Přináší vítězství v Praze titul mistra světa?

Autor článku:

grand-prix.gifŠest z posledních osmi vítězů Grand Prix České republiky získalo v témže roce titul mistra světa. Jeden ze zbývajících mistrů světa dokázal navíc skončit třetí. Potvrdí letos někdo toto pravidlo?2004 – Jason Crump vyhrál na Markétě a stal se mistrem světa. Na divokou kartu startovali Antonín Šváb jr. a Robert Barth.

2005 – Tony Rickardsson na Markétě zvítězil a vybojoval svůj poslední titul mistra světa. Divokou kartou byl Aleš Dryml.

2006 – Opravdu mimořádný rok. Hans Andersen vyhrál na Markétě, ale celkově skončil šestý. Mistrem světa byl Jason Crump, jehož cesta se v Praze zastavila v semifinále. Adrian Rymel nahradil na pozici divoké karty Bohumila Brhela, který si týden před závodem zlomil nohu při ruské lize.

2007 – V Praze byl nejlepší Nicki Pedersen a to samé tvrzení platí i o celkovém pořadí. Divokou kartou byl Luboš Tomíček a z pozice náhradníka zasáhl do dvou jízd i Josef Franc.

2008 – Nicki Pedersen obhájil pražský i celkový triumf. Luboš Tomíček byl divokou kartou pořadatele.

2009 – Emil Sajfutdinov vyhrál na Markétě, ale celkově skončil třetí. Mistrem světa se stal Jason Crump, jenž byl naopak třetí při české Grand Prix. Divokou kartu vezl Matěj Kůs.

2010 – Pražské i celkové zlato patřilo Tomaszi Gollobovi. Matěj Kůs oblékl v Praze šestnáctku.

2011 – Greg Hancock v Praze vyhrál, aby se na podzim radoval i z titulu mistra světa. Potřetí byl divokou kartou Matěj Kůs.

Zanechte komentář: