Matej Žagar povede v úterý pardubické šiky

Autor článku:

zlata-prilba-pardubice.gifzagar.jpgAKTUALIZOVÁNO V úterý zajíždí pardubická Zlatá přilba na Markétu k úvodnímu závodu extraligy. Podle původních plánů měl být hlavní zbraní v odvetě za loňské čtyři porážky Antonio Lindbäck, jenže Švéd se vedení pardubického klubu omluvil kvůli nabitému programu. Obhájci stříbrných medailí z loňské sezóny tak museli hledat jinde, volba nakonec padla na jiného závodníka Grand Prix Mateje Žagara. Od toho se po fantastických výkonech v minulém ročníku extraligy očekává, že se vyrovná pražské hvězdné dvojici Nicki Pedersen – Andreas Jonsson.

Matej Žagar byl minulý rok jednou z hlavních tváří extraligy a hlavní zbraní nováčka DaK Moto Liebezeit Divišov – Plzeň. Slovinec neměl vedle Stali Gorzów jiné klubové angažmá a na jeho oddanosti vůči českému zaměstnavateli to bylo znát. Žagar si vždy přivezl rychlé motorky a soupeře hledal jen velmi těžko. Rodák z Lublaně nakonec zakončil rok s nejvyšším průměrem bodů na závod ze všech jezdců extraligy, když vozil průměrně 16,5 bodu za závod. V našich statistikách nakonec skončil druhý za Nicki Pedersenem se znamentitým průměrem 2,75 bodu na jízdu. Není bez zajímavosti, že se oba dva nejlepší jezdci loňského ročníku v úterý střetnou mezi sebou, což je souboj, který čeští fandové minulý rok neměli šanci vidět.

V těchto dnech čeká ale na Žagara extrémně náročný program. V sobotu závodil na domácí dráze v Lublani v chorvatsko-slovinském mistrovství. Jak už jsme Vás informovali, nový pardubický závodník druhý díl mistráku vyhrál, aniž by se příliš zašpinil. Na oslavy ale nebyl čas, jezdec s číslem 55 totiž musel hned spěchat do Gniezna. Jako posila nováčka z prvního polského hlavního města bude v závodě ekstraligy čelit favorizovanému Falubazu Zielona Góra. Ani v Polsku se ale příliš nezdrží, protože v pondělí už startuje v Manchesteru za Belle Vue v televizním závodě proti Peterborough Panthers. Úterní extraliga tak bude čtvrtým závodem ve čtyřech dnech pro slovinskou hvězdu.

Zanechte komentář: