Emil Sajfutdinov je na dva týdny mimo

Autor článku:

slany.gifsajfutdinov.jpgJako následek těžkého pádu v ruské lize z minulého týdne ohlásil nyní Emil Sajfutdinov, že nebude závodit až do příští Grand Prix, která je v plánu 10. září ve Vojensu. Rusovým rozhodnutím je tak vyloučena možnost, že by se dvojnásobný juniorský mistr světa představil ve středečním extraligovém klání ve Slaném, kam zajíždí o důležité body bojovat pražský Olymp.

Spekulovalo se dokonce, že by mladý Rus nemusel nastoupit ani do závodu Grand Prix v Toruni, jenž viděli diváci v sobotu. To vše ale Sajfutdinov popřel s tím, že je v pořádku a cítí se dobře. Nyní se však ukazuje, že si vítěz pražské Grand Prix z roku 2009 opravdu obnovil zranění ruky, jak se spekulovalo. K inkriminovanému pádu došlo hned v první Sajfutdinově jízdě v závodě ruské ligy, ve které Sajfutdinov reprezentuje Turbinu Balakovo. Nejlepší Rus posledních let nešťastně upadl vinou závady na motorce a do dalšího průběhu střetnutí už nenastoupil.

Podle některých informací měl být právě Emil Sajfutdinov tajným trumfem v rukávu slánského manažera Milana Macha na středeční extraligu. Do Slaného přijedou jezdci Olympu, proti kterým chce klub z hlavního města vykřesat jiskřičku naděje v otázce prodloužení své sezony. Jedině vítězství dá slánským ještě naději, jakákoli středeční ztráta bodů rozhodne o tom, že sezona středočeského klubu skončí hned o den později ve Mšeně. V touze po postupu do bojů play-off měl být právě Sajfutdinov hlavní hnací silou slánské mašiny. Zraněný navíc je i Piotr Swiderski, který si při hrozivém pádu v polské ekstralize zlomil žebra a nohu.

Dodejme ještě, že výsledek středečního závodu zajímá i pardubické, neb právě ve středu se rozhodne, kde se odehraje semifinále extraligy. Zda-li ve Svítkově, či budou muset jezdci Zlaté přilby cestovat do hlavního města.

Zanechte komentář: