První liga pokračuje ve Mšeně

Autor článku:

ceska-republika.pngmseno.jpgJen pár dní po úvodním závodě v Březolupech pokračuje ve středu dalším závodem první liga. Vítězství obhajuje březolupsko-žarnovická ekipa, ale ta přijede bez posil z východu, jen ve třech a s narychlo zapůjčeným Danielem Hádkem proto, aby byla splněna kvóta tří závodníků nutných ke kvalifikování družstva. Mladšího z bratrské dvojice Hádků nebude pořádající Grepl postrádat, neboť jako jediný postavil pět závodníků a to se ještě Zdeněk Simota s Michaelem Hádkem vydají místo Mšena do Murecku. Závod začíná nástupem ve 14 hodin.

Grepl Mšeno
1 Jan Jaroš
2 Stanislav Pouznar
3 Michal Klein
4 Jan Holub
17 Filip Šitera

Březolupy / Žarnovica
5
6 Daniel Hádek
7 Roman Čejka
8
18 Martin Málek

ZP Pardubice
9 Jaroslav Petrák
10
11 René Vidner
12 David Štěrovský
19 Hynek Štichauer

AK Markéta
13 Ondřej Smetana
14 Zdeněk Holub
15 Michal Škurla
16 Filip Hájek

2 comments

  1. Březolupy to dnes budou mít těžké.. Nechápu to spojení se Žarnovicemi, k čemu to je dobré a k čemu to prospěje. Žarnovičtí žužlisti odjeli v Březolupech prd a teď ani nedorazí do Mšena. Navíc už tak minimum závodů co za sezonu je v Březolupech, dají ještě ten druhý domácí závod na Slovensko..Určitě tam dorazí „hojný počet“ diváků z Česka..

  2. Nevím jak to přesně funguje, ale ušetří asi peníze za pořádání jednoho domácího závodu, to asi zaplatí Žarnovica ? Dá se očekávat, že žužlisti Žarnovic nic nezajedou. Slovenský klub je teprve ve fázi vstávání z popela a to je dlouhá fáze, určitě delší, než naopak. Březolupy jsou jediný tým, který jezdí 1 ligu, zbývající jsou Béčka extralig a myslím že mají co dělat aby to zaplatili a 1. ligu udrželi. Pro mě je 1. liga taková pseudo soutěž, kde mají další placené starty slabší jezdci extraligy, které nemají zahraniční angažmá, aby se jim vůbec oplatilo držet techniku. Motiv Březolup je jednoznačně dle mého názoru finanční. Z hlediska diváka – fanouška je to samozřejmě na prd mít za celou sezonu pouze dva závody a jeden ligový prodat do Žarnovice.
    Osobně si myslím, že by mělo být méně stadionů, ale rovnoměrně rozmístěných po republice a na každém z nich hodně volných závodů kde se jede třeba o peníze za umístění, jinak se ty investice do mantinelů, depa, atd. pořadatelům nevyplatí, ale s tím se nedá nic dělat, bolševika už nemáme aby to vše nějak řídil a organizoval. Podle mého názoru chybí jedna dráha v oblasti ostravska (Ostrava, Havířov, Opava, Karviná, Třinec, Frýdek Místek). Je to hustě osídlená krajina s průmyslem, sousedící bezprostředně s Polskem, kde je žužel sport č. 1 a možná by byla k mání nějaká jezdecká základna. Určitě by se našli jak sponzoři tak jezdci. Zřejmě by se tu našel i prostor, kde dráhu postavit, je tu spoustu nevyužívaného prostoru po bývalém průmyslu. V Kopřivnici už asi ploché dráze odzvonili na vždy, je to malé město a bez podpory Tatry to nebude fungovat. Tatra je na tom zle.
    Taky jsem zvažoval návštěvu ligového závodu v Březolupech a pak když jsem si uvědomilo, že druhý závod se jede v Žarnovici a na internetu budou ty přenosy extraligy, tak jsem se na to vykašlal, to raději budu sledovat extraligu na PC a fyzicky zajedu na závod do Pardubic.

Zanechte komentář: