Pecina a Volejník zářili v mrazivé Růžené

Autor článku:

ceska-republika.pngpecina.jpgvolejnik.jpgAKTUALIZOVÁNO + FOTOREPORTÁŽ UVNITŘ! – Jan Pecina a Lukáš Volejník nejlépe rozjeli domácí ledařský šampionát družstev. Pár v barvách Osečné na cestě do velkého finále i přes různá úskalí ztratil jediný bod a stoprocentní byl i ve finále. Tam skončili na jejich štítě do té doby také znamenitě jedoucí otec a syn Klauzové. Třetí místo si v promrzlém, ale příjemném prostředí v Růžené vyjel Hutla Team posílený o Markuse Jella. Vložený závod na šroubcích suverénně ovládl Jan Holub před pěkně jedoucí Michaelou Krupičkovou.

Pozdější vítězové z týmu SK Osečná sice prošli skupinou bez ztráty kytičky, ovšem neobešlo se to bez komplikací. Ta první přišla hned po pár metrech prvního představení dvojice Pecina – Volejník, kdy jejich soupeřem byl rodinný tým Ebnerů. Junior odstartoval rameno na rameno s Lukášem Volejníkem, došlo ke kontaktu a jeho následkem se Čech poroučel k ledu. Naštěstí se celý incident obešel bez zranění, hůře ale dopadl Volejníkův stroj, jehož přední kolo utrpělo značné škody. Lukáš Volejník tak musel využít svůj náhradní motocykl k opakovanému startu, kde už ale chyběl Charly Ebner jr., jenž viděl z rukou rozhodčího Pavla Kubeše černou vlajkou. Otec vyloučeného závodníka následně nekladl favorizované dvojici žádný odpor.

Když mířili Osečenští ke své třetí jízdě, ve které se měli utkat se švýcarským párem, málokdo čekal nějaké trable. Od počátku to na ně vůbec nevypadalo poté, co oba závodníci bez problému odjeli a drželi si své pozice na obou okrajích dráhy. Jan Pecina však na venku ve vrstvě sněhu a ledové tříště nebyl tak rychlý, jak by si býval představoval, a v mžiku se za ním vynořil Markus Birn, jenž se ihned protáhl za záda Lukáše Volejníka na druhou pozici, ale to netrvalo dlouho. Pecina si ale nenechal nic líbit a v nájezdu do posledního kola předjetí Švýcarovi lehce vrátil.

Závodníkem, na kterého se při absenci bratří Klatovských těšilo asi nejvíce diváků, byl Vladimír Višváder. A právě slovenský rodák dokázal jako jediný z jezdců ve startovním poli uchvátit vedení v jízdě na úkor do té doby suverénního dua. Višváderovi však zjevně chybělo něco ledařských zkušeností a něco rychlosti, a tak jej v průběhu několika okamžiků Pecina s Volejníkem odsunuli až na třetí pozici.

Stejně jako Pecina s Volejníkem, tak i rodinný tým Klauzových byl ve skupinové části stoprocentní. Skvěle startující otec Jan a syn Petr navíc nenacházeli v cestě vstříc semifinálové jízdě mnoho překážek a podobně jako dvojice Osečně šli do semifinálových jízd neporaženi. V semifinálových jízdách, které nejspíše byly vrcholem celého programu na rybníku Pařezitý, si oba týmy připsaly první prohry. Nejprve se mezi rodinu Klauzových vměstnal Charly Ebner jr., daleko nejmladší jezdec ve startovním poli, ale na postup Rakušanů to nestačilo, protože Jan Klauz postupovou třetí pozici ohlídal. Anglický systém dvojic pak přišel vhod Pecinovi s Volejníkem, protože ti zůstali až za Lukášem Hutlou, ale stejně se díky pěti získaným bodům zajistili velké finále. Kdo by v něm snad čekal nějaký ultimátní souboj, musel být zklamán. Do první zatáčky se čtveřice Hutla Teamu a Klauz Teamu přiřítila pohromadě, ale z mračna ledové tříště na výjezdu na protilehlou rovinu vyjel pvní Jan Pecina následován Lukášem Volejníkem a Hutlovi už nebyli s to na tomto průběhu cokoli změnit.

ŘEKLI:

Lukáš Volejník: No, já myslim, že na ten začátek, jak byl bídnej, to dopadlo moc skvěle. Nádherně. Abych řek pravdu, ani nevím, co se stalo. Odstartoval jsem, nějak jsme se tam ťukli s mladým Charlym, ono ho to koplo trochu, si myslim, ťuk to do mě a už jsem šel. Namotal se mi blatník na kolo, takže dráty vytrhaný, hřebíky zohýbaný, nemám prostě tolik náhradních dílů a nedal jsem to do kupy. Spokojenost naprostá, ta Honzova motorka fungovala a ten konec byl bezchybnej.

Petr Klauz: Na hovno. Kleknul mi motor na mojí motorce a na tý druhý to prostě není ono. Moje motorka je daleko lepší. Takže smutek s druhým místem. Ale jinak jo, vždycky může bejt líp, nevyšlo to, sere mě to. Do Mělic to určitě dám dohromady, zejtra vyndám motor, dám ho motoráři udělat a uvidíme v Mělicích, tam už to snad vyjde.

MČR – KONEČNÉ POŘADÍ:

1. SK Osečná 40
11 Jan Pecina 21+2 (4,4,3*,4,3,3*)
12 Lukáš Volejník 19 (3*,3*,4,3*,2*,4)

2. Klauz Team 36
1 Petr Klauz 21+1 (3*,4,4,4,4,2)
2 Jan Klauz 15 (4,3*,3*,3*,2,0)

3. Hutla Team 31
3 Markus Jell 14+1 (0,3*,4,4,d,3)
4 Lukáš Hutla 17+1 (2,4,3*,2,4,2)

4. Ebner Team 27
13 Charly Ebner 8+2 (d,2,3*,3*,0,Fd)
14 Charly Ebner jr. 19 (d,4,4,4,3,4)

5. Rakousko/Německo 25
7 Josef Kreuzberger 11+1 (2,3*,2,0,4)
8 Franz Mayerbüchler 14+1 (4,4,0,3,3*)

6. Švýcarsko 18
17 Markus Birn 13 (4,3,2,2,2)
18. Martin Glarner 5 (3,2,0,-,-)

7. Grepl Mšeno 13
19 Vladimír Višváder 13 (3,4,4,2)
20 Martin Kníže 0 (0,-,0,-)

8. Polsko 13
5 Miroslaw Daniszewski 11 (3,2,2,4)
6 Piotr Hejnowski 2 (0,0,0,2)

9. SK Osečná II. 12
15 Martin Běhal 10 (3,2,2,3)
16 Robert Růžička 2+1 (0,0,0,2*)

10. Velká Británie 9
9 Rob Irving 9 (2,2,3,2)
10 Kevin Rowand 0 (0,Fd,0,R)

Jízda po jízdě:
1. J. Klauz, P. Klauz, Hutla, Jell
2. Pecina, Volejník, Ebner (d), Ebner jr. (d)
Charly Ebner jr. byl vyloučen za způsobení pádu Lukáše Volejníka.
Charly Ebner byl vyloučen za vyjetí z dráhy v opakované jízdě.

3. Mayerbüchler, Daniszewski, Kreuzberger, Hejnowski
4. Birn, Běhal, Garner, Růžička
5. Hutla, Jell, Irving, Rowand
6. Ebner jr, Višváder, Ebner, Kníže
7. P. Klauz, J. Klauz, Daniszewski, Hejnowski
8. Pecina, Volejník, Běhal, Růžička
9. Mayerbüchler, Kreuzberger, Irving, Rowand
10. Višváder, Birn, Glarner
11. Jell, Hutla, Daniszewski, Hejnowski
12. Ebner jr., Ebner, Běhal, Růžička
13. P. Klauz, J. Klauz, Kreuzberger, Mayerbüchler
14. Volejník, Pecina, Birn, Glarner
15. Daniszewski, Irving, Hejnowski, Rowand
16. Višváder, Běhal, Růžička, Kníže
17. Jell, Mayerbücher, Hutla, Kreuzberger
18. Ebner jr., Ebner, Birn
19. P. Klauz, J. Klauz, Irving, Rowand (R)
20. Pecina, Volejník, Višváder

SF1: P. Klauz, Ebner jr., J. Klauz, Ebner
SF2: Hutla, Pecina, Volejník, Jell

o 5. místo: Kreuzberger, Mayerbüchler, Birn
o 3. místo: Ebner jr., Jell, Hutla, Ebner (Fd)
o 1. místo: Volejník, Pecina, P. Klauz, J. Klauz

ŠROUBKY – KONEČNÉ POŘADÍ:
1. Jan Holub 9 (3,3,3) + 1. ve finále
2. Michaela Krupičková 8 (2,3,3) + 2. ve finále
3. Stanislav Pouznar 2 (R,-,2) + 3. ve finále
4. Zdeněk Růžička 5 (2,2,1) + 4. ve finále
5. Michal Klein 1 (d,1,d)

Fotoreportáž Vojtěcha Zavřela

Zanechte komentář: