Čtyřtýdenní trest pro Matěje Kůse

Autor článku:

redcar.gifkus3.jpgMatěj Kůs dostal na Britských ostrovech zákaz startu po 28 dní za to, že upřednostnil svůj mateřský klub Olymp Praha před Redcarem Bears, svým britským zaměstnavatelem, a ve čtvrtek startoval na dráze ve Mšeně a nikoli v Middlesbrough, kde je Redcar doma, proti Glasgow Tigers.

Promotér Medvědů Brian Havelock řekl: „Jsme samozřejmě zklamaní, že se Matěj takto rozhodl. Obzvláště poté, co prokázal svoje kvality v debutové sezoně na Teesside. Snad se tato záležitost vyřeší.“ V nejbližším závodě Premier League může Redcar využít pravidlo o zástupu závodníka, místo Kůse na pozici tři představí Cory Gathercole.

Ačkoli Redcar na domácí dráze zvládl porazit vedoucí celek tabulky z Glasgow, Jitendra Duffill, manažer Bears, byl z rozhodnutí českého závodníka velmi zklamaný: „Redcar je pro mě nejdůležitější klub na světě a chceme, aby si jezdci mysleli to samé. (Matěj Kůs – pozn.) Přesně věděl, co se stane, když za nás nepojede. Byla to pro něj složitá situace, ale závázal se nám na celou sezonu a to nyní porušil.“

Matěj Kůs tak nyní dostal čtyřtýdenní zákaz startu na Britských ostrovech, ke kterému možná bude připojena i peněžitá pokuta. K této situaci ale nemuselo vůbec dojít, kdyby klub nahradil svého klíčového závodníka jezdcem z nižší soutěže, v tomto případě by nemusel nahlásit Kůsův prohřešek. „Kdybychom místo něj postavili jezdce z National League, vysoko bychom prohráli,“ domnívá se Duffill. Kůsovu pozici tak zaujal Australan Kozza Smith, který devíti body pomohl k výhře nad Tigry.

One comment

Zanechte komentář: