Krásný plochodrážní večer patřil Austrálii

Autor článku:

swc.jpgaustralie.pngAustralané vyhráli krásný Race Off Monster Speedway World Cupu na pražské Markétě. Největší favorité se celý závod potýkali s dotírající trojicí soupeřů, kteří všichni předvedli krásné plochodrážní představení. Na dráze bylo k vidění množství tvrdých soubojů a obrovské emoce, když po celý závod mohly na postup všechny čtyři celky. Senzačního výsledku dosáhli zejména Američané, kteří vedení dvacetibodovým Hancockem skončili na druhém místě.

Austrálie: 36 bodů
1 Jason Doyle 8 (1,3,1,0,3)
2 Troy Batchelor 7 (1,d,1,3,1)
3 Cameron Woodward 8 (2,2,2,1,1)
4 Darcy Ward 13 (3,1,3,3,3)

USA: 31 bodů
1 Ricky Wells 3 (1,2,0,-,0)
2 Gino Manzares 0 (0,0,0,R,0)
3 Ryan Fisher 8 (3,1,2,1,1)
4 Greg Hancock 20 (3,2,3,3,6,3)

Lotyšsko: 29 bodů
1 Kjastas Puodžuks 10 (2,3,1,1,3)
2 Maksims Bogdanovs 9 (2,0,3,2,2)
3 Vjačeslav Gieruckis 5 (R,2,3,0,0)
4 Andžejs Lebeděvs 5 (1,1,R,2,1)

Velká Británie: 28 bodů
1 Tai Woffinden 14 (3,3,0,4,2,2)
2 Lewis Bridger 4 (2,0,2,Fd,-)
3 Chris Harris 7 (0,3,2,-,2,0)
4 Ben Barker 3 (0,1,1,0,1)

13 comments

  1. Smekám před pořadateli i všemi jezdci. Tak, jak mě nadchl výkon borců z Lotyšska i Američanů, tak mě potěšil i nový přístup k prodeji občertstvení, který byl na stadionu patrný. Díky obrovskému množství stánků, stolů i míst k sezení u nich, hudbě a příjemnému osvětlení, připomínal čas před závodem i nejméně hodinu po něm spíše velikou párty, než běžné bloumání od ničeho k ničemu a znuděné luštění programu. Skutečně jsem se dnes na Markétě cítil velice dobře. A aby té chvály nebylo málo, dráha byla výborně připravena, mistr Hejtík vynechal své občasné komentátorské chybky a Lukáš Dryml potěšil spoustu lidí improvizovanými rozhovory, neboť se neštítil poklábosit s kýmkoliv z fanoušků. K samotnému závodu – nevídáno, aby do předposlední jízdy nebylo jasné, kdo postoupí – ovšem ze všech! týmů. Taková vyrovnanost je naprosto vzácná. Sám jsem šel na závod s jasnou představou – Lotyši s Američany se porvou o třetí místo, daleko před nimi svedou svůj souboj o postup do finále Australané se zástupci Albionu. Nejprve jsem byl mile potěšen, později jsem valil bulvy a po šestnácté jízdě mi bylo dáno jen nevěřícně zírat a tetelit se blahem. Entuziasmus, kterým překypovali zaatlantičtí boys, bral téměř dech. A frajeři s nápisem Latvia na prsou – rozhodně by si zasloužili čestný postup.

    1. se nrdiv peněz není nazbyt lidi je prostě nemají ale jak ppíše kolefa výš perfekt závody které se nepovedly lebeděsovi a mít amíci aspon trošičku slušného jezdce místo manzarese tak opravdu bylo ve hvězdách kdo postoupí myslím že je potřeba složit poklonu i tomáši topinkovi jak skvělou závodivou dráhu připravil

      1. K tomu, že lidi nemaj prachy – asi budu vošklivej, ale znám hodně lidí, co fňukaj, že nemaj prachy a přitom prokouří klidně 2-3 tisíce za měsíc… Ještě jinak – 750 za lístek do českého sektoru s tím, že jsou v tom 2 špičkové závody světové úrovně, to fakt není drahé! A to nemluvím o šále a vlajce- bez těch bych se klidně obešel.

  2. Nádherný plochodrážní večer. I mě překvapil malý počet diváků. Ze závodících družstev si naše srdce rychle získali Lotyši a Američan Greg Hancock. Příjemně na Markétě překvapila vysoká koncentrace krásných žen a dívek.

    K pořadatelům toliko: když na někoho mluvím česky, proč mi tam všichni jak dementi odpovídali anglicky???

  3. Lotyšům asi někdo zapomněl říct , že na Markétě se nepředjíždí :-D . Fakt paráda , krásný závody , Lotyšům jsem to hrozně přála ale bohužel , těch pár chybek je stálo finále. V sobotu snad už přijde větší množství diváků a uvidíme další parádní závody.

    1. lotyši myslím doplatili na problemy andzejse lebeděvse jinak mého oblíbeného jezdce jak prohlásil na sportwych faktech má problémy s motorama jeden se mu dokonce zadřel včera hned na startu nebýt jeho problémů mohlo to být ještě zajímavější dobrý tah australanů když vyměnili totálně mrtvého wata woodwordem

Zanechte komentář: