Čtyři nové tváře Greplu Mšeno

Autor článku:

ceska-republika.pngmseno.jpgVítěz posledních třech extraligových ročníků Grepl Mšeno prohrál svá dvě úvodní klání v domácí nejvyšší soutěži družstev, a čeká tak stále na první letošní body. O ty budou chtít obhájci titulu zabojovat už tento čtvrtek na domácí dráze proti Slanému, budou k tomu mít k dispozici možnost výběru z kontigentu zahraničních posil rozšířeného o čtyři nové závodníky.

Nejvýraznější posilou by měl být dánský reprezentant Mads Korneliussen. Účastník loňské Zlaté přilby přichází na doporučení Filipa Šitery, se kterým v loňském roce závodil za King’s Lynn a zároveň s českým jezdcem společně přebýval v jednom domě. Nový závodník Greplu po jiném Čechovi Tomáši Topinkovi převzal pozici kapitána Hvězd.

Už od zimy probíhaly námluvy na trase Mšeno – Ryan Fisher, za mistrem světa Gregem Hancockem současná americká dvojka dlouho nemohla díky nevýhodnému average nalézt angažmá v Anglii, a tak rychle souhlasila s pozvánkou do české extraligy. Jenže jednání se protáhla, Američan se mezitím dohodl na působení v Plymouthu, ale nakonec k dohodě došlo a člen úspěšného amerického týmu z prvního kola Speedway World Cupu bude nyní k dispozici mšenskému manažerovi Petru Vandírkovi.

Už tradičně se na českých drahách objevuje takřka kompletní tým Falubazu Zielona Gora a nejinak tomu bude i v roce 2012. Mšeno už má na soupsice kapitána posledních polských mistrů Piotra  Protasiewicze a nyní k němu získalo i jeho dva týmové kolegy Krzysztofa Jablońského a Lukasze Jankowského. Zcela evidentní je snaha klubu získat takové jezdce, kteří nebudou vázání povinnostmi ve švédské Elitserien nebo v jedné z britských soutěží, což znamená nesrovnatelně prázdnější diář v otázce volných termínů.

Soupiska Greplu Mšeno:
HANCOCK Gregory
FISHER Ryan
PROTASIEWICZ Piotr
PAWLICKI Przemyslaw
PAWLICKI Piotr
KOSCIUCH Norbert
JABLOŃSKI Krzysztof
JANKOWSKI Lukasz
KORNELIUSSEN Mads
TABAKA József

ŠITERA Filip
JAROŠ Jan
VIŠVÁDER Vladimír

KLEIN Michal
POUZNAR Stanislav
RŮŽIČKA Zdeněk
NAGY Patrik
HINNER Dominik
JANOUŠEK Vít

One comment

Zanechte komentář: