Smůla a jeden bod vyřadil Čechy z dalších bojů

Autor článku:

velka-britanie.pngSWC.jpgDruhé semifinále Speedway World Cupu, které se jelo v britském Kings Lynnu a startovala v něm také česká reprezentace se stala jednoznačnou kořistí polských jezdců. Poláci zvítězili absolutně s přehledem a se ziskem dvaašesdesáti bodů, čímž si zajistili postup přímo do finále, kde už na ně čekají jezdci Dánska. Druzí skončili domácí jezdci Velké Británie, kteří vybojovali 49 bodů. Čeští jezdci byli před závodem třetím adeptem na postup, jelikož trojice ruských opor Emil Sajfutdinov a bratři Lagutové nedostali víza do Velké Británie, ovšem smůla se jím stále stavěla do cesty. Několik pádu a taky nespravedlivých vyloučení našich závodníků nás definitivně odstřihlo od dalších bojů. Ještě před poslední jízdou jsme měli šanci Rusy přeskočit, ovšem Tomáš Topinka, který v rozhodující jízdě startoval nedokázal tuto šanci proměnit. Se Speedway World Cupem se tedy loučíme na sedmém místě a v roce 2012 budeme zase muset startovat v kvalifikaci.

polsko.png1. Polsko 62
1. Tomasz Gollob (2,3,2,3,3) 13
2. Jarosław Hampel (1,3,3,2,1) 10
3. Janusz Kołodziej (3,2,2,2,2) 11
4. Piotr Protasiewicz (3,3,2,3,2) 13
5. Krzysztof Kasprzak (3,3,3,3,3) 15

velka-britanie.png2. Velká Británie 49
1. Chris Harris (3,2,3,2,3,3) 16
2. Scott Nicholls (2,0!,3,d,1) 6
3. Tai Woffinden (d,d,3,2,3,2) 10
4. Edward Kennett (2,3,2,2,2) 11
5. Ben Barker (2,1,-,-,3) 6

rusko.png3. Rusko 21
1. Roman Považhny (1,2,0,1,1,3) 8
2. Sergej Darkin (3,0,1,R,0,0) 4
3. Ilia Bondarenko (1,1,1,0,0,0) 3
4. Renat Gafurov (1,2,1,2!,R) 6
5. bez jezdce

ceska-republika.png4. Česká republika 20
1. Aleš Dryml (0,1,1,-,-) 2
2. Matěj Kůs (0,0,0,F,-) 0
3. Lukáš Dryml (2,d,d,1,4!,2) 9
4. Tomáš Topinka (0,1,1,1,1,1) 5
5. Filip Šitera (1,2,0,0,0,1) 4

 

8 comments

  1. Jako každým rokem platí, že je tu opět nechutná blamáž našeho týmu – tentokrát tuplovaná, okořeněná potupnou porážkou od ruského „B“ týmu, který byl slátán pouze z těch jezdců kteří byli v Británii k dispozici, a stále jim chyběl jeden jezdec, takže nemohli ani obsadit všechny jízdy. Pokud se našim povedl start, už v nájezdu nechávali soupeřům móóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóc místa, radši opatrně zaklapnout a být od soupeřů co možná nejdál. Šitera a Topinka znají perfektně dráhu (!?) vždyť to vypadalo že tam jedou poprvé. Kůs – naprostá zoufalost, soupeřům super galantně uhýbal, místo něho mohl klidně nastoupit Milan Špinka. Jedině Lukáš Dryml aspoň bojoval, když už nic jiného. Dva dny před závodem, to bylo mezi diskutujícími v televizi radosti a chvástání, jak rozmeteme zdecimované torzo ruského týmu. Bylo to trapné. Porazil nás outsider, který přes veškerou snahu (dělali co mohli) nemá jezdeckou kvalitu a to, v čem nás výrazně předčil byla odvaha. A ouha, ono to na ty ustrašené Čechy stačilo. Pokud by jel Sajfutdinov & spol. pak z nás udělají trhací kalendář a během pár jízd nás spláchnou.

    Je vidět, že se od Poláků vůbec neučíme. Vždyť v dobách, kdy Gollob začínal v seniorské reprezentaci, byli Poláci na úrovni Maďarska, Norska a Německa a naši byli 5. nejlepší tým světa. A co teď? Polsko se vypracovalo až do světové elity a právě tam je většinou nejlepší. My jsme na cestě do evropského suterénu, na úroveň Rumunska a Bulharska.

  2. Úplný souhlas se všemi diskutujícími. Opět se zde objevuje diskutovaný problém. Mladí nejsou a kdo ví, jestli budou. Jistě objevují se jména jako Krčmář, Smetana, Milík. Mrkněte však na konfrontaci s nejlepšími Poláky a….kouř….Noa semifinále pouze ilustruje stav naší plošiny. Drymlové jsou super …ti kluci chtěli, bojovali, něco nevedlo, bojovali….Topas a Šitera předvedli své možnosti….ale Matěj….už na startu jako by se bál odjet….tak hrozně jsem jej ještě neviděl jezdit…Je to moc sympatický kluk….práce s psychologem, táta mu asi dá co proto….komentátoři ve studiu byli shovívaví, pochopitelně, kdo ví, jak bude za pět, šest let….Možná kdyby Smrž, Pešek, Kornfejl, Abrahám jezdili plošinu, byli bychom srovnatelní…..třeba alespoň Marťa Michek udělá medaili v MX 3…..

  3. Dobrý den,
    moc mě mrzí, že většina diskutijících se zřejmě dívala na úplně jiný závod, ostatně asi podobně jako pánové ve studiu. Označovat výkon bratří za skvělý a bojovný mi přijde jako výsměch. Měl jsem to štěstí, že jsem mohl závod vidět na vlastní oči, stejně jako atmosféru v depu. Je těžké bojovat jako tým, pokud máte vlastně týmy dva. Nikdo Lukášovi neupírá jeho 9 bodů, jistě dobré v porovnání s ostatními, ale sázet na poslední Topasovu jízdu a pak tvrdit, že nevyužil šanci, přičemž Lukáš zahodil hloupě minimálně 4 body, ale to je asi v pořádku. Dokud se nezmění přístup závodníků a vedení ploché dráhy k družstvům, nemůžeme očekávat žádné zlepšení, pokud ovšem nevěříme na zázraky…

  4. Proto se trochu směju samotné podstatě soutěží družstev na ploché dráze. Nikdy to není jeden tým. Každý jezdec má svůj realizační tým, z jehož podporou jezdí. Jednou hájí takové, podruhé makové barvy. To už dávno není parta svazarmovců jedoucích na závody v klubovém autobusu, která přes týden společně dává v dílně dohromady klubové motocykly. Vždyť je to dnes jen byznys. Myslim že to nemá cenu nějak rozebírat. Co se týká tohodle závodu, díky těm slabším Rusům to mělo alespoň nějaký dramatický náboj a udrželo mě to u obrazovky až do konce. Kdyby jeli Rusy v silné sestavě, tak bych se asi nedíval až do konce.
    Raději bych sledoval v TV pořádné přenosy extraligy než reprezentaci ale nesměly by to být ty směšné sestřihy co lepí ČT.

Zanechte komentář: