Plochodrážní sezóna v Pardubicích začíná

Autor článku:

ceska-republika.pngzlata-prilba-pardubice.gifVe středu 11. dubna se na plochodrážním stadionu ve Svítkově poprvé zvedne startovní páska, aby zde na ostro odstartovala plochodrážní sezónu 2012. Původně měla ta pardubická začít až o týden později semifinálovým závodem mistrovství České republiky, ale vzhledem k tomu, že odpadl původní Přeborový závod v Praze, který byl pro toto semifinále kvalifikační, rozhodli se pardubičtí pořadatelé uskutečnit i tento podnik.Bojovat se tedy bude o postup do semifinále, které se uskuteční další týden ve středu. Z pardubických jezdců se na start chystají Tomáš Jůza, David Štěrovský, René Vidner a Jaromír Otruba. Své jezdce již přihlásilo i Mšeno a spolu s trojicí juniorů se na startu objeví i populární Pardubák ve službách středočeského klubu Vlado Višváder a letos s českou licencí jezdící Maďar Patrik Nagy. Ten nebude jediným zahraničním jezdcem v závodě, další dva přihlásil celek Slaného a jsou to Němec Rony Weis a Polák Krzysztof Nowacki. Uzávěrka startovní listiny je v úterý ráno, ale už dnes čítá startovní listina čtrnáct jmen. Navíc se v ní mohou objevit i jména jezdců, kteří již mají účast v dalších bojích národního šampionátu zajištěnou, ale pravidla Přeboru jim umožňují absolvovat závod jako velmi dobrý trénink. Z pardubických jezdců je tak ve hře účast např. Václav Milíka.

Začátek úvodního závodu sezóny je v pro Pardubice tradičních 18 hodin. Vstupné se proti loňsku při těchto závodech nezměnilo (50 a 30 Kč), děti mají vstup zdarma.

Přihlášení jezdci k 6.4.2012 (15:30):
JŮZA Tomáš, AMK ZP Pardubice
ŠTĚROVSKÝ David, AMK ZP Pardubice
VIDNER René, AMK ZP Pardubice
OTRUBA Jaromír, AMK ZP Pardubice
POUZNAR Stanislav, PDK Mšeno
KLEIN Michal, PDK Mšeno
RŮŽIČKA Zdeněk, PDK Mšeno
VIŠVÁDER Vladimír, PDK Mšeno
NAGY Patrik, PDK Mšeno
WEIS Rony, AK Slaný
NOWACKI Krzysztof, AK Slaný
JANOUŠEK Vít, GRS Liberec
IRMIŠ František, AK Divišov
KADLEC Karel, PK Plzeň
SMETANA Ondřej, AK Markéta
HOLUB Zdeněk, AK Markéta
ŠKURLA Michal, AK Markéta
VEVERKA Ondřej, AK Markéta
HINNER Dominik, AK Markéta

8 comments

  1. Sedum klubů staví své jezdce do úvodního závodu Přeboru, to je pěkné. Bohužel chybí na startu vesty mých nejmilejších klubů – Chabařovic a Kopřivnice a zřejmě ještě dlouho chybět budou.
    Za Slaný jedou jen cizinci, to nevěstí nic dobrého o slánské jezdecké základně.
    Za Březolupy také nikdo ?

    Bylo by jednou pěkné vidět v ČR závody Přeboru, kterých by se účastnili jezdci všech 10 českých klubů.

  2. Pane Wanke já to nepopírám, všechna čest Vám.
    Na vysvětlenou:
    Nicméně já například ve všední dny chodím do práce a nemohu a někdy ani nejsem ochoten za současných podmínek si vzít dovolenou a jet až do Čech na plochou dráhu. Pokud by například Kopřivnice jezdila nějakou soutěž, či měla jezdce, tak bych se doma šel vždy podívat (zatím jsem byl tady na všech závodech)a pak bych s klubem čas od času vycestoval na ,,hřiště“ soupeře. Ale takhle neni komu fandit a jestli vyhrají Pardubice, nebo Praha, to mě je šuma fuk.
    Třeba příští rok alespoń nějaký ledař s vestou Kopřivnice vyjede.

    Přemýšlel jsem, že bych alespoň fandil poslednímu moravskému klubu -Březolupům, ale do Přeboru nikoho nestavějí a ani ho nepořádají, jak vyplývá ze zprávy pana Líbala a Speedway A-Z. Uvažuji že aspoň na 1 ligu si do Březolup pojedu zafandit. Mým oblíbencem je Martin Málek, Asi je to už jeho poslední sezona, jak jsem pochopil z rozhovoru.
    A propo, nebylo by třeba dobré pro 1 ligu spojit Březolupy a Kopřivnici (jeden závod tam a druhý u nás)? Asi naše dráha už ani nemá požadovaný tech. stav že ? Tribůnu ale máme mnohem lepší než v Březolupech.

Zanechte komentář: