Kdo bude příští rok oblékat patnáctku?

Autor článku:

grand-prix.gifDvě volná startovní čísla jsme registrovali mezi patnáctkou určených pro stálé jezdce seriálu Grand Prix v nadcházející sezóně. Zatímco čtrnáctka, se kterou měl jezdit Piotr Protasiewicz, už má v Peteru Ljungovi nového majitele, na jezdce s patnáctkou, jenž nahradí původně vybraného Darcyho Warda, si ještě počkáme.

Už od samého začátku spekulací o možných náhradnících pro Grand Prix padalo jméno Grigorije Laguty. Rus podával skvělé výkony v barvách Czestochowy i Valsarny a se svojí letošní formou by se v elitním seriálu jistě neztratil. Zdálo se, že by se i podařilo splnit zadání a Rus by se v případě setrvání ve Wlokniarzi, kde o něj měli eminentní zájem, stal tamějším GP jezdcem. Jenže sám závodník se ke svému potenciálnímu vstupu do finálového seriálu mistrovství světa stavěl chladně a v tuto chvíli se navíc zdá, že Laguta posílí mistrovský Falubaz Zielona Góra.

Pořadající britská společnost se nyní pravděpodobně pokusí najít vhodnou osobnost ochotnou jezdit v polské první lize. Hovoří se zejména o zkušených harcovnících Scottu Nichollsovu a Davey Wattovi. Australan, který v minulosti figuroval na soupisce pražského Olympu, je již domluvený na pokračování svého působení v Grudziadzi. Nicholls nedokázal s Gnieznem porazit v baráži o ekstraligovou příslušnost Czestochowu, nicméně Start má o úřadujícího mistra Anglie i nadále zájem.

Pokud by činovníci BSI postupovali podle výsledků GP Challenge byl by v tuto chvíli pravděpodobně po Peteru Ljungovi na řadě tovární jezdec JRM Jesper B. Monberg. Tento scénář se ale nezdá být pravděpodobný, už jen vzhledem k tomu že je třeba nahradit Warda, který obdržel pozvánku do Grand Prix od pořadatele. V případě Ljunga se jednalo o jezdce, který nahradil Piotra Protasiewicze, třetího muže srpnového Challenge ve Vetlandě.

Startovní listina SGP 2012:

1 Greg Hancock, USA
2 Andreas Jonsson, Švédsko
3 Jaroslaw Hampel, Polsko
4 Jason Crump, Austrálie
5 Tomasz Gollob, Polsko
6 Emil Sajfutdinov, Rusko
7 Kenneth Bjerre, Dánsko
8 Chris Holder, Austrálie
9 Fredrik Lindgren, Švédsko
10 Nicki Pedersen, Dánsko
11 Chris Harris, Velká Británie
12 Antonio Lindbäck, Švédsko
13 Bjarne Pedersen, Dánsko
14 Piotr Protasiewicz, Polsko Peter Ljung, Švédsko
15 Darcy Ward, Austrálie

Zanechte komentář: