku:

uem.gifceska-republika.pngJen a jen a zklamání přineslo českým fandům druhé semifinále Mistrovtsví Evropy jednotlivců v Plzni. Žádný z Čechů se nedokázal protáhnout do pětice, která se představí v záříjpvém finále ve Lvově. Nejblíže postupu byl favorizovaný Lukáš Dryml, který ale upadl v rozjezdu v poslední zatáčce z postupového místa. S bravurou, lehkostí a kompletem vyhrál u přehrady České údolí Rus Grigorij Laguta.

Řekli:
milik-vaclav.jpgVáclav Milík:
Čekal jsem rozhodně víc, nevyšlo to. Škoda toho pádu. Něco jsem si udělal s prstem, snad to bude dobrý. V motorkách to rozhodně není, je to ve mně. Sbírám zkušenosti a tohle jsou dobrý zkušenosti. Měl jsi výhodu v tom, že už jsi tady letos závodil? Myslim si, že určitě tam něco bylo. Na dráze se musí potrénovat. Tady byl dobrej trénink, ale nezvlád jsem to dneska vůbec, ale taky byla lepší konkurence.

sitera.jpgFilip Šitera: První tři jízdy nic moc. Pak jsem sed na druhou motorku, bylo to dobrý. Nepostoupil jsem a mrzí to, protože v tý Evropě jsem chtěl fakt zabojovat a udělat nějakej výsledek, minimálně zopakovat loňský umístění, ale nevyšlo to. Život jde dál. Uvidíme, teď se mi docela při ligách daří, jak v český, tak v anglický, což je dobrý, a příští rok to zkusim dál.

gavenda.jpgMartin Gavenda: Jsem celkem spokojený, akorát to chtělo o pár bodíků víc. Mohl jsem mít tak o tři body víc, jak jsem počítal. Povedly se mi akorát první dva starty. Pak už to bylo takové tvrdší a vyházené, tak mi starty nešly. Předjížděl jsem, to se mi povedlo, ale mohl jsem mít víc.

dryml_lukas2.jpgLukáš Dryml: Závod probíhal v klidu. Já jsem se necpal nikdy na první místo, jel jsem si na svoje postupový body vždycky slušný jízdy, i když jsem měl kolikrát rychlosti víc, protože ta dráha dneska byla hodně rozbitá. Těžko se na ní závodilo, byla jednokolejná, ale nějak jsem to nehrotil, procházel jsem v klidu závodem. V dodatkové jízdě jsem byl o hodně rychlejší než Tabaka, tady v tom semifinále byly velké rozdíly. Kolikrát je lepší jet proti ostřílenejm paličům, protože vim, že každej trošku pojede. Byl jsem za ním rychlej, ale nechtěl jsem to za ním pustit do těch děr, kde to bylo rozbitý. Asi bych spadnul tam sám od sebe. Musel jsem ho jenom následovat a ubírat. On kolo od kola ubíral a vadnul. Já už jsem to tušil, nebyl jsem přemotivovanej, nechtěl jsem ho předjet. Jen jsem chtěl udržet svoji rychlost, aby mi to nehodil na záda ten za mnou. On hodně ubral a jak jsem se tam šoupnul pod něj, tak jsem měl ubráno, i tak jsem si málem škrtnul o zadní kolo a musel jsem to přehodit na ten venek. Dírama mě to posunulo ještě dál a tam byl manťák, kde jsem se dvakrát odrazil, myslel jsem si, že to ještě vyjde, že krásně vyjedu, ale na potřetí se mi tam hák zasek o nafukovačku a byl z toho pád.

stichauer.jpgHynek Štichauer: Nebylo to vůbec ono. O tréninku, co jsem si ozkoušel motorku, tak mě při závodě zklamala, takže jsme skákali z motorky na motorku a byl jsem z toho takovej hodně rozhozenej. Fyzicky ani psychicky jsem se moc necejtil, bylo to takový, že prostě dneska nebyl den. Někdy je to tak, že vstaneš a cejtíš, že to půjde. Myslel jsem, že to půjde, ale pak v průběhu toho závodu mi po tom zranění docházely síly a prostě to nevyšlo. Na jednu stranu jsem rád, finále by mělo bejt na Ukrajině, že se tam nemusim chystat, a můžu se soustředit na Anglii. Ve středu letim do Anglie a budu se soustředit na to, abych se srovnal fyzicky i na dráze, aby mi to začalo jít, abych to zase byl já.

Konečné výsledky:
1. LAGUTA Grigorij, Rusko (3,3,3,3,3) 15
2. GIZATULLIN Denis, Rusko (3,3,3,1,3) 13
3. MIŚKOWIAK Robert, Polsko (3,3,1,2,3) 12
4. TABAKA József, Maďarsko (3,0,3,3,2) 11
5. CHARČENKO Alexej, Rusko (2,2,2,3,2) 11
—————————————————–
6. DRYML Lukáš, Česká republika (2,2,2,2,3) 11
7. ŠITERA Filip, Česká republika (2,1,1,3,1) 8
8. ČONDA Aleksander, Slovinsko (1,2,3,1,0) 7
9. KIELBASA Szymon, Polsko (2,3,0,R,0) 5
10. KARAVACKIS Jevgenijs, Lotyšsko (0,Fd,2,1,2) 5
11. GAVENDA Martin, Česká republika (0,2,1,1,1) 5
12. MILÍK Václav, Česká republika (1,1,F,2,1) 5
13. SCHULTZ Mathias, Německo (1,0,1,2,0) 4
14. POLJUCHOVIČ Jaroslav, Ukrajina (1,1,0,0,2) 4
15. ŠTICHAUER Hynek, Česká republika (0,1,2,0,1) 4
16. BORODAJ Oleksandr, Ukrajina (0,0,0,0,N) 0
17. SIMOTA Zdeněk, Česká republika (0) 0

Jízda po jízdě:
1. Gizatullin, Kielbasa, Schultz, Borodaj
2. Laguta, Dryml, Milík, Karavackis
3. Tabaka, Šitera, Poljuchovič, Štichauer
4. Miśkowiak, Charčenko, Čonda, Gavenda
5. Kielbasa, Gavenda, Štichauer, Karavackis (Fd2)
6. Laguta, Čonda, Poljuchovič, Borodaj
7. Miśkowiak, Dryml, Šitera, Schultz
8. Gizatullin, Charčenko, Milík, Tabaka
9. Laguta, Charčenko, Šitera, Kielbasa
10. Tabaka, Karavackis, Miśkowiak, Borodaj
11. Čonda, Štichauer, Schultz, Milík (F3)
12. Gizatullin, Dryml, Gavenda, Poljuchovič
13. Tabaka, Dryml, Čonda, Kielbasa (R4)
14. Šitera, Milík, Gavenda, Borodaj
15. Charčenko, Schultz, Karavackis, Poljuchovič
16. Laguta, Miśkowiak, Gizatullin, Štichauer
17. Miśkowiak, Poljuchovič, Milík, Kielbasa
18. Dryml, Charčenko, Štichauer, Simota, Borodaj (N)
19. Laguta, Tabaka, Gavenda, Schultz
20. Gizatullin, Karavackis, Šitera, Čonda
Dodatková jízda o 4. místo: Tabaka, Charčenko, Dryml (F2)

2 comments

Zanechte komentář: