V Pardubicích se bude bojovat o postup do finále MČR

Autor článku:

ceska-republika.pngpardubice.gifNa plochodrážním stadionu v Pardubicích – Svítkově je připravena další zajímavá podívaná. Ve finále mistrovství České republiky, které začne v srpnu na dráze v Divišově, je volných přesně osm míst. O ta si to rozdají ve středu 29. června od 18 hodin v Semififínale Mistrovství České republiky ti, kdož v loňském mistrovství České republiky obsadili horší než osmou příčku a nejúspěšnější jezdce Přeboru České republiky dané pořadím k 1. 5.
Pardubická plochá dráha má již mezi naší elitní osmičkou čtveřici jezdců a další čtyři si mohou účast vybojovat dnes. Jejich soupeři však nepatří k těm, co by se jen tak lehce poráželi. Zcela jistě patří mezi favority účastníci letošního mistrovství Evropy jednotlivců Jan Jaroš a Martin Gavenda. Velice silné je i slánské juniorské trio Michal Dudek, Roman Čejka a Eduard Krčmář.
Proti nim se postaví Jaroslav Petrák, Václav Milík, Tomáš Jůza a Jaromír Otruba. Prvně dva jmenovaní, jeden zkušeností a druhý vzhledem ke své současné velmi dobré formě by mezi postupujícími chybět neměli, pro dva zbývající jezdce, kteří jak je jejich zvykem, neprodají svoji kůži lacino, by postup byl obrovským úspěchem.
Mezi účastníky letošního mistrovství České republiky nenajdete mnohá jména, zastavme se u těch pro původní startovní listinu semifinále nejzajímavějších. Josef Franc se zřejmě individuálního titulu nedočká. Chce se soustředit na seriál závodů mistrovství světa na dlouhé dráze, vedení jeho klubu i naší ploché dráhy mu nebrání, naopak jeho rozhodnutí vítá. Také Luboš Tomíček se rozhodl letošní šampionát vynechat. Necítí prý formu na úspěch a chce především uspět ve svých ligových týmech v Anglii a ve Slaném.
Jak už je ve Svítkově zvykem základní vstupné je 50 Kč, děti do 15-ti let mají vstup zdarma.

Zanechte komentář: