O začátku sezóny s Alešem Drymlem

Autor článku:

zlata-prilba-pardubice.gifdryml_ales3.jpgNová sezóna Aleše Drymla vlastně stále pořádně nezačala, vždyť kapitán pardubické Zlaté přilby i českého národního týmu ještě letos nestartoval v jediném závodě. Přesto se však loňský individuální mistr republiky nenudí, nově totiž sedí na židli určené místopředsedovi pardubického klubu. A o tom všem jsme si s Alešem Drymlem povídali na tiskové konfrenci pořádané ke startu extraligového ročníku.MK: Stal ses místopředsedou klubu, co ta funkce obnáší?
AD: Jsem tam nejmladší, takže mladé nápady. Byl bych rád, kdyby se pardubická plochá dráha posunula. Mám nějaké myšlenky. Dřív jsem se nesouhlasil se vším a ono je jednoduché remcat někde vzadu u piva. To je k ničemu, takže jsem se rozhodl, že bych rád své názory sdělil, popřípadě se pokusil jít správným směrem s novými myšlenkami. Takže jsem dal kůži na trh, nějaké pomluvy tam budou, to je samozřejmé, ale když člověk chce něco změnit, musí vystoupit.

MK: A ty jsi byl osloven, nebo to byl tvůj nápad?
AD: Byl to můj nápad. Tak nějak jsem si s touhle myšlenkou chvilku pohrával, ale myslím, že teď byl ten správný čas vystoupit. Že pořád ještě závodím, mám nějaké kontakty, stále vím, co se v tom sportu děje, takže jako jezdec jsem toho stále součástí, ale můžu to přenést dál do toho výboru.

MK: Letos jsi vlastně ještě nezávodil, jak to vypadá aktuálně s tvým závoděním?
AD: Letos jsem ještě neměl žádný závod. Můj rozjezd sezóny je hodně pomalý, není to optimální, ale už jsem to měl podobně před dvěma lety. Kdy jsem taky neměl angažmá v Anglii, pak v květnu jsem podepsal do klubu, kde jsem byl jenom na tři závody. V Peterborough se při tréninku zranil jezdec, který měl být v týmu se mnou, takže se plány musely změnit a můj average se zase nevešel. Přestoupil jsem do Ipswiche a dojel jsem tam perfektní sezónu. Měl jsem už kontakt z Anglie, říkali, že se ozvou, tak uvidíme. V Polsku jsem měl taky podepsaný kontrakt, ale můj tým (pozn.: Pila) zbankrotoval, ještě než se rozběhla sezóna. Zaplaťpánbůh že to takhle dopadlo, protože bych pak měl problémy dál, ale mám tam varšavský kontrakt, takže můžu jít do jiného klubu.

MK: Byl modifikován systém extraligy, jak ty vnímáš ty změny?
AD: Určitě finále, že se pojede doma – venku, to bude pozitivní pro domácí fanoušky, že mají možnost vidět ty závody. Je to i férovější. Myslím si, že doma – venku je velmi dobrý systém. Byl jsem zastáncem toho, aby se systém úplně převoral, aby se dánský formát předělal na ten, co se jezdí v Anglii a ve Švédsku se sedmičlennými týmy. Teď se stává, že v celém závodě jedu xkrát proti jednomu jezdci, to není úplně optimální. V anglickém systému se potkává více jezdců, ale dopadlo to takhle. Určitě jsem toho ale víc zastánce, než aby se to vrátilo zpátky k systému čtyřutkání. To byl krok zpátky, to jsem říkal, že ne. To radši tenhle dánský systém jako takovou zlatou střední cestu.

MK: Jaké jsou šance Pardubic v letošní extralize?
AD: Teď jsme slyšeli sestavy všech týmů a je jich hodně, kdo může na konci sezóny vyhrát titul, ale je to hodně vyrovnané. Klíčoví jezdci nesmí být na marodce, zahraniční posily musí mít volno a být ochotné ten závod za klub odjet, pak v závodě žádné chyby jezdců, žádná smůla s technikou, je tam toho tolik. Tým může být lepší než ten druhý, ale jezdci budou chybovat, technika bude zlobit a ten slabší tým může klidně vyhrát. Titul může získat jakýkoli klub a myslím si, že to je i zajímavé pro diváky, že není před závodem jasné, kdo vyhraje. Detaily hrají roli na konci, všechno se musí sečíst a doufám, že se to sečte nám a na konci bychom mohli být mistry.

MK: Dá se vyhrávat bez cizinců?
AD: Těžko. Jak jsem teď říkal, všechno jde. Teď už tady nahlásili ty sestavy, Praha má Nicki Pedersena a Bjarne Pedersena, dva Grand Prix jezdce. I kluci ze Slanýho mají dva Poláky Ulamka a Kosciechu, taky super jezdce, takže v dnešní době to bude hodně bez cizinců hodně těžké. Ve finále budou chtít týmy nabušit týmy zahraničními posilami a ty také můžou hrát klíčovou roli, jak třeba Greg Hancock ve Mšeně. Je to mistr světa a velké jméno a je jasné, že pokud nebude chybovat, tak udělá x bodů, které tam ten tým už má napočítané. Bez cizinců se těžko dá vyhrávat.

One comment

  1. MYSLIM, ZE AD JE (PRES TO ZE JE TO CELKEM INTROVERT) VE VEDENI ZP ZASLOUZENE.
    JE TO SKVELEJ ZAVODNIK, NENI HLOUPEJ A JAK RIKA SAM… KECAT UMI KAZDEJ…
    NEBUDE TO MIT SE STAREJMA STRUKTURAMA UPLNE JEDNODUCHY, ALE MORAVEC, ERBAN A DRYML(ml.)
    TO BY MOHLA BEJT ZAJIMAVA FORMULE… A SNAD I USPESNA…

Zanechte komentář: