Tomáš Topinka se dnes představí v nové roli

Autor článku:

marketa.jpgtopinka.jpgTomáš Topinka se stal novým manažerem extraligového týmu Olympu Praha. Na pondělní tiskové konferenci jsme si s ním povídali o jeho nové roli před úterním ostrým extraligovým startem. Topinka v tu chvíli sice ještě neznal přesné nasazení slánských soupeřů, ale měl připraveno několik variant, jak se na hosty připravit.

MK: Jak se cítíš jako manažer?
TT: Je to něco jiného. Musím se teď soustředit na jiné věci, než na co jsem byl zvyklý při závodech. Bude to něco jiného.

MK: Ta funkce ti byla přidělena nebo ty jsi o ní projevil zájem?
TT: Bylo mi to víceméně přiděleno, ale já se tomu v žádném případě nebráním. Jenom doufám, že splním to, co se ode mě očekává. Z pohledu závodníka je to úplně jiné, než z pohledu manažera, takže si na to musím zvyknout a dát si na to pozor. Těším se a jsem zvědavý, jak to bude fungovat.

MK: Upravený systém skýtá hrozně moc možností, jak ty se k němu stavíš?
TT: Nevidím ho úplně jako nejšťastnější, abych ti řekl pravdu. Z pohledu toho, že junioři mají čtyři jízdy, ale jsou dané ve špatném poměru k jejich výkonnosti. Radši bych to viděl, jak to navrhovaly Pardubice na tom sezení v prosinci. Junioři, že by byli v uvozovkách na rezervě na číslech šest a sedm a byl by to rozpis jako je třeba v anglické lize, kdy ti junioři se první jízdu potkávají navzájem. Sedmičky jedou spolu i další jízdy a ti junioři se potkají ještě v jedné jízdě, plus se potkávají s čísly jedna až pět. To mi přijde jako šťastnější systém, co se týče toho povzbudit ty juniory, aby se svezli a měli šanci bodovat. Ten systém je takový, že je spíš o tom stát se dobrým manažerem, než vychovat dobré závodníky, alespoň z mého pohledu to tak vypadá.

MK: V úterý jedete proti Slanému, myslíš, že budeš nasazovat jezdce Grand Prix proti jejich cizincům?
TT: Jsou to dvě takové úvahy, nebo je jich o hodně víc, ale tohle je jedna z nich. Nad to si sedneme, protože já jsem v téhle funkci nový, takže chci znát názor zkušenějších v téhle oblasti. To jsou třeba pan Špinka, pan Vopat nebo Petr Ondrašík k tomu určitě řekne svůj náhled. Určitě si vyslechnu jejich názor a podle toho se potom rozhodnu, jakým způsobem si to udělám.

MK: Na co si dát pozor ze strany Slaného?
TT: Nemyslím si, že bychom si na něco museli dát obzvlášť pozor. Jejich juniory jsme viděli, ti jedou dobře. Ty polský posily známe, ty taky jedou dobře. Bude to o tom, jak se to ten den sejde. Hlavně, aby nám vydrželo počasí a kluci si dobře zazávodili. A hlavně abychom měli dobré závody, protože startovní listina skýtá hodně dobrá jména. Jsou tam Nicki Pedersen, Bjarne Pedersen, JoseF Franc a Matěj Kůs, což jsou čtyři jezdci, kteří se představí 12. května při Grand prix. Pokračuje to těmi juniory, ať už to jsou Krčmář, Čejka, Veverka nebo Škurla, protože to jsou kluci, kteří jdou nahoru, a myslím si, že budoucnost mají před sebou. Jak jsem je viděl na těch prvních čtyřech, pěti závodech, co se jely tady u nás, tak mě mile překvapili. Doufám, že ty závody budou pěkné a že to dobře dopadne.

MK: Jak to vypadá s tvým závoděním?
TT: To je dobrá otázka. No, zatím nevím. Nejsem rozhodnutý ani tak, ani tak, protože mi zatím chybí takové závodnické zapálení a bez chuti to nemá cenu dělat. Takže sedím a čekám, až se mi to dostaví.

2 comments

Zanechte komentář: