GB: Elite League 37

Autor článku:

velka-britanie.pngVyvrcholení brtiské Elite League se konalo 22. října v Poolu, kde musel obhájce titulu smazat náskok bodů svého soupeře ze Swindonu. Tom use v minulém utkání podařilo zvítězit zajímavým rozdílem do odvety. Aby těch pohrom pro domácí tým nebylo dost, tak se zranil australský juniorský IM, kterého neznámý útočník zbil před hospodou v Británii. Jeho nádhrada Niels Kristian Iversen se dokonce zasekl na cestě, a tak musel být nahrazen „pouze“ nynějším účastníkem GP Chrisem Harrisem, který se po sáhodlouhých jednáních neobjevil na Zlaté Přilbě. K tomu stále chyběl polský nadějný junior Piotr Pawlicki, kterého jsem také kvůlu zranění na ZP nemohli pozorovat. Poslední změnou z domácí sestavě bylo nahrazení nevýrazného výkonu Kyle Howartha Linusem Lindgrenem, bratrem slavnějšího Fredrika. Tým hostí se musel obejít bez své hvězdy Jasona Doyla, kterému se obnovilo zranění z 2. polské ligy. Zastoupit ho musel švédský internacionál Sebastian Alden, kterému se v poslední době daří v nižší Premier League.

Už první jízdy naznačily, jak vyrovnaný závod bude. Úvodní vítězství Simona Steada nad čerstvou posilou domácího týmu Chrisem Harrisem počalo závod, dále se střídala vítězství  i remízy až se skóre zastavilo na 28:25 pro tým hostí. Zajímavý úkaz ukázala 10. jízda, kde se představil za domácí tým propadák letošního roku v GP Chris Harris a ještě horší Ricky Kling, který zůstává velice za očekáváním, na straně druhé překvapení nynější sezóny Peter Kildemand a nový australský talent Nick Morris, který jde ve šlépějích zraněného jezdce soupeře Darcyho Warda. Výsledek můžete uhádnout sami. „Kolejné vítězství“ hostí přiblížilo hosty k vysněnému titulu, v další jízdě stvrdili konečnou výhru Hans Andersen, kterého jsme mohli vidět v Pardubicích na ZP, a trápící se Simon Stead. Ani polský sniper Krzysztof Kasprzak nezabránil v konečné prohře svého klubu 2:4. Po 12. jízdách tedy bylo jasno, po šňůře titulů pro mistrovský Poole nastala změna. V roce 2012 získalo Pohár překvapení ze Swindonu. Alespoň má Matt Ford motivaci přemýšlet, jaká nová pravidla vymyslí, aby tým s nejlepší finanční situací znovu urval titul pro sebe. Nebo že by se objevila nějaký nová posila z Polska či Švédska za dobrý KSM koeficient? Ale i tak jsme byli svědky ohromné síly odstupujícího mistra ve třech posledních jízdách. Třikrát ze třech posledních „biegů“ ukázal všem svá záda nový účastník GP Krzysztof Kasprzak, postupně došlo k výsledkům 5:1, 4:2 a 5:1. Takže nakonec se dílčí úspěch dostavil, poprvé v sezóně Poole skoro prohrál, ale polský zachránce vysvobodil svoje vlajky ze spárů Robinů.

V domácím týmu byl k neudržení Krzysztof Kasprzak, který se právem po vydařené sezóně dostal do seriálu GP, s 16 body. Na se mu sápal s 12 body a bonusem čerstvý mistr GP Chris Holder. Za zmínku stojí i 8 bodů a bonus vícemistra Británie a největší zklamání GP Chrise „Bombera“ Harrise. Zbytek týmu nepotřebuje ani komentář. Snad si Matt Ford do příští sezóny nalezne náhradu za Rickyho Klinga, Ludviga Lindgrena či Kyla Howartha.

V týmu hostí vyčníval s 11 body Peter Kildemand, který si říká o zařazení jako „divočák“ pro jednu dánskou GP. Zbytek týmu byl opět vyrovnaný jako po celý průběh ligy. Hans Andersen, který se bude muset rozloučit s GP, Simon Stead s 8 body a australský kaskadér Troy Batchelor, který se představil i několikrát v dresu pražského Olympu a spousta diváků by ho ráda viděla i v příštím cyklu GP, s body 7. Za to polský plošinář Dawid Lampart, kterého v dresu mistrovského Tarnowa nahradil mladší Jakub Jamrog, nezaznamenal ani bod.

22.10.2012

Poole Pirates – 45
1. C. Harris (G) (2,3,1,2*) 8+1
2. R. Kling (0,1*,1,1*,0) 3+2
3. Ch. Holder (2,2,3,3,2*) 12+1
4. Pi. Pawlicki – Z/Z
5. K. Kasprzak (3,2,2,3,3,3) 16
6. L. Lindgren (F,0,R,0,1) 1
7. L. Ekloef (2,0,2,1,0) 5

Swindon Robins – 44
1. H. Andersen (1,3,3,Fd,1) 8
2. S. Stead (3,1,3,1) 8
3. P. Kildemand (3,3,3,2,R) 11
4. N. Morris (0,1,2*,2) 5+1
5. T. Batchelor (2,2,2,1) 7
6. D. Lampart (F,d,0) 0
7. S. Alden (3,1*,0,1*,0) 5+2

Zanechte komentář: