Pardubice zítra hostí juniorská družstva

Autor článku:

ceska-republika.pngpardubice.gifVe středu 13. července budou k vidění na plochodrážním stadionu v Pardubicích hnedle dvě měření sil našich juniorů. Tím prvním a hlavním bude předposlední závod juniorského mistrovství České republiky družstev. Obhájci loňského prvenství Jan Holub a Michael Hádek letos startují v barvách PDK Grepl Mšeno a vzhledem k tomu, že závod v Plzni absolvoval vlastně pouze Jan Holub, když se Michael Hádek zranil, nevedou soutěž tak suverénně jako v loňském roce. Jen o tři malé body je zpět celek Slaného s trojicí vyrovnaných juniorů Roman Čejka, Michal Dudek a Eduard Krčmář. Třetí příčku drží svým individualním výkonem pardubický Václav Milík. Jeho kolega René Vidner totiž ukončil závodní činnost a další partner David Štěrovský se stihl ještě před začátkem závodní kariéry zranit a startovat zatím nemůže. Pardubickému týmu tak pomáhá jezdec pražské Markéty Dominik Hinner. Na čtvrté příčce jsou zatím zkušenější Hinnerovi kolegové – Pavol Pučko, Ondřej Veverka a Jaroslav Hladký. Tento tým má určitě navíc a překvapit může i ve středečním závodě. Pátým týmem v soutěži jsou mladící ze Mšena. Jejich kariéra teprve začíná a tak není překvapením, že v závodech sbírají především zkušenosti.

Součástí závodu je vložený závod juniorů ve třídě do 125 ccm. Tomu mistrovství zatím vévodí Michal Škurla, jeho cestu za obhajobou titulu mu však zcela určitě budou chtít znesnadnit, jediná česká dívka za řidítky plochodrážních motocyklů Michaela Krupičková a Němec Richard Geyer.
Česká plochodrážní omladina je na tom v poslední době velice dobře. Vždyť Eduard Krčmář získal zlatou medaily FIM v závodech juniorů ve třídě do 250 ccm, Ondřej Smetana byl ve stejné kategorii třetí, o třídu níže zase sbírají úspěchy Michaela Krupičková a Michal Škurla, kterým patří z letošních bojů stříbrná a bronzová medaile mezinárodní motocyklové federace. Tři jezdci z tohoto úspěšného kvarteta se představí i ve Svítkově.
Začátek středečního závodu je v Pardubicích jako vždy v 18 hodin.

Startovní listina hlavního závodu:

AMK ZP Pardubice
1 MILÍK Václav
2 HINNER Dominik

PDK Grepl Mšeno I
3 HÁDEK Michael
4 HOLUB Jan

PDK Grepl Mšeno II       
5 KLEIN Michal
6 POUZNAR Stanislav
13 RŮŽIČKA Zdeněk

AK Slaný
7 KRČMÁŘ Eduard
8 DUDEK Michal
14 ČEJKA Roman

AK Markéta Praha
9 PUČKO Pavol
10 VEVERKA Ondřej
15 HLADKÝ Jaroslav

Startovní listina v kategorii 125ccm:

1 KOVAŘÍK Lukáš, AK Markéta
2 WITTIBER Felix , DMSB
3 ŠKURLA Michal, AK Markéta
4 MÁDY Roman, AK Markéta
5 KRUPIČKOVÁ Michaela, Liberec
6 MIKEL Patrik, AK Markéta
7 GEYER Richard, DMSB
8 HÁJEK Filip, AK Markéta

Zanechte komentář: