Ozvěny pátečního tréninku

Autor článku:

grand-prix.gifAKTUALIZOVÁNO – FOTO Při pátečním tréninku si celá osmnáctka závodníků vyzkoušela dráhu na Markétě, kde se v sobotu od 19 hodin pojede Mitas Grand Prix České republiky. Ptali jsme se na dojmy závodníků a na jejich vyhlídky před sobotním svátkem ploché dráhy.

Aleš Dryml: Dobrý. Když jsem začínal, tak jsem byl hodně naštvanej. Ve Mšeně jsem rozstřelil motor, dneska mi přišel novej motor a na stojánku se mi taky rozbil, takže jsem na tom byl dost špatně. Opravdu první dvě tréninkový rundy jsem byl hodně agresivní, zbytečně moc, až jsem z toho jednou málem vypadnul. Teď už jsem se trochu uklidnil, ten jeden motor docela šlape. Takže vlastně můžu mít v depu zejtra jednu motorku. Ty starty jsou trošku těžší to vychytat. Ráno se probudím, kouknu na dráhu, jak se změnila. Teďka byla dráha pěkná. Byla to jedna z nejlepších, co jsem tady kdy jezdil. Ale většinou jsou ty dráhy v pátek a v sobotu jiný, takže uvidíme. Ale dneska se jim fakt povedla.

Freddie Lindgren: Na konci tréninku to bylo lepší. Na začátku jsem se trochu trápil, ale dali jsme to dohromady. Dráha je hodně podobná jako každý rok a neřekl bych, že by se nějak výrazně změnila. Jsou tady dlouhé roviny a široké zatáčky, vždy se tady těžko předjíždí.

Antonio Lindbäck: Trénink byl dobrý a já jsem spokojený. Dobře jsme nastavili motorky. Dráha byla fajn a věřím v dobrý závod. Souhlasíš, že dráha je letos lepší než minulé roky? To nevím. Jsem tady teď a prostě to tak je, že se dráha mění. Já jsem byl spokojený s tím, jaká byla dnes.

Chris Holder: Trénink byl v pořádku jako normálně. Je dobře, že nepršelo. Na začátku možná bylo na dráze víc materiálu než normálně, ale od půlky tréninku to bylo stejné jako vždy. Dvakrát jsi tady byl pátý, myslíš, že postoupíš letos do finále? Doufám, že jo. Jel jsem tady dobré závody, ale neodstartoval jsem dobře v semifinále. Doufám, že to zítra vyjde. Proč ses rozhodl odejít od Stuhy a používat rám JRM? Půjčil jsem si něčí motorku a on měl JRM, ale já jsem to nevěděl. Sedělo mi to líp, tak jsem po první loňské Grand Prix začal jezdit JRM. Měl jsem jenom jedno JRM a zbytek Stuhu, ale každou Grand Prix jsem jel na Stuze. Prostě se mi na tom jelo líp. To byl jediný důvod. Není to nuda být poslední, kdo odchází z každého nástupu? Ne, když jsi mistr světa, tak to nevadí. Zůstanu tam, jak dlouho je potřeba.

Martin Vaculík: Trénink byl v pohodě. Dráha vypadala výborně. Takže uvidíme zítra, už by to chtělo nějaký lepší výsledek, takže se budu snažit. Určitě se cítím líp. Mám i nové motory, myslím, že to je i vidět, takže myslím, že to bude dobré. Vrátilo se to do normálu a už to vypadá celkem v pohodě. Mělo nějaký vliv, že s tebou zase začal jezdit táta? Ne, to nemá vliv. S tátou vždy bylo fajn i je a bude.

Fotoreportáž Milana Zajíce

Zanechte komentář: